Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, συμφώνησαν Αναστασίου και Σα Πίντο

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, συμφώνησαν Αναστασίου και Σα Πίντο

Αναστασίου και Σα Πίντο συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Την πίστη του πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτησή του Κυπέλλου εξέφρασε μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ ο δις σκόρερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

Αναστασίου και Σα Πίντο συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και στο τέλος αυτό φάνηκε. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη του» είπε ο τεχνικός των «πρασίνων».

Από την άλλη μεριά ο τεχνικός του ΟΦΗ δήλωσε: «Η ομάδα δεν έκανε αυτά που είχαμε συμφωνήσει, δεν είχαμε μυαλό και ηρεμία και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση πέρα για πέρα δίκαια».

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε:

Για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό: «Η ομάδα μετά από 10 μήνες έχει κάνει φοβερή προσπάθεια, όπως και η διοίκηση στο δικό της κομμάτι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους τους πιστέψανε. Για τον κόσμο και τη διοίκηση και νομίζω ότι είναι μεγάλη ημέρα για τον Παναθηναϊκό, γιατί μετά από 4 χρόνια, θα διεκδικήσουμε πάλι ένα τρόπαιο. Τα τρόπαια κάνουν μια μεγάλη ομάδα. Είχαμε πλάνο και υπομονή.

»Όλα τα παιδιά έπαιξαν πολύ ώριμα και τους αξίζει η επιβράβευση. Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα από τον ΟΦΗ πλην δύο στιγμών, με τον Παπάζογλου στο πρώτο ημίχρονο και τον Νούνιες στην παράταση. Από πλευράς τακτικής ξέραμε τι θέλαμε και σήμερα οι παίκτες κατέθεσαν και την ψυχή τους. Σήμερα ήταν εκπληκτικό πόσο κουράγιο έδινε στα παιδιά ο κόσμος με την φωνή του. Όλοι μαζί μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ονειρευόμαστε καλύτερες ημέρες. Με πίστη μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα πολλά περισσότερα στο μέλλον».

Για το αν φοβήθηκε ότι η τύχη θα γυρίσει την πλάτη στον Παναθηναϊκό, λόγω των χαμένων ευκαιριών:
«Αφού τελείωσαν οι δύο φάσεις του Λαγού, είπα στα παιδιά: για ένα πράγμα να είστε περήφανοι, ότι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι επίτευγμα. Αν δεν προκριθούμε στον τελικό λόγω τύχης, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την τύχη. Είμαστε καλύτεροι, το βλέπετε, μπείτε και πάρτε την πρόκριση. Όλοι θέλουμε να συμβάλουμε στον Παναθηναϊκό και πρέπει πάντα να διεκδικούμε στόχους.

»Από την αρχή είχα πει ότι πιστεύω στους παίκτες μου. Παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Αν κάνουμε τα πράγματα που πρέπει. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Ο τελικός είναι ένα ματς και είμαστε μέσα στους στόχους μας. Από τη στιγμή που παίζεις στον ΠΑΟ πρέπει πάντα να κυνηγάς την κορυφή. Καταφέραμε όλοι και κάναμε μια πετυχημένη σεζόν, αφού η ομάδα εξασφάλισε σήμερα και επίσημα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για το τρικ του ΟΦΗ με τους τραυματισμούς των Παπάζογλου και Ζόρο: «Προφανώς θα έχουν κάποιον θαυματουργό φυσιοθεραπευτή ..εμάς δεν μας αντιπροσωπεύουν και το θεωρώ και λίγο αντιεπαγγελματικό και αντισυναδελφικό. Είναι κάτι που δεν μας τιμάει».

Για το αν ανησυχεί για την κούραση και τη συναισθηματική φόρτιση: «Είναι η ομάδα προετοιμασμένη να πάει μέχρι τέλος. Ο βασικός μας στόπερ σήμερα, ο Μέντες που είχε τα προβλήματα του, έκανε σπριντ στην παράταση και βγήκε τετ α τετ.. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι θα ήταν ματς με πίεση, Μιλώντας με τα παιδιά ήξερα ότι θα μπορούσανε να διαχειριστούν την πίεση. Δεν εκνευριστήκαμε και το πιστέψαμε. Κάθε παιχνίδι δεν θέλω να χάνω. Εμένα με πείραξε ο τρόπος που χάσαμε στη Ξάνθη. Παρόλο που ο κόσμος το έχει ξεχάσει γιατί δεν έκρινε κάτι, εγώ το θυμάμαι. Γιατί με πείραξε ο τρόπος».

Για τη διαιτησία: «Τον διαιτητή τον βοήθησαν οι παίκτες μας, σε αντίθεση με τους αντιπάλους που αργούσαν πάρα πολύ να επαναφέρουν τη μπάλα. Επιδεικτικά θα έλεγα σε μερικές στιγμές. Η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή . και πήραμε και πέναλτι, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο. Έχουμε ξεχάσει πως είναι να χτυπάς πέναλτι και δεν θέλαμε να πάμε στα πέναλτι για αυτό το λόγο».

Για τη μη τήρηση του φερ πλέι: «Εμείς από πλευράς μας, είπαμε στον αντίπαλο ότι δεν θα τηρήσουμε το φερ πλει, παρά μόνο άμα υπήρχε έκτακτη ανάγκη. Μετά την παρωδία που ζήσαμε με την Ξάνθη και θα έλεγα ότι και στο ματς με τον ΟΦΗ είχαμε ακριβώς το ίδιο συμβάν. Τα παιδιά είχαν ρητή εντολή να μην παίξουμε φερ πλέι, παρά μόνο αν υπήρχε όντως τραυματισμός».

Για το αν αισθάνεται ο ίδιος ο καταλύτης της ομάδας: «Για μένα η ομάδα είναι πάνω από όλα. Δεν έβαλα ποτέ τον εαυτό μου πάνω από την πομάδα. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στο επιτελείο και στο πλάνο . Ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει αμφισβήτηση. Αυτό που είπα από την πρώτη ημέρα ισχύει ακόμη: πολλή δουλειά, καθόλου λόγια».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε τον τίτλο του φαβορί: «Δεν ήταν τόσο εύκολο αλλά το πιστεύαμε. Ξέραμε πως ήμασταν καλύτερη ομάδα και στην διάρκεια του αγώνα το δείξαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξή του»

Ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός των Κρητικών είπε:

Για το παιχνίδι και τον αποκλεισμό του ΟΦΗ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα στο γήπεδο. Άξιζε να νικήσει. Ο διαιτητής, επίσης, έκανε σπουδαία δουλειά και ήταν σημαντικό να παίξει έτσι. Δεν είναι σωστό να βρούμε δικαιολογίες σε αυτούς. Περίμενα περισσότερα από την ομάδα μου επιθετικά και αμυντικά. Χωρίς εξήγηση, οι αντίπαλοι πήγαιναν σαν μηχανές και εμείς σαν ποδήλατα. Ήμασταν πολύ αργοί σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση, ενώ είμαστε διαφορετικοί. Όταν είχαμε τη μπάλα δεν το χαρήκαμε, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση, δεν επιτεθήκαμε.

»Ασφαλώς, οι πιο πολλοί παίκτες μου δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αγώνες, με τόση πίεση. Σε αγώνες αυτής της σημασίας. Για να νικήσεις μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είσαι τέλειος, όπως κάναμε στην έδρα μας. Για το ματς, πιστεύαμε ότι θα σκοράραμε κάποια στιγμή. Ξέραμε ότι θα μας πίεζαν και θα ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, αλλά σε αυτό το επίπεδο, εάν έχεις δύο-τρεις ευκαιρίες, πρέπει να σκοράρεις. Εάν το κάναμε, η ομάδα θα έπαιρνε τα πάνω της και θα ήταν αλλιώς. Θα πω ότι οι ευκαιρίες του Παπάζογλου και του Νιούνιες θα άλλαζαν το ματς. Δεν σκοράραμε, δυστυχώς. Όμως ακόμα και στο 2-0 στην παράταση, είχα κρατήσει μία αλλαγή για να βοηθήσω την ομάδα, αλλά ο Μπούρμπος πονούσε πολύ και δεν άντεξε. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση, να παίξω με δύο χαφ ή να βάλω τον Στάθη που ξέρει τη θέση.

»Εάν είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω και άλλο την ομάδα, θα είχαμε ευκαιρία. Αλλά τη στερήθηκα. Όπως ρισκάραμε και στο Ηράκλειο. Στο τέλος, πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα. Αρχίσαμε από την τελευταία θέση με 5 πόντους και τερματίσαμε έκτοι. Φτάσαμε στον ημιτελικό, νικώντας ένα ματς απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Είχαμε το όνειρο να πάμε στον τελικό, αλλά είμαι ικανοποιημένος απ’ όλους, κυρίως τους μικρούς. Δεν πήγαμε στον τελικό, αλλά είμαστε περήφανοι για τη σεζόν μας».

Για την πιθανή απουσία των Παπάζογλου και Ζόρο:
Είχαν μία σύγκρουση, ήταν εντάξει και έπαιξαν.

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Θα αρχίσω να το σκέφτομαι από σήμερα. Περίμενα μήπως πάμε στον τελικό, αλλά από τώρα θα αρχίσω. Για το μέλλον, θέλω ένα πρότζεκτ με καλές συνθήκες εργασίας, με κανονική οικονομική κατάσταση, να υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές.

»Η φιλοδοξία μου είναι να προπονήσω αυτή την ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Χρειάζομαι παίκτες με το σωστό σκεπτικό και τη νοοτροπία του νικητή. Αυτό σκέφτομαι για το μέλλον μου. Πρέπει να υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις για μένα και το επιτελείο μου».

Μπεργκ: «Ολα για το τρόπαιο»

Την πίστη του πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτησή του Κυπέλλου εξέφρασε μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ ο δις σκόρερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

«Η ομάδα συνολικά έκανε πολύ καλό παιχνίδι, παίξαμε όλοι με πάθος και καρδιά και πήραμε μεγάλη πρόκριση», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σουηδού στράικερ.

«Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς αμφισβητήθηκε, όμως εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας και αποδείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε», συμπλήρωσε ο Μπεργκ, ο οποίος στη συνέχεια έσπευσε να υποσχεθεί προσπάθεια για το Κύπελλο.

«Πιστεύω πως κάναμε χαρούμενο τον κόσμο μας», είπε ο Σουηδός και κατέληξε: «Δεν έχει σημασία που πέτυχα δύο γκολ. Η δουλειά ήταν ομαδική. Πήραμε δίκαιη πρόκριση και στον τελικό θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024