Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αθανασιάδης... μάτωσε ξανά τον Ολυμπιακό και έστειλε τον ΠΑΟΚ τελικό

Ο Αθανασιάδης… μάτωσε ξανά τον Ολυμπιακό και έστειλε τον ΠΑΟΚ τελικό

Η ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου στην Τούμπα βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στη ρεβάνς του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1) το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς πέτυχε στο 49' ο Αθανασιάδης.

Η ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου στην Τούμπα βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στη ρεβάνς του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1) το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς πέτυχε στο 49′ ο Αθανασιάδης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 73 λεπτών (!), λόγω της «έμπνευσης» κάποιων να τοποθετήσουν ψάρια στον πάγκο των φιλοξενούμενων Στο 89′ αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ο οποίος νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Νάτχο του ΠΑΟΚ.

Παιχνίδι με πολύ πάθος, ένταση και λιγοστές αλλά δυνατές φάσεις ήταν αυτό που έγινε στο γήπεδο Τούμπας όπου το έπαθλο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ήταν η επιβράβευση και το κίνητρο για τις δυο μεγάλες ελληνικές ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο, σ’ αυτό το παιχνίδι τακτικής, οι δύο μονομάχοι κατέβηκαν με πρόθεση να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων τους και με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τον αρχικό στόχο μαρκάροντας ψηλά και περιορίζονρας έτσι την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Μέγερι.

H καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 35′, όταν ο Στοχ έπιασε δυνατό μακρινό σουτ που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι. Η ίδια φάση επαναλήφθηκε στο 42′ με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις και την ίδια κατάληξη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά και πιο απαιτητικά στο γήπεδο και στο 47′ πέτυχε το γκολ που του έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Από συνεργασία Νάτχο, Στοχ, ο Τζαβέλας έκανε σέντρα ακριβείας και ο Αθανασιάδης με δυνατή γυριστή κεφαλιά «παραβίασε» την εστία του Μέγερι βάζοντας «φωτιά» στην ήδη… καυτή Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού και βγήκε στην επίθεση αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε αμυντική τακτική και σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και διακοπές που οφείλονταν και στην χρήση καπνογόνων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, μετατρέποντας το γήπεδο σε μεγάλο μέρος επανάληψης σε…τοπίο στην ομίχλη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα και της 14λεπτης καθυστέρησης αυτό που παίχτηκε δεν ήταν ακριβώς ποδόσφαιρο αλλά μια μάχη νεύρων, προπηλακισμών, ξυλοδαρμών και γεγονότων που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον τελικό του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Αθανασιάδη (συμπλήρωσε κίτρινες), Κατσουράνη και Νάτχο λόγω των καρτών που είδαν στο σημερινό σημαδιακό παιχνίδι.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Τζαβέλας, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης – Κάμπελ, Ντομίνγκες, Μανωλάς, Βαλντές, Μέγερι

Κόκκινες: Κατσουράνης (89΄), Νάτχο (90΄+6 δεύτερη κίτρινη) – Μανιάτης (89΄).

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76′ Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67′ Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο (71′ Μασάντο), Μπονγκ (83′ Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71′ Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024