Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος με σόου από τον Μάρκους Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος με σόου από τον Μάρκους Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και μάλιστα με  εμφατικό τρόπο, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που σημείωσε χατ-τρικ (15', 50', 88'), συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους στη διοργάνωση. Ενδιάμεσα ο Καρέλης είχε «γράψει» το 3-0 στο 54', ενώ ο Βούκιτς είχε μειώσει για τον «Δικέφαλο» με πέναλτι στο 70'.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που σημείωσε χατ-τρικ (15′, 50′, 88′), συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους στη διοργάνωση.

Ενδιάμεσα ο Καρέλης είχε «γράψει» το 3-0 στο 54′, ενώ ο Βούκιτς είχε μειώσει για τον «Δικέφαλο» με πέναλτι στο 70′.

Για τον ΠΑΟΚ, Κίτσιου, Λάζαρ και Λούκας κλήθηκαν να καλύψουν τις τρεις πολύ σοβαρές απώλειες των τιμωρημένων Νάτχο, Κατσουράνη και Αθανασιάδη. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου, με δεδομένους τους 10 από τους 11, προτίμησε τον Καρέλη ως επιθετικό παρτενέρ του Μάρκους Μπερκ για περισσότερη πίεση ψηλά, αφήνοντας στον πάγκο τους Πέτριτς και Κλωναρίδη.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο ματς. Αποφασισμένοι, με καλύτερα τρεξίματα στο κέντρο και εξουδετερωμένες τις πτέρυγες του ΠΑΟΚ, είχαν τον έλεγχο και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 15΄ με τον Μάρκους Μπεργκ. Αυτά τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν μετά το ημίωρο, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να αφυπνίζεται.

Με τον Μίροσλαβ Στοχ να είναι μόνιμος… μπελάς για τον Τριανταφυλλόπουλο και τους Λάζαρ, Κάτσε να κερδίζουν μέτρα στο κέντρο, οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν την ισοφάριση και την «άγγιξαν» στο 37΄ με τον Σαλπιγγίδη να «τραντάζει» το δοκάρι του Κοτσόλη σε εξ επαφής κεφαλιά.

Πριν καλά-καλά αρχίσει το β΄ ημίχρονο, κρίθηκε το ματς. Θα περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχόταν αιφνιδιασμό αντίστοιχο με αυτόν της έναρξης. Κι όμως, τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς ήταν ακόμα χειρότερα!

Στο 50΄ ο Μάρκους Μπεργκ «έγραψε» το 2-0 με γκολ-αποτέλεσμα της εκπληκτικής εκτελεστικής ικανότητάς του, και στο 53΄ ο Καρέλης με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ είχε μεσολαβήσει και μεγάλη ευκαιρία του Πράνιτς στο 51΄!

Ενα πεντάλεπτο απόλυτης καθίζησης για τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετό για να τον βγάλει εκτός διεκδίκησης του τροπαίου και να μετατρέψει τις (μισές) κερκίδες του ΟΑΚΑ σε χώρο διεξαγωγής ενός πράσινου πάρτι.

Τα υπόλοιπα 40 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς και το χρονικό διάστημα της απονομής ήταν αφιερωμένα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ακόμα και όταν ο Βούκιτς μείωσε με πέναλτι 3-1 στο 70΄, οι «πράσινοι» παρέμειναν κύριαρχοι του παιχνιδιού και δεν έδωσαν δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ελπίζει ότι θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς.

Στο 88΄ ο Μπεργκ «έγραψε» το τελικό 4-1 και έγινε ο πέμπτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό και πρώτος μετά τον Τσιάρτα το 1996. Αποθεώθηκε, όταν αντικαταστάθηκε από τον Πέτριτς για το «standing ovation».

Μια χρονιά που ξεκίνησε με σκεπτικισμό για την ποιότητα και την ανταγωνιστική δυνατότητα της ομάδας, εξελίσσεται έως τώρα (καθώς υπάρχουν και τα πλέι οφ) σε ιδανική για τον Παναθηναϊκό, που ήταν εξαιρετικός στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος και απόψε κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του μετά από τέσσερα χρόνια.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, οι απουσίες σίγουρα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και η ατυχία ήταν καθοριστικός παράγοντας στο δοκάρι του Σαλπιγγίδη. Ωστόσο, κανένα από τα δύο δεν στέκεται ως δικαιολογία για την ανεξήγητη «απουσία» της ομάδας, στην έναρξη των δύο ημιχρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ηττηθεί πριν από 29 χρόνια στο ίδιο γήπεδο, με το ίδιο σκορ (4-1) από τη Λάρισα!

Κίτρινες: Κάτσε – Κουτρουμπής, Ζέκα, Καρέλης, Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης):
Γλύκος, Σκόνδρας (77΄ Κουλούρης), Ινσαουράλντε, Τζαβέλλας, Λούκας (55΄ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Μιγκέλ Βίτορ, Λάζαρ (55΄ Βούκιτς), Κάτσε, Κίτσιου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Αμπέιντ (75΄ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (71΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ (89΄ Πέτριτς)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024