Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Κόζλεϊ και Αντσουέ έκανε... σούζα το αλογάκι και πήρε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό

Με Κόζλεϊ και Αντσουέ έκανε… σούζα το αλογάκι και πήρε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό

Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια για να στεφθεί η Λάρισα και πάλι Κυπελλούχος Ελλάδας. Και το κατάφερε στο Βόλο και μέσω Γκαμπόν! Ο Αντσουέ στο 82 χάρισε τη νίκη στην ΑΕΛ με 2-1 επί του Παναθηναϊκού, που δύσκολα θα ξεχάσει την αδυναμία του Μάντζιου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 94! Ακόμα όμως πιο δύσκολα θα ξεχάσει αυτή την αγωνιστική σεζόν.

89

Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια για να στεφθεί η Λάρισα και πάλι Κυπελλούχος Ελλάδας. Και το κατάφερε στο Βόλο και μέσω Γκαμπόν! Ο Αντσουέ στο 82 άφησε στην πλάτη του, τους Μόρις και Γκούμα, εκτέλεσε τον Εμπέντε και χάρισε τη νίκη στην ΑΕΛ με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα της Θεσσαλίας είχε αρχικά προηγηθεί με τον Κόζλεϊ στο 3 και ισοφαριστεί στο 44 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου. Ο Βαγγέλης Μάντζιος στο τελευταίο δευτερόλεπτο κατάφερε να χάσει ένα γκολ σε κενό τέρμα το οποίο θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και δύσκολα θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς μια συνδυασμένη προσπάθεια εκτός από αυτή στο 71 που η συνεργασία των Νίλσον και Παπαδόπουλου κατέληξε σε άστοχο σουτ του Σουηδού, από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση.

Δυο κατεβασιές του Νίλσον, ένα σουτ του Παπαδόπουλου που πέρασε μόλις άουτ στο 48, ένα σουτ του Κλέιτον που απέκρουσε ο Εμπεντε με το μάγουλο (!), την απίστευτη ευκαιρία του Μάντζιου και τα γκολ ήταν αυτά που είδαμε σε 90 λεπτά. Δεν ήταν θέμα τακτικής, αλλά μάλλον έλλειψη φαντασίας.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε, όμως σε βάθος χρόνου είχε κατοχή και τον τρόπο να μεταφέρει το παιχνίδι, στο μεγαλύτερο διάστημα, στο μισό γήπεδο που αμυνόταν η Λάρισα. Στα σημεία ήταν καλύτερος για περίπου 75 λεπτά, είχε όμως και τη σημαντική απώλεια του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Εφόσον όμως δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα στις ελάχιστες ευκαιρίες του, ανέλαβε δράση ο Αντσουέ. Ο παίκτης από την Γκαμπόν που πήρε τη θέση του Κόζλεϊ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε αυτό που έπρεπε στο 82. Ο Παναθηναϊκός τα έχασε. Προσπάθησε άτακτα να ισοφαρίσει. Βρήκε δυο φάσεις, η μια με τον Λεοντίου που γλίστρησε και το σουτ του δεν απείλησε και η άλλη, με τον Μάντζιο στο 94, που ήταν από αυτές που δεν χάνονται!

Ο Ρομέρο μπλέχτηκε με τον Κοτσόλη και τον Νταμπίζα. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μάντζιου. Είχε κενό το τέρμα και κατάφερε να την πασάρει στα χέρια του πεσμένου τερματοφύλακα της Λάρισας!

Ο Παπαδόπουλος δήλωνε μεσοβδόμαδα: «Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι η Λάρισα θα προηγηθεί». Ο Κόζλεϊ δεν το πολυσκέφτηκε όταν στα 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα του ήρθε η μπάλα από το φάουλ του Φωτάκη ακριβώς στο κεφάλι. Ο Σλοβάκος έκανε αυτό που έπρεπε. Κεφαλιά στο δεξί παραθυράκι του Εμπέντε. 1-0 και απόλυτος αιφνιδιασμός.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να κάνουν ανατροπή. Δεν τα κατάφεραν σε όλο το πρωτάθλημα. Και σίγουρα ήταν μια δύσκολη δουλειά με βάση την εικόνα που παρουσίασαν στη συνέχεια. Οι αλλαγές θέσεων του Νίνη με τον Ιβανσιτς έμοιαζαν κινήσεις χωρίς ουσία.

Ο Παπαδόπουλος και ο Μάντζιος χάθηκαν όσες φορές μπλέχτηκαν ανάμεσα σε Νταμπίζα και Φέρστερ. Η Λάρισα μαζεύτηκε στο καβούκι της και περιορίστηκε σε αποκρούσεις. Εύκολες τις περισσότερες φορές. Δυο φορές βρέθηκε ο Μάντζιος σε θέση βολής, όμως οι τελικές προσπάθειές του ήταν παιδικές.

Ο Κοτσόλης απλώς γονάτισε για να μπλοκάρει στο σουτ και παρακολουθούσε ατάραχα την κεφαλιά να καταλήγει πολύ άουτ. Η λύση για τη ομάδα του Μουνιόθ δόθηκε από τον Παπαδόπουλο, όταν σε κάθετη πάσα πήρε την μπάλα με το στήθος και το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Φέρστερ. Δυο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που δόθηκε και ισοφάρισε.

Το κακό παιχνίδι επιβεβαιώνεται από τα φτωχά στατιστικά. Μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τρεις βρήκαν τέρμα (δύο για τον Παναθηναϊκό και μια για τη Λάρισα). Τα φάουλ ήταν 23 υπέρ των «πρασίνων» και 7 υπέρ των «βυσσινί».

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε κάτι ανατρεπτικό. Σε ελάχιστες στιγμές το ματς έγινε πιο γρήγορο. Οι άμυνες δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα και οι επιθέσεις χάθηκαν σε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια ή -συνήθως- πάσα. Ο Νίνης κουράστηκε και ο Ρομέρο που πήρε τη θέση του δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Αντιθέτως με τον Αντσουέ που πρόσθεσε σε αυτό που έχτισε ο Κόζλεϊ.

Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Ιβανσιτς, Λεοντίου – Διγκόζης, Φέρστερ, Φωτάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπεντε, Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Νίλσον (84 Σέριτς), Λεοντίου (86 Μπίσκαν), Τζιόλης, Νίνης (73 Ρομέρο), Ιβανσιτς, Παπαδόπουλος, Μάντζιος

ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Διγκόζης, Μπασιλά, Φωτάκης, Κλέιτον (85 Βάλλας), Αλωνεύτης (74 Καλαντζής), Κόζλεϊ (60 Αντσουέ)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

ΛΗΞΗ: Η Λάρισα είναι Κυπελλούχος Ελλάδας 2006-07!

90 +4 Αναστάτωση στην περιοχή της Λάρισας, ο Ρομέρο κάνει μια προβολή, ο Κοτσόλης αποκρούει και ο Μάντζιος, σε κενό τέρμα, επιστρέφει την μπάλα στον τερματοφύλακα της Λάρισας!

90+1 Κίτρινη κάρτα στον Σέριτς

90 Ο Μπίσκαν βγάζει μπαλιά – τρύπα στον Λεοντίου, αυτός σουτάρει πέφτοντας από το ύψος του πέναλτι και ο Κοτσόλης μπλοκάρει 86&180;: Βάλλας αντί Κλέιτον στην τρίτη αλλαγή της Λάρισας. Μπίσκαν αντί Τζιόλη στην τρίτη του Παναθηναϊκού

84 Σέριτς αντί Νίλσον στη δεύτερη αλλαγή του Παναθηναϊκού

82 Γκολ: Ο Αντσουέ περνά Γκούμα και Μόρις στο σπριντ μετά από μακρινή μπαλιά του Γκαλίτσιου και με δυνατό σουτ στην κίνηση, γράφει το 2-1 για τη Λάρισα

80 Μακρινό σουτ του Κλέιτον, ο Εμπέντε αιφνιδιάζεται, η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι του και απομακρύνεται

79 Κίτρινη κάρτα στον Λεοντίου

77 Μακρινό, δυνατό σουτ του του Διγκόζη, φεύγει άουτ

77 Κίτρινη κάρτα στον Ιβανσιτς

74 Καλαντζής αντί Αλωνεύτη στη δεύτερη αλλαγή της Λάρισας

73 Ρομέρο αντί Νίνη στην πρώτη αλλαγή του Παναθηναϊκού

71 Συνδυασμός Νίλσον – Παπαδόπουλου και σουτ του πρώτου από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ

63 Λάθος έξοδος του Εμπέντε σε κόρνερ του Φωτάκη, σουτ του Αλωνεύτη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κοντράρει και απομακρύνεται

60 Αντσουέ αντί Κόζλεϊ στην πρώτη αλλαγή της Λάρισας

56 Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη

48 Ο Παπαδόπουλος δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή σε γρήγορη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και η μπάλα φεύγει λίγο άουτ

44 Γκολ: Ο Παπαδόπουλος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι, παρότι ο Κοτσόλης πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνία και ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει 1-1

43 Κίτρινη κάρτα στον Φέρστερ

43 Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό σε μαρκάρισμα του Φέρστερ στον Παπαδόπουλο, ο οποίος κοντρόλαρε στην περιοχή μετά από πάσα του Ιβανσιτς

41 Ο Κόζλεϊ πέφτει στην περιοχή του Παναθηναϊκού μετά από μαρκάρισμα του Γκούμα, όμως ο Βασσάρας λέει παίζετε

34 Κίτρινη κάρτα στον Διγκόζη

33 Εντυπωσιακή κούρσα του Νίλσον από δεξιά και πάσα στον Μάντζιο, που σουτάρει στην αγκαλιά του Κοτσόλη

13 Σέντρα από τον Νίλσον, κεφαλιά από τον Μάντζιο, άουτ

7 Ο Κλέιτον κλέβει από τον Βύντρα, μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, σεντράρει, η μπάλα περνάει πάνω από τον Εμπέντε, αλλά φεύγει πλάγια και ο κίνδυνος απομακρύνεται

3 Γκολ: Ο Φωτάκης εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Κόζλεϊ πιάνει την κεφαλιά και η Λάρισα ανοίγει το σκορ

* Οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη του τελικού. Οι οπαδοί της Λάρισας, σχεδόν διπλάσιοι στον αριθμό, ήταν φυσικό να ακούγονται περισσότερο.

* Ο Παναθηναϊκός παρατάθηκε στο γήπεδο με τις φωσφοριζέ συλλεκτικές εμφανίσεις, ενώ η Λάρισα με αυτές του ιστορικού τελικού του 1985, επίσης συλλεκτικής έκδοσης.

* Λίγα πράγματα από οργανωτικής πλευράς, αφού ο κόσμος δεν ενθουσιάστηκε ούτε από το χορευτικό μέρος που προηγήθηκε του αγώνα, ούτε από τα Eurovision-τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου που ακούστηκαν από τα μεγάφωνα. Ούτε Ελενα Παπαρίζου είχε φέτος το πρόγραμμα, ούτε Βανέσσα Αδαμοπούλου!

* Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Νίκος Νταμπίζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024