Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ηγέτη Μπακαγιόκο ο ΠΑΟΚ στους «16» του Κυπέλλου

Με ηγέτη Μπακαγιόκο ο ΠΑΟΚ στους «16» του Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Μακεδονικού με 2-1 στο γήπεδο της Πολίχνης και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος HOL. Πρωταγωνιστής του «Δικεφάλου» του Βορρά ήταν ο Μπακαγιόκο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ, στο 3 και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (46). Ο Μακεδονικός είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 6 με τον Κλοκίδη.
- Πέρασε και ο Πανθρακικός
- Η συνέχεια την Τετάρτη

89

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Μακεδονικού με 2-1 στο γήπεδο της Πολίχνης και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος HOL. Πρωταγωνιστής του «Δικεφάλου» του Βορρά ήταν ο Μπακαγιόκο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ, στο 3 και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (46). Ο Μακεδονικός είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 6 με τον Κλοκίδη.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γλύκος, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μπιζέρα και Μάρκος Αντόνιο, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Αραμπατζής και στο αριστερό ο Σνάουτσνερ.

Τις θέσεις των δύο κεντρικών χαφ κατέλαβαν οι Ηλιάδης και Μπαλάφας, στη δεξιά πτέρυγα χρησιμοποιήθηκε ο Λάκης και στην αριστερή ο Γεωργίου. Στην επίθεση έπαιξαν οι Αθανασιάδης και Μπακαγιόκο.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τη διάθεση να… ξεμπερδεύουν γρήγορα, καθώς μόλις στο 3 ο Μπακαγιόκο άνοιξε το σκορ. Ο Ιβοριανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Κουλακιώτη και από κοντά δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κιουτσούκοφ.

Ο Μακεδονικός όμως δεν ήταν διατιθέμενος να πέσει… αμαχητί, καθώς τρία λεπτά αργότερα (6) ο Κλοκίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του νεαρού πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Γλύκου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Παντελιάδη, και ισοφάρισε σε 1-1.

Οι νεαροί, ως επί το πλείστον, παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά φάνηκαν να σαστίζουν από την εξέλιξη του αγώνα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή τους.

Μάλιστα ο Μακεδονικός θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά οι Ταρασιάδης (πέρασε στο 18 στη θέση του σκόρερ Κλοκίδη που υπέστη τράβηγμα) στο 23 και ο Δημητριάδης στο 31 δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του ασταθούς Γλύκου.

Ο Σάντος καθόταν όρθιος στο πάγκο, δείχνοντας τη δυσφορία του για την κακή απόδοση των… πιτσιρικάδων του. Την… μουρμούρα (του πάγκου) έδιωξε ο Μπακαγιόκο, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (46) πλάσαρε από κοντά τον Κιουτσούκοφ, εκμεταλλευόμενος την ασθενή απόκρουση του βούλγαρου τερματοφύλακα σε κεφαλιά του Μπιζέρα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά στην επανάληψη, θέλοντας να πετύχουν το τρίτο γκολ και να τελειώσουν τον αγώνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 50, όταν σέντρα σουτ του Μπαλάφα από δεξιά κατέληξε στην εξωτεριική πλευρά των διχτύων της εστίας του Μακεδονικού.

Οσο πέρναγε η ώρα έπεφτε ο ρυθμός του αγώνα, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να βολεύονται με το 2-1, παρά τις φωνές του Σάντος από τον πάγκο, ενώ από την μεριά τους οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να φτάσουν στην περιοχή του Γλύκου.

Εξαίρεση σε όλο αυτό το σκηνικό αποτέλεσε η φάση του 73΄, όταν ο Δημητριάδης τροφοδότησε με το κεφάλι τον Κουλακιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε από το ένα μέτρο να πλασάρει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και να… εξιλεωθεί για το λάθος που έκανε στη φάση του πρώτου γκολ του Δικεφάλου του Βορρά.

Στα τελευταία 13 λεπτά μπήκε στον αγώνα και ο Μουσλίμοβιτς, στη θέση του Αθανασιάδη, ανεβάζοντας στα ύψη τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αλλά και την επιθετική διάθεση των φιλοξενούμενων.

Ο Μπακαγιόκο απελευθερώθηκε και μάλιστα παραλίγο να πετύχει χατ τρικ στο 83΄, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Κιουτσούκοφ. Ο Μουσλίμοβιτς προσπάθησε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα (89), αλλά ο Βόσνιος επιθετικός ήθελε να περάσει όλη την άμυνα του Μακεδονικού με αποτέλεσμα να μην μπορέσει, από κοντά, να γράψει το 3-1.

Οι παίκτες του Μακεδονικού είχαν εγκαταλείψει, πλέον, την όποια προσπάθεια ισοφάρισης και έτσι το τελικό σφύριγμα του Καστανίδη έστειλε τον ΠΑΟΚ στους «16» του Κυπέλλου HOL.

Διαιτητής: Καστανίδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Μπαλάφας – Παντελιάδης, Δημητριάδης

Μακεδονικός: Κιουτσούκοφ, Μπουλγκάρας, Καλογιαννίδης, Κατσαρός (78 Μπαξεβάνος), Κλοκίδης (18 Ταρασιάδης), Παντελιάδης, Σαμαράς, Δημητριάδης, Σαμπιασβίλι (56 Καρακαλίδης), Κουλακιώτης, Σαριγιαννίδης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αραμπατζής, Μπιζέρα (74 Κοντρέρας), Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργίου (56 Κωνσταντινίδης), Λάκης, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης (77 Μουσλίμοβιτς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024