Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στό«Χ»ο του με την Αλκμααρ και φουλάρει για τους «16»

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στό«Χ»ο του με την Αλκμααρ και φουλάρει για τους «16»

Ένα βήμα πιο κοντά στους «16» του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο «DSB Στάντιον» με την Αλκμααρ. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη της Αρσεναλ επί της Σταντάρ, έχει φέρει τους ερυθρολεύκους ένα βαθμό μακριά από την δεύτερη θέση, ενώ τους έχει εξασφαλίσει την τρίτη που οδηγεί στο Europa League.

89

Ένα βήμα πιο κοντά στους «16» του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο «DSB Στάντιον» με την Αλκμααρ. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη της Αρσεναλ επί της Σταντάρ, έχει φέρει τους ερυθρολεύκους ένα βαθμό μακριά από την δεύτερη θέση, ενώ τους έχει εξασφαλίσει την τρίτη που οδηγεί στο Europa League.

Η ομάδα του Ζίκο παρουσίαστηκε διαβασμένη απέναντι στους πρωταθλητές Ολλανδίας και αν ήταν πιο αποτελεσματική επιθετικά θα μπορούσε να έχει φύγει και με το τρίποντο της νίκης. Αφού έσπασε την αρνητική παράδοση στην χώρα της Τουλίπας, που μετρούσε μόνο ήττες μέχρι σήμερα, καλείτα στην τελευταία αγωνιστική με την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη να πάρει ακόμα ένα βαθμό και να περιμένει την κλήρωση για την φάση των νοκ-άουτ.

Ο Ζίκο αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησε τριάδα στην άμυνα. Παράταξε ένα σαφώς πιο ορθολογικό σχήμα (4-4-1-1), με διπλή ζώνη άμυνας και τον Όσκαρ να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ μεσαίας γραμμής και Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός δεν κλείστηκε στο καβούκι του και σε κάποιες περιπτώσεις παρουσίαστηκε απειλητικός.

Δεν αξιοποίησε όμως ούτε τις ευκαιρίες του, ούτε τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισε (κανένα για την Αλκμααρ), ούτε τον δυνατό αέρα που ήταν με το μέρος του.

Σε καλή μέρα βρέθηκε ο Ζαϊρί, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν οι περισσότερες καλές προσπάθειες των «ερυθρολεύκων». Ο Μαροκινός είχε τρεις τελικές προσπάθειες, με κορυφαία την φάση του 34 όταν δεν κατάφερε να κερδίσε από εξαιρετική θέση τον Ρομέρο, ενώ στο ενεργητικό του έχει και μία καλή σέντρα, με τον Μήτρογλου όμως να αστοχεί.

Αμυντικά, ο Ολυμπιακός μέχρι το 25λεπτο δεν απειλήθηκε αλλά στην συνέχεια δεν ενέπνεε σιγουριά, αφήνοντας εκτεθειμένο 3-4 φορές τον Νικοπολίδη. Ντουντού και Μαρέσκα έκαναν καλή δουλειά στον άξονα και φάσεις από εκεί δεν δημιουργήθηκαν. Ο Ραούλ Μπράβο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τον Λενς, ο οποίος ήταν διαρκής πηγή κινδύνου αλλά άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Η μορφή του αγώνα στην επανάληψη δεν άλλαξε με τους «ερυθρολεύκους» να διατηρούν την διπλή ζώνη, αλλά να παρουσιάζονται λιγότερο τολμηροί επιθετικά. Είχαν όμως πλέον να αντιμετωπίσουν και τον αέρα, τον οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες της Αλκμααρ με δυνατά μακρινά σουτ. Ενα από αυτά και μετά από κόντρα στον Ζεβλάκοφ, παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα αλλά ο Νικοπολίδης με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι κυλούσε σύμφωνα με το «ερυθρόλευκο» σχέδιο και είναι χαρακτηριστικό πως ο Ζικό δεν θέλησε να χαλάσει τις ισορροπίες στη γήπεδο και πραγματοποίησε μόλις μία αλλαγή, στις καθυστερήσεις.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» φαινόταν να πιστεύουν ακόμα περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα και αν Λεονάρντο και Ντουντού ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει και με το διπλό από την Ολλανδία.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7 Σουτ του Ζαϊρί από μακριά, η μπάλα στα χέρια του Ρομέρο.

9 Σέντρα σουτ από τον Σβερτς, η μπάλα κατέληξε στην έξω πλευρά των διχτύων του Νικοπολίδη.

12 Μακρινό σουτ του Μαρέκα, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

13Σουτ του Σάαρς έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

19 Σουτ του Ζαϊρί μέσα από την περιοχή,η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

22 Στην αντεπίθεση η Αλκμααρ με τον Λενς, ο τελευταίος προλαβαίνει την έξοδο του Νικοπολίδη αλλά η προβολή του καταλήγει άουτ.

28 Σέντρα του Ζαϊρί από δεξιά, ο Μήτρογλου στην καρδιά της περιοχής πιάνει την κεφαλιά, αλλά όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

29 Σουτ του Λενς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

31 Σουτ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

32 Ο Λενς έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

33 Ο Όσκαρ βρήκε τον Ζαϊρί μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Μαροκινού απέκρουσε ο Ρομέρο.

40 Λάθος από τον Μαρέσκα, η Αλκμααρ στην αντεπίθεση, ο Λενς δίνει στον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.

41 Σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά, ο Μαρέσκα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομέρο μπλόκαρε.

51 Μακρινό σου του Μέντες, η μπάλα πέρασε άουτ.

53 Σουτ του Ντεμπελέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

58 Σουτ του Λενς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

60 Πλασέ του Χόλμαν μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

64 Σουτ του Βέρνμπλουμ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό του Ολυμπιακού, αλλάζει πορεία και ο Νικοπολίδης με μεγάλη απόκρουση στέλνει την μπάλα κόρνερ.

70 Ωραία προσπάθεια από Ζαϊρί και Όσκαρ, ο Γκαλίτσιος τροφοδοτείται από τον Μαροκινό με τον Έλληνα αμυντικό να κάνει εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά αλλά, προ του Μήτρογλου, ο Ρομέρο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

84 Μπαλιά του Όσκαρ για τον Λεονάρντο που μπήκε στην περιοχή και σούταρα, αλλά ο Ρομέρο απέκρουσε.

85 Ο Μήτρογλου έστρωσε στον Ντουντού, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

92 Κεφαλιά του Βέρνμπλουμ, η μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ποκονιόλι, Σάαρς, Μορένο – Μήτρογλου, Μπράβο

ΑΛΚΜΑΑΡ (Ρόναλντ Κούμαν): Ρομέρο, Σβερτς, Μοϊζάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Λενς, Μέντες Ντα Σίλβα, Βέρνμπλουμ, Σάαρς (88 Μάρτενς), Χόλμαν (78 Αρι Περέιρα), Ντεμπελέ (68 Πέλε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Zίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί (90+ Πάντος), Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024