Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον για τον Ολυμπιακό

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο, ωστόσο δεν απέφυγε την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει στην Αγγλία. Ηττήθηκε με 2-1 από την Αρσεναλ, που έπαιξε μόνο ένα 20λεπτο, πήρε όμως αυτό που ήθελε εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη της ελληνικής ομάδας. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη 2η αγωνιστική του Champions League παρέμειναν χωρίς βαθμό. Τα πάντα για το Champions League από την ειδική παρουσίαση του sports.in.gr.

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο, ωστόσο δεν απέφυγε την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει στην Αγγλία.

Ηττήθηκε με 2-1 από την Αρσεναλ, που έπαιξε μόνο ένα 20λεπτο, πήρε όμως αυτό που ήθελε εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη της ελληνικής ομάδας

Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη 2η αγωνιστική του Champions League παρέμειναν χωρίς βαθμό.

Μπορεί στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός να εμφανίστηκε μουδιασμένος και στο 20′ να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, όμως αυτό αδικούσε την μετέπειτα εικόνα του. Η Αρσεναλ με πολλά νέα πρόσωπα και τον Αρσέν Βενγκέρ στην εξέδρα λόγω της τιμωρίας του, εμφάνισε πολλές αδυναμίες στην ανάπτυξη, έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και απλώς εκμεταλλεύθηκε τις δύο από τις τρεις φορές που βρέθηκε σε θέση βολής.

Την πρώτη στο 8′, όταν ο Τσάμπερλεϊν ελίχθηκε και με πλασέ άνοιξε το σκορ και την δεύτερη στο 20′, όταν ο Αντρε Σάντος μπήκε από αριστερά, δεν έκανε καλό γύρισμα προς τον Σαμάκ, όμως ξαναπήρε την μπάλα, σούταρε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η τρίτη καλή στιγμή ήταν στο 23′ με τον Σαμάκ, που ελευθερώθηκε από τους αντιπάλους του αλλά πλάσαρε άουτ.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός, πρεσάροντας σωστά και ασταμάτητα στη μεσαία γραμμή, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 4′, όταν ο Φέισα γύρισε προς τον Φουστέρ, που σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, έχασε εκπληκτική ευκαιρία στο 14′, με τον Τζιμπούρ να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή πάνω στον Αρτέτα που ήταν στη γραμμή της εστίας, μείωσε στο 27′ με κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Φουστέρ σε σέντρα του Ιμπαγάσα, αμέσως μετά είχε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο (28′-30′), που έκλεισε την Αρσεναλ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τζιμπούρ (28′) και ο Μιραλάς (29′ και 30′), απέτυχαν από εξαιρετικές θέσεις να σκοράρουν και στο τέλος έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 40′, όταν πάλι ο Βέλγος επιθετικός επιχείρησε κατά μέτωπο επίθεση και σουτ, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε.

Με ένα επικίνδυνο σουτ του Μιραλάς (48′), που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Στη συνέχεια η Αρσεναλ εμφανίστηκε βελτιωμένη και πιο προσεκτική, όμως στο 65′ ένας «κεραυνός» του Τοροσίδη με το αριστερό τράνταξε το δοκάρι. Στο 69′ ο Αρσάβιν μπήκε στην περιοχή και σούταρε για να αποκρούσει ο Κοστάντσο και δύο λεπτά αργότερα ο Βενγκέρ έδωσε εντολή να περάσει στο ματς ο Φαν Πέρσι.

Από τη δική του μεριά ο Βαλβέρδε έβγαλε τον Μιραλάς, γεγονός που έφερε την αντίδραση των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων που ήταν στο γήπεδο, αλλά και του Βέλγου επιθετικού, που εκνευρισμένος έφυγε απευθείας για τα αποδυτήρια (στη θέση του ο Αμπντούν), ενώ λίγο αργότερα πέρασε τον Πάντελιτς στο παιχνίδι. Ωστόσο οι αλλαγές αυτές ελάχιστα βοήθησαν. Ο ρυθμός έπεσε, ο χρόνος κύλησε κι έτσι παρέμεινε το 2-1 της Αρσεναλ απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά παρέμεινε χωρίς βαθμό στον 6ο όμιλο.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Σονγκ, Σάντος, Αρτέτα, Φρίμπονγκ, Ροζίτσκι, Αρσάβιν (83′ Γκιμπς), Τσάμπερλεϊν (67′ Ράμσεϊ), Σαμάκ (71′ Φαν Πέρσι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Ορμπάιθ (75′ Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80′ Πάντελιτς), Μιραλάς (75′ Αμπντούν), Τζιμπούρ.

Τα πάντα για το Champions League από την ειδική παρουσίαση του sports.in.gr.

Βαθμολογία (7ου ομίλου)
Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
1. Μαρσέιγ 2 2-0-0 4-0 6
2. Αρσεναλ 2 1-1-0 3-2 4
3. Ντόρτμουντ 2 0-1-1 1-4 1
4. Ολυμπιακός 2 0-0-2 1-3 0

Επόμενη αγωνιστική
(Τετάρτη, 19/10/2011)

Μαρσέιγ-Αρσεναλ
Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ

Η live περιγραφή του αγώνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να… φορτώσει το κέντρο της ομάδας του για να «μπλοκάρει» (όσο μπορέσει) το γρήγορο παιχνίδι των Άγγλων. Παράλληλα αναμένεται να χρησιμοποιήσει μόνο τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης ώστε να έχει ταχύτητα, κάτι που θα χρειαστούν οι Ερυθρόλευκοι, ειδικά στις αντεπιθέσεις τους.

Ο Κοστάντσο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο στην άμυνα. Ορμπάιθ και Μακούν θα είναι τα αμυντικά χαφ, ενώ Αμπντούν και Χολέμπας θα είναι στα άκρα με τον Ιμπαγάσα να παίρνει θέση πίσω από τον Μιραλάς. Βέβαια, στο μυαλό του Ισπανού υπάρχει και το εναλλακτικό σχέδιο να βάλει τον Βέλγο φορ στα αριστερά και τον Τζεμπούρ στην κορυφή, ώστε να έχει δύο γρήγορους παίκτες στην επίθεση.

Από την πλευρά της η Άρσεναλ μετράει αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών. Γουόλκοτ, Ζερβίνιο και Κοσιελνί ήταν τα πιο πρόσφατα πλήγματα, αν και οι Άγγλοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι τους κρατάει για το ντέρμπι με την Τότεναμ που ακολουθεί. Βερμάελεν, Τζουρού, Σκιλασί, Γουίλσιρ, Μπεναγιούν και Ντιαμπί είναι επίσης εκτός, με αποτέλεσμα οι απουσίες να φτάνουν τις εννέα.

Βέβαια, ο Αλσατός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του, το μεγάλο «όπλο» των Λονδρέζων, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Από τον Ολλανδό θα ξεκινάει η ομάδα στην κορυφή, με τους Αρσάβιν και Τσάμπερλεϊν να παίζουν στα άκρα, με τη σκέψη να μπει κορυφή ο Σαμάκ και στα άκρα ο Φαν Πέρσι να είναι στα υπ’όψιν. Αρτέτα, Ράμσεϊ και Φρίμπονγκ θα είναι οι τρεις του κέντρου, ενώ Γκιμπς, Σονγκ, Μερτεσάκερ και Σανιά θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα προ του Σέζνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024