Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός επιμένει ότι... οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!

Ο Ολυμπιακός επιμένει ότι… οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!

Σε μία περίοδο που οι ελληνογερμανικές σχέσεις (ξανά) δοκιμάζονται, λόγω ΔΝΤ, ο Ολυμπιακός τήρησε την παράδοση που έχει απέναντι σε ομάδες της Bundesliga. Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχε... σταυρώσει βαθμό στο Champions League, όμως, οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή να χάσει με 3-1 στο Καραϊσκάκη από έναν ανώτερο Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε και διαφορά δύο γκολ από την αντίπαλό του και αυτό θα μετρήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας. «Σύμμαχος» και η αναμέτρηση της Μασσαλίας με την Αρσεναλ να επικρατεί 1-0 της Μαρσέιγ. «Δράκος» ο ΑΠΟΕΛ, 1-1 στο «Ντραγκάο» με την Πόρτο.

Σε μία περίοδο που οι ελληνογερμανικές σχέσεις (ξανά) δοκιμάζονται, λόγω ΔΝΤ, ο Ολυμπιακός τήρησε την παράδοση που έχει απέναντι σε ομάδες της Bundesliga. Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχε… σταυρώσει βαθμό στο Champions League, όμως, οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή να χάσει με 3-1 στο Καραϊσκάκη από έναν ανώτερο Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε και διαφορά δύο γκολ από την αντίπαλό του και αυτό θα μετρήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας.

«Σύμμαχος» και η αναμέτρηση της Μασσαλίας με την Αρσεναλ να επικρατεί 1-0 της Μαρσέιγ. «Δράκος» ο ΑΠΟΕΛ, 1-1 στο «Ντραγκάο» με την Πόρτο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το Καραϊσκάκη…

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους την κακή εικόνα που έδειξαν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και πάτησαν… γκάζι παίρνοντας ώθηση από το κατάμεστο «Καραϊσκάκη». Ο Χολέμπας άνοιξε το σκορ στο 8’, ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε στο 26’, αλλά πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Τζιμπούρ (40’) επανέφερε την τάξη. Στο 78’ ο Μοδέστο «κλείδωσε» τη νίκη που επαναφέρει τους Πειραιώτες σε τροχιά πρόκρισης.

Το ματς ξεκίνησε με τους Γερμανούς να πιέζουν και να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μαρκάνο σέντραρε από αριστερά, ο Χολέμπας πήδηξε για την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Σμέλτζερ και οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 8′.

Όχι, όμως, ότι αυτό επηρέασε τους Γερμανούς, οι οποίοι συνέχισαν να ανεβάζουν τα μπακ τους στην αντίπαλη περιοχή και να πιέζουν με κάθε τρόπο για την ισοφάριση. Σε μία φάση στο 26’ και ενώ ο Ολυμπιακός είχε βγει μπροστά, ο Μιραλάς έκανε ένα «τσαφ» στο κέντρο και οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» βγήκαν στην κόντρα. Ο Λεβαντόφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας στον άξονα, στόπαρε και με συρτό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1.

Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού ήταν σε καλή μέρα και ιδιαίτερα ο Τζιμπούρ που λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο έδειξε δείγμα της μεγάλης κλάσης του. Ο Μιραλάς δημιούργησε το γκολ, όταν σέντραρε από δεξιά, ο Τζιμπούρ «μάζεψε» τη μπάλα και με μία περιστροφή του σώματός του, άδειασε τη γερμανική άμυνα και με δυνατό σουτ από το ύψους του πέναλτι και δεξιά, έδωσε ξανά το προβάδισμα ην ομάδα του με το ρολόι να σημαδεύει το 40ο λεπτό!

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, δίνοντας μάλιστα χώρο στους Γερμανούς ψάχνοντας την κόντρα. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά κατάφερε να κάνει τη «ζημιά» στους Γερμανούς και χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση, ήταν εκείνος που πέτυχε και το 3-1 από στημένη φάση. Ήταν το 78ο λεπτό, όταν ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ και ο Μοντέστο από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά έκανε «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Σκόρερ: 8′ Χολέμπας, 40′ Τζιμπούρ, 78′ Μοντέστο – 26′ Λεβαντόφσκι

Διαιτητής: Νίτσχουις (Ολλανδία)

Κίτρινες: 56′ Σμέλτζερ

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν (73′ Μανιάτης), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90′ Φετφατζίδης).

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βειντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίζτσεκ, Σμέζλερ, Γκέτσε (83′ Γκροσγκρέουτζ), Γκουντογκάν (56′ Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάβα (65′ Μπλαζικόφσκι).

Η βαθμολογία σε τρεις αγώνες
1) Άρσεναλ 7
2) Μαρσέιγ 6
3)Ολυμπιακός 3
4) Ντόρτμουντ 1

Η 4η αγωνιστική (1 Νοεμβρίου)
Άρσεναλ – Μαρσέιγ
Ντόρτμουντ – Ολυμπιακός




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024