Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ντόρτμουντ «κούρεψε» τις ελπίδες του ΟΣΦΠ για πρόκριση

Η Ντόρτμουντ «κούρεψε» τις ελπίδες του ΟΣΦΠ για πρόκριση

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Champions League και πλέον ψαλιδίζονται οι ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Γερμανοί αιφνιδίασαν τους παίκτες του Βαλβέρδε σκοράροντας στο 7' με τον Γκρόσγκροϊτς και στη συνέχεια έκλεισαν τους χώρους κρατώντας σχετικά άνετα το υπέρ τους σκορ. Φωνάζει δικαίως ο Ολυμπιακός για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε χέρι του Χούμελς μετά από κεφαλιά του Μέλμπεργκ. Άσχημο αποτέλεσμα για τους Ερυθρόλευκους και το 0-0 στο Λονδίνο ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μαρσέιγ.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Champions League και πλέον ψαλιδίζονται οι ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι Γερμανοί αιφνιδίασαν τους παίκτες του Βαλβέρδε σκοράροντας στο 7′ με τον Γκρόσγκροϊτς και στη συνέχεια έκλεισαν τους χώρους κρατώντας σχετικά άνετα το υπέρ τους σκορ.

Φωνάζει δικαίως ο Ολυμπιακός για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε χέρι του Χούμελς μετά από κεφαλιά του Μέλμπεργκ.

Άσχημο αποτέλεσμα για τους Ερυθρόλευκους και το 0-0 στο Λονδίνο ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μαρσέιγ.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας μπήκε δυνατά στο ματς, άσκησε πίεση από την αρχή κλείνοντας τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, στο 4′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Πέρισιτς από πολύ κοντά να σουτάρει ψηλά άουτ και στο 7′ έφτασε στο γκολ, όταν ο Γκρόσκροϊτς με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του νεαρού Μέγιερι, που προτιμήθηκε αντί του Κοστάντσο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να συνέρχεται μετά το πρώτο τέταρτο και στο 16′ είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Μιραλάς μπήκε από δεξιά και σούταρε πάνω στον Γερμανό τερματοφύλακα, ενώ μετά το 25′ (που ανέβηκε αισθητά ο Ορμπάιθ) ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι.

Μάλιστα θα μπορούσε να ισοφαρίσει, τόσο στο 29′, όταν σε φάουλ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Τζιμπούρ, ο Μοντέστο από πολύ κοντά απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και στο 43′, αν ο ο Ρώσος διαιτητής έδινε πέναλτι, στο χέρι που έκανε ο Χούμελς μετά την κεφαλιά του Μέλμπεργκ.




Στους ίδιους ρυθμούς ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, όμως στο 60′ ένα λάθος γύρισμα του Χολέμπας, παρ’ ολίγο να αποδειχθεί μοιραίο για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Λεβαντόφσκι πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Μέγιερι, αλλά από πλαϊνή θέση την έστειλε στο δοκάρι. Στο 63′ και από κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Χολέμπας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Μετά το 70′ και τις δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε, η Ντόρτμουντ βρήκε χώρο και ανέβηκε και έφτασε κοντά στο γκολ στο 74′, όταν από λάθος του Ορμπάιθ, ο Πέρισιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μέλμπεργκ με προβολή έκοψε την πορεία της μπάλας.

Ουσιαστικά όμως αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα. Ο Βαλβέρδε στο τέλος έβαλε και τον Πάντελιτς στο παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα κι έτσι παρέμεινε το 1-0 ως τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέρισιτς – Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Γκέτσε (66′ Καγκάουα), Λάιτνερ ( Σαντάνα), Γκρόσκροϊτς, Κελ, Πέρισιτς (76′ Μπλαστσικόφσκι), Λεβαντόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (69′ Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (59′ Μακούν), Ιμπαγάσα (81′ Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Μιραλάς.

Διαβάστε τα πάντα για το Champions League στην ειδική ενότητα του sports.in.gr.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Άρσεναλ 8 (4-2)
2. Μαρσέιγ 7 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 4 (3-7)
43. Ολυμπιακός 3 (4-5)

Επόμενη (5η) αγωνιστική (23/11)
Μαρσέιγ – Ολυμπιακός
Άρσεναλ – Ντόρτμουντ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024