Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτος αποκλεισμός - σοκ του Ολυμπιακού από τους «16»

Απίστευτος αποκλεισμός – σοκ του Ολυμπιακού από τους «16»

Η ευρωπαϊκή «κατάρα» που θέλει τον Ολυμπιακό να αποκλείεται από τους «16» του Champions League, επέστρεψε. Οι Πειραιώτες διέγραψαν μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες τους, έκαναν -ίσως- τις καλύτερες εμφανίσεις τους σε φάση ομίλων, διέσυραν την Αρσεναλ (3-1) και μέχρι το 89' βρίσκονταν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κάπου εκεί, ήρθε η πλήρης ανατροπή της Μαρσέιγ στον άλλο αγώνα του ομίλου και από το αρχικό 2-0 της Ντόρτμουντ, οι Μασσαλοί στο δικό τους 89' πήραν τη νίκη με 3-2 και το «εισιτήριο» για τους «16», αφήνοντας τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League και τους Γερμανούς εκτός Ευρώπης. Δείτε το infographic του sports.in.gr και μάθετε τι έγινε στους υπόλοιπους αγώνες πατώντας εδώ...

Η ευρωπαϊκή «κατάρα» που θέλει τον Ολυμπιακό να αποκλείεται από τους «16» του Champions League, επέστρεψε. Οι Πειραιώτες διέγραψαν μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες τους, έκαναν -ίσως- τις καλύτερες εμφανίσεις τους σε φάση ομίλων, διέσυραν την Αρσεναλ (3-1) και μέχρι το 89′ βρίσκονταν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κάπου εκεί, ήρθε η πλήρης ανατροπή της Μαρσέιγ στον άλλο αγώνα του ομίλου και από το αρχικό 2-0 της Ντόρτμουντ, οι Μασσαλοί στο δικό τους 89′ πήραν τη νίκη με 3-2 και το «εισιτήριο» για τους «16», αφήνοντας τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League και τους Γερμανούς εκτός Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους πέρα για πέρα, απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν το τυχερό τους. Τα τέρματα της νίκης Τζεμπούρ (16′), Φουστέρ (36′) και Μοντέστο (89′) των «ερυθρολεύκων» θα μείνουν απλά γραμμένα στην ιστορία, αφού ένα λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας στο Καραϊσκάκη, ήρθαν τα κακά μαντάτα από το Ντόρτμουντ που έστειλαν τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή τις άγριες διαθέσεις του. Ήταν φανερό πως οι Πειραιώτες θα τα έδιναν όλα για τη νίκη και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ματς. Τρανό παράδειγμα η πάσα του Μιραλάς για τον Μοντέστο στο 2′, που όμως δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνσκι, όμως στο 16′ μίλησε το πάθος και σκόραρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο.

Μια κάθετη του Φουστέρ, ένα λάθος των αμυντικών της Άρσεναλ και ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον Τζιμπούρ έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 16ο λεπτό και το «Καραϊσκάκης» ήταν στο πόδι. Ιδανικό, ονειρικό και γιορτινό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Μαρσέιγ. Όλα ευνοϊκά δηλαδή…

Οι Άγγλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Μιραλάς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δώρο του Φαμπιάνσκι στο 22′, αλλά ο Φουστέρ δεν έκανε το ίδιο με τον Μανόνε. Ο πορτιέρο της Άρσεναλ που είχε αντικαταστήσει τον Φαμπιάνσκι, πάσαρε στον Φουστέρ, εκείνος έκανε το πλασέ και έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα. Το δώρο του τερματοφύλακα των «κανονιέρηδων» πανηγυρίστηκε δεόντως και όλα θύμιζαν φιέστα. Οι Άγγλοι δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν.

Όλα ήταν ονειρικά για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος με μονάχα δύο εξαιρέσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Χολέμπας, τον οποίο αντικατέστησε ο Ορμπάιθ και η δεύτερη με μια φάση του Μανιάτη στο 47′, όπου το πλασέ του εντός περιοχής μπλόκαρε ο Μανόνε και το 3-0 δεν έγινε.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, όχι όμως προς το χειρότερο, αλλά προς το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μπήκαν με την ίδια θέληση, το ίδιο πάθος, σαν να μην έχουν προβάδισμα δύο γκολ. Δημιούργησαν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους, όλες όμως τις πέταξαν στα σκουπίδια.

Η πρώτη διπλή φάση έγινε από Μοδέστο, Μέλμπεργκ (47′), ενώ η επόμενη από Μιραλάς και Μοντέστο (51), αλλά το 2-0 παρέμενε. Κι αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, η Άρσεναλ τους τιμώρησε…

Οι Άγγλοι δείχνοντας εξαιρετική αποτελεσματικότητα, σκόραραν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος. Ο Μπεναγιούν με δυνατό σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Μέγιερι και έβαλε΄ξανά στο παιχνίδι την Άρσεναλ (57′). Το άγχος επανήλθε στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε, δεν το έβαλαν κάτω πάντως και πήγαν να απαντήσουν με γκολ ένα λεπτό αργότερα. Ούτε αυτή τη φορά ο Μοντέστο κατάφερει να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Άρσεναλ. Έτσι το 2-1 έμεινε και η διαφορά του ενός γκολ παρέμενε επικίνδυνη.

Στη συνέχεια, οι «πονοκέφαλοι» άρχισαν για τον Βαλβέρδε, αφού έπρεπε να αντικαταστήσει τον καλύτερο του παίκτη (μαζί με τον Τζιμπούρ), Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός δεν μπορούσε να παίξει πολύ, αφού προερχόταν από τραυματισμό και είχε μονάχα μια προπόνηση και έτσι τη θέση του πήρε ο Τζαμέλ Αμπντούν.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό με τους Μιραλάς και Τζιμπούρ να μην σκοράρουν στο 83′, αλλά τα κατάφερε στο καλύτερο σημείο ο Μοντέστο. Ο Κορσικανός που είχε χάσει τόσες ευκαιρίες, δεν αστόχησε στο 89′ και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Τα μαντάτα από το Ντόρτμουντ όμως δεν ήταν ευχάριστα, αφού η Μαρσέιγ έκανε την ανατροπή και η είδηση «πάγωσε» το «Καραϊσκάκης». Η νίκη όμως, η τεράστια προσπάθεια και η εκπληκτική εμφάνιση στους ομίλους δεν ξεχνιέται.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο

ΣΚΟΡΕΡΣ: 16′ Τζιμπούρ, 36′ Φουστέρ, 89′ Μοντέστο – 57′ Μπεναγιούν

ΔΟΚΑΡΙΑ: 47′, 89′ Μέλμπεργκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Παπαδόπουλος, Χολέμπας – Φρίμπονγκ, Τσάμπερλεϊν

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαλβέρδε):
Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φουστέρ (66′ Αμπντούν), Μοντέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας (38′ Ορμπάιθ), Τζιμπούρ (90+’ Παπάζογλου).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Βεγκέρ): Φαμπιάνσκι (24΄λ.τρ. Μανόνε), Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος (51′ λ.τρ. Μιγκέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν (67′ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.

Δείτε το infographic του sports.in.gr και μάθετε τι έγινε στους υπόλοιπους αγώνες πατώντας εδώ…

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το Καραϊσκάκη…




Η τελευταία αγωνιστική:

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1
(16′ Τζιμπούρ, 36′ Φουστέρ, 89′ Μοντέστο – 57′ Μπεναγιούν)

Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ 2-3
(23′ Μπλαστσικόφσκι, 32′ πεν. Χούμελς – 45+4′ Ρεμί, 85′ Α. Αγιού, 87′ Βαλμπουενά)

Η τελική βαθμολογία:
1. Άρσεναλ 11
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Ντόρτμουντ 4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024