Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο... σούπερ Μάριο χτύπησε στο 90', η Μπάγερν πήρε προβάδισμα

Ο… σούπερ Μάριο χτύπησε στο 90′, η Μπάγερν πήρε προβάδισμα

Με τον Μάριο Γκόμεζ να σκοράρει στο 90', η Μπάγερν νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην «Αλιάντς Αρίνα» του Μονάχου και πήρε ελαφρύ προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης, στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 17' με τον Ριμπερί, οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν στο 53' με τον Οζίλ, αλλά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και κυνήγησαν το γκολ της νίκης. Ωστόσο, το εκτός έδρας γκολ δίνει ελπίδες στους «μερένχες» που έζησαν άλλη μια απογοήτευση στο Μόναχο (9 ήττες, 1 ισοπαλία).

Με τον Μάριο Γκόμεζ να σκοράρει στο 90′, η Μπάγερν νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην «Αλιάντς Αρίνα» του Μονάχου και πήρε ελαφρύ προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης, στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 17′ με τον Ριμπερί, οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν στο 53′ με τον Οζίλ, αλλά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και κυνήγησαν το γκολ της νίκης. Ωστόσο, το εκτός έδρας γκολ δίνει ελπίδες στους «μερένχες» που έζησαν άλλη μια απογοήτευση στο Μόναχο (9 ήττες, 1 ισοπαλία).

Δείτε το φωτορεπορτάζ…

Το ματς «πήρε φωτιά» μετά το 15′, όταν οι Βαυαροί ζήτησαν πέναλτι στο κράτημα του Ράμος στον Ριμπερί, όμως ο Γουέμπ σωστά συνέχισε το παιχνίδι, αφού ο Γάλλος έκανε θέατρο! Ο ίδιος όμως, «εκδικήθηκε» δύο λεπτά αργότερα. Από το κόρνερ του Κρόος και τη σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων η μπάλα στρώθηκε στον Ριμπερί, ο οποίος με δυνατό σουτ «έγραψε» το 1-0 (3ο γκολ σε 10 ματς στο Champions League).

Το γκολ «έδωσε φτερά» στους γηπεδούχους, «μπλόκαρε» τη «Βασίλισσα» και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μπάγερν ήταν η ομάδα που κυριάρχησε. Θα μπορούσε, μάλιστα, στο 40′ να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του στο σουτ του Γκόμεζ (κόρνερ).

Το… μουδιασμένο ξεκίνημα της Μπάγερν στο δεύτερο μέρος αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» για τους Μαδριλένους. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο 8 λεπτά από την έναρξη του β’ 45λεπτου, για να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο με το κοντινό πλασέ του Οζίλ από την ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε νικηθεί στο τετ-α-τετ από τον Νόιερ και ήρθε ο Μπενζεμά για να… βγάλει την φάση από την οποία προήλθε το τέρμα των «μερένχες».

Ο Μάριο Γκόμεζ, που είχε απειλήσει δύο φορές στο 71′ και 73′ με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα, «χτύπησε» στο 90ο λεπτό, από την ασίστ του Λαμ και με σουτ πάνω στην κίνηση «έγραψε» το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Λαμ – Κοεντράο, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Ράμος, Μαρσέλο, Ιγκουαΐν

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μποάτενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (60′ Μίλερ), Γκουστάβο, Ρόμπεν, Κρόος, Ριμπερί, Γκόμεζ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (79′ Γκρανέρο), Οζίλ (69′ Μαρσέλο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (84′ Ιγκουαΐν).

Τα πάντα για το Champions League στην ειδική εφαρμογή του sports.in.gr.




    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Τρίτη 17 Απριλίου
    Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-1

    Τετάρτη 18 Απριλίου
    21:45 Τσέλσι (Αγγλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) ΝΕΤ

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

    Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 16 Απριλίου 2024