Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαι εδώ για να κερδίσω» δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

«Είμαι εδώ για να κερδίσω» δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Μάλαγα και τόνισε ότι «είμαι εδώ όχι για να εκδικηθώ, αλλά για να κερδίσω». Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει και σε ερώτηση για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο απάντησε... «Αύριο», δείχνοντας ότι θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. «Ταύρος» στην προπόνηση ο Λάζαρος.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Μάλαγα και τόνισε ότι «είμαι εδώ όχι για να εκδικηθώ, αλλά για να κερδίσω». Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει και σε ερώτηση για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο απάντησε… «Αύριο», δείχνοντας ότι θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου τεχνικού

Πόσο ιδιαίτερη είναι η αυριανή αναμέτρηση για εσάς;

Θα ήθελα να σας χαιρετήσω με μεγάλη χαρά. Είδα πρόσωπα που είχα συνηθίσει όσο έμεινα εδώ. Η Μάλαγα έχει κάνει μεγάλο βήμα, κάτι που φάνταζε απίστευτο πριν 2-3 χρόνια και θα ήθελα να τους συγχαρώ για αυτή την επιτυχία. Αύριο έχουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα που πρώτη φορά παίζει σε αυτή την διοργάνωση και εμείς έχουμε 250 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συμμετείχε στις μεγαλύτερες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Ένας σύλλογος που έχει μεγάλη ιστορία. Μεγάλη ιστορική βαρύτητα. Τώρα η ιστορία τον τελευταίο καιρό δεν είναι η καλύτερη και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι ξέρουν τα όσα έχουν γίνει στον σύλλογο. Όμως είμαστε σε μία κατάσταση ριζικής αλλαγής και για το παρόν και το μέλλον.

Αύριο θα παίξουν δύο ομάδες με διαφορετική ιστορία. Στην πραγματικότητα, η Μάλαγα έχει καλύτερη θέση αναφορικά με τα μελλοντικά αποτελέσματα. Και το λέω αυτό γιατί συχνά μεγάλες ομάδες δεν βρίσκονται σε σημείο εξαιρετικές δυναμικής. Όπως και μικρότεροι σύλλογοι, έχουν ομάδες ισχυρότερες.

Η Μάλαγα τελείωσε τέταρτη στο ανταγωνιστικότατο ισπανικό πρωτάθλημα, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες αυτά τα δύο χρόνια και αυτό κάνει την διαφορά. Θα έλεγα ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν συχνά σημαντικές καταστάσεις. Όσοι από τους παίκτες μας δεν έχουν εμπειρία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το αυριανό παιχνίδι ως έναυσμα σε διοργανώσεις που εγώ επί πολλά χρόνια συμμετείχα.

Σκοπεύετε να μας πείτε την ενδεκάδα ή ποιος θα ξεκινήσει στην επίθεση και τι περιμένετε από τον Παναθηναϊκό αύριο;
Να σας πω τους παίκτες που θα παίξουν στην επίθεση;(χαμογελά) Αυτό που περιμένω είναι να γίνει ένας μεγάλος αγώνας και το γήπεδο να είναι γεμάτο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που χρειάζονται. Όσον αφορά την ενδεκάδα θα σας πω. Διότι αν το κάνω δεν θα έχετε δουλειά. Πάντα κάθε μέρα γράφεται και γράφεται. Αύριο ίσως να έχω μια άλλη ιδέα. Δεν θα ήθελα να δεσμευθώ.

Άρα δεν έχετε αποφασίσει;

Όχι. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν θέλω να τους αποκαλύψω. Γιατί αν τους πω μπορεί μερικοί να μην ανοίξουν καν την τηλεόραση.

Έχετε έρθει με διάθεση εκδίκησης;

Αν ήταν άλλη ομάδα που δεν θα ήταν η Μάλαγα, θα σας έλεγα πως ήρθα για να χάσω; Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχουν στιγμές καλές και λιγότερο καλές. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Αυτός είναι ο στόχος μου.

Στα παιχνίδια με την Μάδεργουελ ο Παναθηναϊκός είχε την πίεση. Τώρα είναι πιο απελευθερωμένοι οι παίκτες;
Η πίεση είναι πάντα η ίδια. Όλοι έλεγαν ότι θα ήταν εύκολα. Εμείς δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο εύκολα. Η ομάδα της Μάλαγα ήταν 4η στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στόχο πάντα την νίκη. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο πρέπει να παίρνουμε νίκες που χτίζουν τις ομάδες.

Υπήρχε πάντα μια επιθετική φιλοσοφία όσο ήσασταν εδώ. Θα είναι έτσι και τα δύο 90λεπτα;

Όταν ήρθα εδώ, ήρθα από μία ομάδα που έπρεπε να κερδίζει πάντα. Ξεχάστε το αυτό. Ήρθα για να πάρω μία νίκη. Μου αρέσει ότι υπάρχει επιθετικότητα. Εμείς ίσως να μην έχουμε την δυνατότητα αυτή όπως η Μάλαγα. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι. Δεν είναι ένας αγώνας αλλά δύο παιχνίδια.

Υπολογίζετε τον Λάζαρο για την βασική ενδεκάδα;

Αύριο(σ.σ στα ελληνικά)…


«Ταύρος» ο Λάζαρος στην προπόνηση

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε με ικανοποίηση τον Λαζάρο Χριστοδουλόπουλο να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης στο «Ροσαλέδα».

Ο διεθνής Ελληνας άσος έδειξε να έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε καθώς προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς, θέτοντας έτσι υποψηφιότητα ακόμα και για την ενδεκάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024