Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Και τώρα η ΑΕΚ... συμφωνούν οι «ερυθρόλευκοι»

Και τώρα η ΑΕΚ… συμφωνούν οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 3-1 επί της Μονπελιέ για τον δεύτερο όμιλο του Champions League, όμως οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τον αγώνα αυτόν και στρέφουν το ενδιαφέρον τους πρώτο στο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα με αισιοδοξία το κρίσιμο για την παρουσία τους στο Champions League ματς με τη Σάλκε. Ζιράρ: «Ποιοτική ομάδα ο Ολυμπιακός».

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 3-1 επί της Μονπελιέ για τον δεύτερο όμιλο του Champions League, όμως οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τον αγώνα αυτόν και στρέφουν το ενδιαφέρον τους πρώτο στο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα με αισιοδοξία το κρίσιμο για την παρουσία τους στο Champions League ματς με τη Σάλκε.

Ειδικότερα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ δήλωσε:

«Ακόμα υπάρχουν έξι βαθμούς για να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της φάσης και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε όλους και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

» Το πρώτο παιχνίδι με την Σάλκε δεν ήταν καλό, με την Άρσεναλ παίξαμε καλύτερα όμως πάλι χάσαμε αλλά στην συνέχεια η ομάδα άρχισε να αποδίδει καλύτερα και πήρε δύο συνεχόμενες νίκες. Οι παίκτες μου πλέον γνωρίζονται καλύτερα και ξέρουν ποιές είναι οι υποχρεώσεις τους και τι πρέπει να κάνουν για να επιτευχθούν οι στόχοι μας.

» Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά η ομάδα μας έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση και δίκαια κερδίσαμε. Σέβομαι όλες τις γνώμες και προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου στον Ολυμπιακό όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε μια νέα ομάδα με καινούργιους παίκτες και όσο περνάει ο καιρός θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μανιάτης: «Μας ξύπνησε η ισοφάριση»

Στην αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την ισοφάριση από τη Μονπελιέ αναφέρθηκε ο Γιάννης Μανιάτης:

«Μπήκαμε δυνατά στο ματς. Σκοράραμε γρήγορα, αλλά η απόδοσή μας στη συνέχεια έπεσε. Μετά το πέναλτι που δόθηκε, το πήραμε εγωιστικά. Ισως να μην ήταν. Το γκολ που δεχτήκαμε μάς ξύπνησε. Πετύχαμε δύο πολύ όμορφα γκολ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος. Τον ευχαριστούμε θερμά.

» Στόχος είναι πάντα η νίκη. Θα είναι δύσκολο ματς (σ.σ.: με τη Σάλκε). Η Σάλκε είναι πολύ δυνατή. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι θετικό το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση. Πρέπει να διεκδικήσουμε όμως την πρόκριση στους 16 του Champions League».

Δημήτρης Σιόβας: «Ολυμπιακός είμαστε»

Την αισιοδοξία του για το ματς με τη Σάλκε εξέφρασε ο Δημήτρης Σιόβας:

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε καλά τρεξίματα. Προηγηθήκαμε νωρίς και ελέγξαμε το παιχνίδι, ήταν στα μέτρα μας. Όταν πήραν το πέναλτι, έπεσε η απόδοση και η ψυχολογία μας. Ήταν για μικρό διάστημα. Αντιδράσαμε και πήραμε τη νίκη. Μας βοήθησε ο κόσμος. Μας εμψύχωσε όταν δεχθήκαμε το γκολ. Με τη συμπαράσταση του, θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

» Πρέπει να στηριχτούν οι Έλληνες παίκτες. Να προωθηθούν Έλληνες παίκτες. Να έρθουν κι άλλοι Έλληνες για να παίξουν στις θέσεις πιο μπροστά, όπως έχουμε τον Μήτρογλου. Πρέπει να κοιτάξουμε τους Έλληνες. Να ανταπεξέλθουμε στα επόμενα ματς. Πάμε για τη νίκη (σ.σ. με τη Σάλκε και την Άρσεναλ), ο Ολυμπιακός είμαστε».

Αμπντούν: «Πρώτα η ΑΕΚ»

Σύνθημα για… παύση των πανηγυρισμών έδωσε ο Τζαμέλ Αμπντούν:

«Είναι μακριά ακόμα η Σάλκε. Θα γιορτάσουμε τη νίκη που πετύχαμε με τη Μονπελιέ, αλλά αμέσως θα συγκεντρωθούμε στην ΑΕΚ.

» Ήταν πολύ δύσκολη παιχνίδι. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Πετύχαμε τρία γκολ και αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και οι βαθμοί. Πλέον, κοιτάμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

» Δεν είμαι βέβαιος αν ήταν πέναλτι. Λειτούργησε πάντως καλά για εμάς. Μας έδωσε ώθηση.

» Αισθάνομαι πολύ όμορφα με τους οπαδούς μας. Είναι εκπληκτικοί. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια».

Ζιράρ: «Ποιοτική ομάδα ο Ολυμπιακός»

Απογοητευμένος από την εικόνα των παικτών του και τα λάθη που έκαναν και έφεραν γκολ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ρενέ Ζιράρ. Ο Γάλλος τεχνικός αναφέρθηκε στην παρουσία της Μονπελιέ στην εφετινή διοργάνωση αλλά και τους «ερυθρόλευκους».

«Δεν μπορώ να μιλήσω για έλλειψη εμπειρίας αλλά για προσωπικά λάθη. Δεν μπορείς να τρως γκολ στο 4 και στις καθυστερήσεις. Μας έλειψε συγκέντρωση και αυτό πληρώσαμε.

» Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα έμπειρη και ποιοτική. Έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

» Είναι μια ωραία περιπέτεια και χαιρόμαστε που την ζήσαμε. Θα θέλαμε κάποιους παραπάνω πόντους. Θα βοηθήσει τον σύλλογο όμως να ωριμάσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024