Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κανόνι-σε Αρσεναλ, πάει ισχυρός σε Europa League και... ΟΑΚΑ

Κανόνι-σε Αρσεναλ, πάει ισχυρός σε Europa League και… ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε να χάνει με 1-0 (38' Ροσίτσκι) από τα «δεύτερα» της Αρσεναλ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη - ανατροπή με 2-1 χάρη στα γκολ των Μανιάτη (64') και Μήτρογλου (72') στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό τον στέλνει ως «ισχυρό» στην κλήρωση (20/12) του Europa League για τη φάση των «32», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει του Κυριακάτικου «αιώνιου» ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε να χάνει με 1-0 (38′ Ροσίτσκι) από τα «δεύτερα» της Αρσεναλ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη – ανατροπή με 2-1 χάρη στα γκολ των Μανιάτη (64′) και Μήτρογλου (72′) στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το αποτέλεσμα αυτό τον στέλνει ως «ισχυρό» στην κλήρωση (20/12) του Europa League για τη φάση των «32», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει του Κυριακάτικου «αιώνιου» ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Άρσεναλ να έχει την κατοχή της μπάλας και να φτάνει με ευκολία στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 17′, όταν ο Ράμσεϊ βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής των «ερυθρολεύκων», αλλά «έπιασε αέρα» στο σουτ που επιχείρησε.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 24′ ο Αμπντούν, ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο α’ ημίχρονο, έπαιξε το «1-2» με τον Γκρέκο και έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης, μετά από πάσα του Αμπντούν, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Στο 38′ όμως η Άρσεναλ έκανε το 1-0 όταν ο Ζερβίνιο κατέβηκε από την δεξιά πλευρά και με ωραία πάσα βρήκε τον Ροσίτσκι αμαρκάριστο στο σημείο του πέναλτι, που με την σειρά του δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο β ημίχρονο (59΄) ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Αμπντούν να βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Φέισα στην περιοχή της Άρσεναλ, αλλά το πλάσε που επιχείρησε ο Σέρβος μέσος κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σέζνι. Άμεση ήταν η απάντηση της Άρσεναλ με τον Αρσάβιν να σουτάρει από κοντινή απόσταση, αλλά ο Κάρολ με εντυπωσιακή επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει και στο 64′ κέρδισε κόρνερ μετά από κεφάλια του Μασάντο που απέκρουσε ο Σεζνί, ενώ στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Την εκτέλεση του νέου κόρνερ ανέλαβε ο Γκρέκο και μετά από φάση διαρκείας ο Μανιάτης βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 (64′).

Στο 69′ ο Τζιμπούρ έχασε σπουδαία ευκαιρία, αφού αστόχησε σε κεφαλιά ψαράκι εξ επαφής μετά από ωραία σέντρα του Μασάντο.

Στο 72′, όμως ο Μήτρογλου, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα, με ωραίο «σκαστό» σουτ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην συνέχεια με ανεβασμένη την ψυχολογία προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία ως ισχυρός στο Europa League.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Φέισα – Κοκλάν, Σκιλασί, Σέζνι, Σαμάκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Φέισα (60΄ Φουστέρ), Τζιμπούρ (82′ Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Τοροσίδης, Αμπντούν (72′ Μήτρογλου).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ):
Σέζνι, Βερμάλεν, Ροσίτσκι (46΄ Αρσάβιν), Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Σκιλασί, Κοκλάν, Τζένκινσον, Ζερβίνιο, Σαμάκ, Μιντ (83′ Ανγκά).


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024