Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με το... ενάμιση πόδι στους «8» Γιουβέντους και Παρί Σ.Ζερμέν

Με το… ενάμιση πόδι στους «8» Γιουβέντους και Παρί Σ.Ζερμέν

Με το... ενάμιση πόδι στους «8» του Champions League βρίσκονται η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Ιταλοί πέρασαν σαν... σίφουνας από τη Σκωτία όπου επικράτησαν με 3-0 της Σέλτικ (δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Σαμαράς) και πλέον δεν ανησυχούν για τη ρεβάνς στο Τορίνο. Την ίδια ώρα η Παρί Σεν Ζερμέν περνούσε επίσης άνετα από το Μεστάγια, νικώντας με 2-1 τη Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία μείωσε στο 89', διατηρώντας λιγοστές ελπίδες για τον επαναληπτικό.

Με το… ενάμιση πόδι στους «8» του Champions League βρίσκονται η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Ιταλοί πέρασαν σαν… σίφουνας από τη Σκωτία όπου επικράτησαν με 3-0 της Σέλτικ (δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Σαμαράς) και και πλέον δεν ανησυχούν για τη ρεβάνς στο Τορίνο.

Την ίδια ώρα η Παρί Σεν Ζερμέν περνούσε επίσης άνετα από το Μεστάγια, νικώντας με 2-1 τη Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία μείωσε στο 89′, διατηρώντας λιγοστές ελπίδες για τον επαναληπτικό.

Σέλτικ – Γιουβέντους 0-3

Με γκολ… από τα αποδυτήρια μπήκε στον αγώνα η Γιουβέντους καθώς μετά από ένα σουτ που είχε η Σέλτικ στο 1ο λεπτό, ο Μάτρι άνοιξε στο 3ο λεπτό το σκορ για τους Μπιανκονέρι.

Μετά από μακρινή μπαλιά του Πελούζο, ο Αμπροουζ έκανε το λάθος υπολογισμό και ο ο Μάτρι πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, η οποία πέρασε τη γραμμή παρά την προσπάθεια των αμυντικών της Σέλτικ και το δεύτερο πλασάρισμα του Μαρκίζιο στον οποίο χρεώθηκε αρχικά το γκολ.

Η Σέλτικ πίεσε με τον ρυθμό του αγώνα να είναι πολύ γρήγορος, δοκίμασαν κάποια σουτ μέσα και έξω από την περιοχή αλλά χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Μπουφόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η Σέλτικ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά στο 62′ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Αμπροουζ πήγε στα χέρια του Μπουφόν.

Και οι Ιταλοί δεν συγχωρούν. Αφού η Σέλτικ δεν έφτασε στην ισοφάριση, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε με τον Μάρτι να βρίσκει στο 77′ τον Μαρκίζιο μέσα στην περιοχή και αριστερά, εκείνος έκανε την κοφτή ντρίμπλα φέρνοντας την μπάλα στο δεξί και σούταρε για το -20.

Τα χειρότερα όμως ήρθαν για τους γηπεδούχους στο 83′ όταν ο Βούτσινιτς έπειτα από λάθος του Άμπροουζ και πάσα του Μαρκίζιο, έγραψε με πλασέ το τελικό 0-3 για την Γηραιά Κυρία που μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα την πρόκρισή της στους «8» του θεσμού.

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Ιζαγκίρε, Μάλγκριου, Ουίλσον, Λούστιχ (58′ Μάθιους), Αμπροουζ, Μπράουν (81′ Καγιάλ), Κόμονς (73′ Γουάτ), Γουανιάμα, Φόρεστ, Χούπερ.

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Πελούζο (69′ Παντοϊν), Κάσερες, Πίρλο, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Βούτσινιτς (87′ Ανελκά), Μάτρι (81′ Πογκμπά).

Βαλένθια – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Η Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχθηκε την Παρί Σεν Ζερμέν στο Μεστάγια υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη που βρισκόταν στα επίσημα.

Οι Γάλλοι όντας το απόλυτο φαβορί, φρόντισαν να το αποδείξουν από νωρίς, αφού στο 9ο λεπτό ο Λούκας Μόουρα τράνταξε το δοκάρι του Γκουαϊτα με μακρινό σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Λαβέτσι έπειτα από άψογο συνδυασμό με τον Παστόρε, έκανε το 0-1 με διαγώνιο σουτ.

Στο 23′ ο Γουαρδάδο σημάδεψε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου με τη Βαλένθια να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά τους Γάλλους. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι από την μεριά της περίμενε πίσω και έβγαινε στις αντεπιθέσεις με κάθε ευκαιρία .

Ο Λούκας Μόουρα σε μια από τις επελάσεις του από δεξιά, γύρισε στον Παστόρε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 στο 43′.

Ο Βαλβέρδε έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο για να αλλάξει τα πράγματα αλλά η Παρί ήταν αυτή που έφτασε σε ακόμη ένα τέρμα. Στο 61′ όταν ο Γκουαϊτα απέκρουσε ασταθώς σουτ του Ιμπραΐμοβιτς και τον Λαβέτσι να αστοχεί στο ριμπάουντ από πλεονεκτική θέση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός στράικερ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά τελικά του έστειλε την μπάλα στα χέρια.

Στο 66′ ο «Ιμπρα» κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Γκουαϊτα ενώ στο 72′ ακυρώθηκε κανονικό γκολ της Παρί ως οφσάιντ. Η Βαλένθια έχασε μια καλή στιγμή να μειώσει στο 76′ με τον Νέλσον Βαλδές να αστοχεί από τη μικρή περιοχή και πλάγια θέση.

Πάντως, η ομάδα του Βαλβέρδε κατάφερε στο 89′ να μειώσει με προβολή του Ραμί έπειτα από εκτέλεση φάουλ, διατηρώντας ελάχιστε ωστόσο ελπίδες για την ρεβάνς του «Παρκ ντε Πρενς».

Εκεί, δεν θα αγωνιστεί ο Ιμπραΐμοβιτς που στις καθυστερήσεις αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Γκουαρδάδο.

Βαλένθια ( Ερνέστο Βαλβέρδε): Γκουαϊτα, Ραμί, Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Φεγκουλί (84′ Βιέρα), Μπανέγα (46′ Κανάλες), Γουαρδάδο, Παρέχο, Κόστα, Ζόνας (46′ Βαλδές), Σολδάδο

ΠΣΖ (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Σακχό, Αλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ, Ματουϊντί, Βεράτι, Παστόρε (88′ Αρμάν), Λούκας (53′ Σαντόμ), Λαβέτσι (76′ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

13 Φεβρουαρίου
Σαχτάρ-Ντόρντμουντ
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

19 Φεβρουαρίου
Πόρτο-Μάλαγα
Αρσεναλ-Μπάγερν

20 Φεβρουαρίου
Γαλατάσαραϊ-Σάλκε
Μίλαν-Μπαρτσελόνα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024