Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σαφές προβάδισμα η Μπάγερν, «ζωντάνη» στο 94΄ η Παρί

Σαφές προβάδισμα η Μπάγερν, «ζωντάνη» στο 94΄ η Παρί

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League καθώς επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Ο Αλάμπα στο πρώτο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς που διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μίλερ στο 63' έπειτα από πάσα του Μάτζουκιτς που ήταν σε θέση οφ σάιντ. Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Ματουιντί. Οι Μπλαουγκράνα προηγήθηκαν στο 38' με τον Μέσι, ο Ιμπραΐμοβιτς ισοφάρισε για την Παρί στο 80' από θέση οφ σάιντ και ο Τσάβι με πέναλτι στο 89' είχε δώσει εκ νέου προβάδισμα στην «Μπάρτσα».

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League καθώς επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Ο Αλάμπα στο πρώτο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς που διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μίλερ στο 63′ έπειτα από πάσα του Μάτζουκιτς που ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Ματουιντί. Οι Μπλαουγκράνα προηγήθηκαν στο 38′ με τον Μέσι, ο Ιμπραΐμοβιτς ισοφάρισε για την Παρί στο 80′ από θέση οφ σάιντ και ο Τσάβι με πέναλτι στο 89′ είχε δώσει εκ νέου προβάδισμα στην «Μπάρτσα».

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου

Μπάγερν Μονάχου – Γιουβέντους 2-0

Η Μπάγερν πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αφού επικράτησε της Γιουβέντους με 2-0 στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Οι Βαυαροί ευτύχησαν να προηγηθούν με το «καλημέρα» αφού ο Αλάμπα με μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στην συνέχεια όμως οι Ιταλοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά τα σουτ των Πίρλο και Βιντάλ πέρασαν μόλις άουτ.

Η Μπάγερν όμως με την συμπλήρωση του ημίωρου πήρε την κατοχή και με κινητήριο μοχλό τον Ρόμπεν που μπήκε ως αλλαγή στο 16΄ στην θέση του Κρόος (τραυματίστηκε) έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Η κυριαρχία της Μπάγερν συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και ως φυσικό επακόλουθο ο Μίλερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στο 63΄ με πλάσε προ κενής εστίας ύστερα από ασίστ του Μάντζουκιτς που όμως πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ.

Διατητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Μάντζουκιτς, Λουίζ Γκουστάβο- Κιελίνι, Βιντάλ (χάνει τη ρεβάνς), Λιχτστάινερ (χάνει την ρεβάνς)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόϊερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν , Ντάντε, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Σβαϊστάινγκερ, Μίλερ, Κρόος (16΄ Ρόμπεν) , Ριμπερί (90+3΄ Σακίρι), Μάντζουκιτς (90+1΄ Γκόμεζ).

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Πίρλο, Λιχτστάινερ, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Πελούσο (75΄ Πογκμπά), Μάτρι (65΄ Βούτσινιτς), Κουαλιαρέλα (65΄ Τζιοβίνκο).


Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-2

«Ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «πρωτευουσιάνοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Παρίσι με τη Μπαρτσελόνα, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης κι όλα θα κριθούν την προσεχή Τετάρτη (10/4) στο «Καμπ Νου», όπου οι Καταλανοί θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα, που βρέθηκε στον πάγκο για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, βρέθηκε «αγκαλιά» με την εκτός έδρας νίκη, καθώς στο 89΄ ο Τσάβι με πέναλτι (ανατροπή του Αλέξις από τον Σιρίγου) έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στους φιλοξενούμενους, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ματουιντί με σουτ αιφνιδίασε τον Βαλντέζ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Με γκολ οφσάιντ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον 79΄ και το Λιονέλ Μέσι εκτός αγώνα από το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για πρώτη φορά. Ο Μέσι με το τέρμα που πέτυχε στο 38΄ από την εξαιρετική ασίστ του Άλβες έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πετυχαίνει γκολ σε 20 διαφορετικές πόλεις (σε 19 είχε σκοράρει ο Ραούλ). Ο Αργεντινός, όμως, τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Φάμπρεγας.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μπέκαμ, Ιμπραΐμοβιτς, Σιρίγου – Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μασεράνο (χάνει τη ρεβάνς), Ντάνιελ Άλβες

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγου, Ζαλέ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας Μόουρα, Μπέκαμ (70΄ Βεράτι), Ματουιντί, Παστόρε (76΄ Γκαμέιρο), Λαβέτσι (66΄ Μενέζ), Ιμπραΐμοβιτς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντέζ, Άλβεζ, Μασεράνο (84΄ Μπαρτρά), Πικέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (80΄ Τέγιο), Μέσι (46΄ Φάμπρεγας), Αλέξις

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 2 Απριλίου (21:45)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) NOVASPORTS 1

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Γιουβέντους (Ιταλία) NOVASPORTS 2

Τετάρτη 3 Απριλίου (21:45)

Μάλαγα (Ισπανία) – Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

* Οι δεύτεροι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024