Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάγερν σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους την «Μπάρτσα»

Η Μπάγερν σκόρπισε στους… τέσσερις ανέμους την «Μπάρτσα»

Η Μπάγερν Μονάχου «αποκαθήλωσε» τη Μπαρτσελόνα και συντρίβοντάς τη με 4-0 στο Μόναχο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης με το...1,5 πόδι στον τελικό του Champions League. Η «Μπάρτσα» πλέον χρειάζεται ένα θαύμα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν, στη ρεβάνς των ημιτελικών την επόμενη εβδομάδα στο «Καμπ Νου». Την Τετάρτη ο έτερος πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπάγερν Μονάχου «αποκαθήλωσε» τη Μπαρτσελόνα και συντρίβοντάς τη με 4-0 στο Μόναχο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης με το…1,5 πόδι στον τελικό του Champions League. Η «Μπάρτσα» πλέον χρειάζεται ένα θαύμα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν, στη ρεβάνς των ημιτελικών την επόμενη Τετάρτη στο «Καμπ Νου».

Ισως είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που σε ολόκληρο το 90λεπτο η στατιστική γράφει μόνο τρεις τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς. Κι αυτές με εκτελεστές τους δύο σέντερ μπακ, τον Πικέ στο 9΄ και τον Μπαρτρά στο 69΄ και το 76΄!

Εξαφανισμένοι οι Ισπανοί χαφ, καθώς ένας συμπατριώτης τους, ο εκπληκτικός Χάβι Μαρτίνεθ κυριαρχούσε στο κέντρο και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί ο Μέσι.

Κάπως έτσι η «Μπάρτσα» διατηρούσε την κατοχή σε ποσοστό πάνω από 60%, αλλά αδυνατούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η Μπάγερν επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ ο Γιουπ Χάινκες διέλυσε κάθε επιθετικό σχέδιο των φιλοξενούμενων.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 25΄ μετά από σέντρα του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Ντάντε και δεύτερη του Τόμας Μίλερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 49΄ από κόρνερ του Ριμπερί, ο Μίλερ με κεφαλιά πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία (αλλά πιθανώς από θέση οφσάιντ) δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0.

Η Μπάγερν έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παικτών της Μπαρτσελόνα τρεις φορές, αλλά μόνο στην πρώτη (Πικέ στο 13΄) ίσως να είχε δίκιο.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 73΄ με ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν, αν και προηγήθηκε καθαρό φάουλ (φράγμα) του Μίλερ στον Αλμπα που δεν καταλογίστηκε.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 82΄, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόμας Μίλερ ο αδιαφιλονίκητος κορυφαίος παίκτης του ματς με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Γκόμεζ, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ – Μπαρτρά, Σάντσες, Αλμπα, Ινιέστα (χάνει τη ρεβάνς)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάϊστάιγκερ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83΄ Πιζάρο), Ριμπερί (89΄ Σακίρι), Γκόμεζ (71΄ Λουϊς Γκουστάβο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα):
Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σάντσες, Μέσι, Πέδρο (83΄ Βίγια)

Ντόρτμουντ – Ρεάλ παίρνουν «σειρά» την Τετάρτη

Στο μεταξύ, την Τετάρτη η Ντόρτμουντ υποδέχεται στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη δεύτερη ισπανογερμανική «μονομαχία». Σε αυτό το ζευγάρι οι δύο ομάδες έχουν απωλέσει τις ελπίδες για τον τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα και στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους για ένα τρόπαιο (σ.σ. η Ρεάλ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αποκλείοντας στους «4» την Μπαρτσελόνα) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ντόρτμουντ και Ρεάλ αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων της τρέχουσας διοργάνωσης, με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1997 να επικρατούν 2-1 στη Γερμανία και να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2 στη Μαδρίτη με την -εννέα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- «βασίλισσα». Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν επίσης στους ημιτελικούς του Champions League της σεζόν 1997-98, όπου οι «μερένγκες» πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό χάρη στη νίκη τους 2-0 στη Μαδρίτη.

Ρεάλ και Ντόρτμουντ τέθηκαν αντιμέτωπες και στη δεύτερη φάση των ομίλων της σεζόν 2002-03, με την ισπανική ομάδα να επικρατεί 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και το δεύτερο παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 1-1. Τελικά η «βασίλισσα» κατέκτησε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω και εκτός προημιτελικών την Μπορούσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρτμουντ είναι αήττητη στο φετινό Champions League, ενώ έχει το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ από τις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση, με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 10-3. Υπό τον Ζοζέ Μουρίνιο η Ρεάλ μετράει τρεις ήττες σε 17 εκτός έδρας αγώνες Champions League, με τις δύο εξ αυτών σε γερμανικό έδαφος, ενώ η ισπανική ομάδα έχει επικρατήσει μόλις μία φορά στις προηγούμενες 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις της με αντιπάλους από τη Γερμανία, γνωρίζοντας 17 ήττες.

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 30 Απριλίου (Ρεάλ – Ντόρτμουντ) και την 1η Μαϊου (Μπαρτσελόνα-Μπάγερν),

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024