Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ντόρτμουντ έριξε... ντόρτια στη Ρεάλ και βλέπει τελικό

Η Ντόρτμουντ έριξε… ντόρτια στη Ρεάλ και βλέπει τελικό

Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική τεσσάρα της Μπάγερν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ για να καθηλώσει το ισπανικό ποδόσφαιρο, διασύροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με το βαρύ 4-1 μέσα στο «Βεστφάλεν», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα (8', 50', 55', 67' πεν. ) του γερμανικού θριάμβου. Στο 43' ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει για τους Μαδριλένους, αλλά στη συνέχεια το γήπεδο έγειρε και... υποκλίθηκε στον ταλέντο του Πολωνού στράικερ. 

Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική τεσσάρα της Μπάγερν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ για να καθηλώσει το ισπανικό ποδόσφαιρο, διασύροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με το βαρύ 4-1 μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Βεστφαλίας, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα (8′, 50′, 55′, 67′ πεν. ) του γερμανικού θριάμβου. Στο 43′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει για τους Μαδριλένους, αλλά στη συνέχεια το γήπεδο έγειρε και… υποκλίθηκε στον ταλέντο του Πολωνού στράικερ.

Μία εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση πρόσφεραν οι Γερμανοί στους περίπου 67.000 φίλους τους. Η Μπορούσια βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.

Ο Λεβαντόφσκι, που ίσως το καλοκαίρι ακολουθήσει τον συμπαίκτη του Μάριο Γκέτσε στη Μπάγερν, έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ σε ημιτελικό Champions League. Ανοιξε το σκορ στο 8′, ενώ πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με προβολή στο 50′, δυνατό σουτ στο 55′ και πέναλτι (που κέρδισε ο Ρόις από τον Αλόνσο) στο 66′.

Ετσι, ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 10 γκολ στην εφετινή διοργάνωση, δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό, από σοβαρό λάθος του Χούμελς και ασίστ του Ιγκουαϊν.

Ουσιαστικά το λάθος αυτό του Γερμανού αμυντικού, είναι αυτό που χωρίζει τη Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα, το σημερινό 4-1 από τη χθεσινή συντριβή (4-0) των Καταλανών στο Μόναχο.

Η «Βασίλισσα» καλείται πλέον να επαναλάβει το επίτευγμα της Λα Κορούνια, της μοναδικής ομάδας η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 4-1 και με 4-0 επί της Μίλαν στο «Ριαθόρ», προκρίθηκε στους ημιτελικούς το 2004.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Λεβαντόφσκι – Οζίλ, Κεντίρα, Σέρχιο Ράμος

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλντερ, Πίστσεκ (83΄ Γκροσκρόιτς), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογκάν (+90΄ Σίμπερ), Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι (82΄ Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (80΄ Κακά), Μόντριτς (68΄ Ντι Μαρία), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (68΄ Μπενζεμά).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024