Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αθώα (;) Μέταλιστ σε «στημένο», ένοχοι παίκτες και διοίκηση!

Αθώα (;) Μέταλιστ σε «στημένο», ένοχοι παίκτες και διοίκηση!

«Ελεύθερη» να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της είναι η Μέταλιστ - τουλάχιστον - όσον αφορά το CAS, αφού η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, δεν τιμωρήθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο για την υπόθεση ενός «στημένου» αγώνα, στον οποίο αποδεδειγμένα πια συμμετείχε το 2008 κόντρα στην Καρπάτι (4-0). Ωστόσο, το CAS αποφάσισε να τιμωρήσει μόνο παίκτες και διοικητικά στελέχη της ομάδας της περιόδου εκείνης, αποδεχόμενο πως υπήρχαν παράνομες ανταλλαγές πληροφοριών για το αποτέλεσμα. Πλέον, το ερώτημα είναι εάν η UEFA, θα λάβει υπόψη την απόφαση του CAS και εάν θεωρεί ότι προκύπτει λόγος αποβολής της από τις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Ελεύθερη» να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της είναι η Μέταλιστ – τουλάχιστον – όσον αφορά το CAS, αφού η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, δεν τιμωρήθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο για την υπόθεση ενός «στημένου» αγώνα, στον οποίο αποδεδειγμένα πια συμμετείχε το 2008 κόντρα στην Καρπάτι (4-0). Ωστόσο, το CAS αποφάσισε να τιμωρήσει μόνο παίκτες και διοικητικά στελέχη της ομάδας της περιόδου εκείνης, αποδεχόμενο πως υπήρχαν παράνομες ανταλλαγές πληροφοριών για το αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε παράγοντας της ουκρανικής ομάδας, Γιεβγκέν Κρασνίκοφ κρίθηκε ένοχος για το «στημένο» και έχει ποινή πέντε ετών, ενώ οι παίκτες που κατηγορήθηκαν τότε θα τιμωρηθούν με ποινές από τρία έως πέντε χρόνια. Εκτός από αυτό, το CAS αφαιρεί από τη Μέταλιστ την 3η θέση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2007-2008 και ουσιαστικά… ενοχοποιεί την ομάδα για συμμετοχή σε «στημένο» αγώνα, χωρίς όμως να πράττει το αυτονόητο!

Το ερώτημα είναι εάν η UEFA, θα λάβει υπόψη της την απόφαση του CAS και εάν θεωρεί ότι προκύπτει λόγος αποβολής της Μέταλιστ από τις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς αποδεδειγμένα πλέον, οι Ουκρανοί έχουν λάβει μέρος σε «στημένο» αγώνα ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS), έχει εκδώσει την απόφασή του σε μια σύνθετη υπόθεση που αφορά δέκα άτομα και δύο συλλόγους από την Ουκρανία που άσκησε προσφυγές κατά των αποφάσεων που λήφθηκαν από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουκρανίας (FFU) για τις περαιτέρω τις έρευνες που πραγματοποιούνται από την FFU στο ματς που πραγματοποιήθηκε μεταξύ FC Karpaty και FC Metalist στις 19 Απριλίου 2008», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ στο σκεπτικό της απόφασης δεν αναφέρεται κάτι περί αποκλεισμού, όμως, γίνεται λόγος για αφαίρεση 9 βαθμών από το πρωτάθλημα 2011-12.

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ

Aυτό που ήδη αναφέρεται σε πολλά διεθνή ΜΜΕ από ανταποκρίσεις με βάση την έδρα του CAS, είναι ότι μετά από αυτές τις ποινές… «οι δικαστικές αποφάσεις θα μπορούσαν επίσης να αναγκάσουν την UEFA να ανοίξει μια πειθαρχική υπόθεση εναντίον τους με αφορμή την φετινή συμμετοχή στο Champions League».

Το CAS ουσιαστικά ενοχοποιεί παίκτες και παράγοντες της Μέταλιστ για εκείνη την υπόθεση και αυτό μπορεί να αποτελέσει «πάτημα» για την UEFA ώστε να ασχοληθεί περεταίρω.

Επίσης, η Μέταλιστ έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση, σε κλίμα «ήττας» για τον σύλλογο, στην οποία, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η ομάδα έχει ήδη εκτίσει ποινές για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ έχει πληρώσει και πρόστιμα, για ένα διάστημα όπου υπήρχε άλλος ιδιοκτήτης.

Ο ίδιος ο Κουρτσέντο (νυν ιδιοκτήτης) αναφέρει: «Νομίζω ότι η απόφαση αυτή δεν θα έχει σημαντικές συνέπειες για την Μέταλιστ στο μέλλον. Θα διερευνηθούν λεπτομερώς τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Όλα αυτά δεν θα εμποδίσουν τον σύλλογο να κινηθεί προς τα εμπρός».

Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί σε ένα σύνολο 250 σελίδων με τους δικηγόρους των Ουκρανών ακόμα να τη μελετούν και το σίγουρο είναι ότι επικρατεί αγωνία στον σύλλογο.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024