Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη η απόφαση της UEFA, το χαρτί του CAS παίζει η Μέταλιστ

Την Τετάρτη η απόφαση της UEFA, το χαρτί του CAS παίζει η Μέταλιστ

Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση της UEFA σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μέταλιστ Χάρκιβ από το Champions League. Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια το 2008, οι Ουκρανοί θα προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και όσο εκκρεμεί αυτή η διαδικασία, η Μέταλιστ «πιθανότατα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται στο Champions League». Μάλιστα, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομάδας, Κονσταντίν Πιβοβάροφ με δηλώσεις του σε ουκρανική ιστοσελίδα πιστοποίησε πως η Μέταλιστ έχει ήδη καταθέσει έφεση στο CAS...

Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση της UEFA σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μέταλιστ Χάρκιβ από το Champions League.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ουκρανικού συλλόγου παρέστησαν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA σε μια διαδικασία που διήρκεσε δύο ώρες και η πληροφόρηση που υπήρξε από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι ότι η απόφαση αναμένεται εντός 24 ωρών.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια το 2008, οι Ουκρανοί θα προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και όσο εκκρεμεί αυτή η διαδικασία, η Μέταλιστ «πιθανότατα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται στο Champions League».

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα αγωνιστεί κανονικά εναντίον της Σάλκε στις 21 Αυγούστου για τα πλέι οφ.

Παράλληλα, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομάδας, Κονσταντίν Πιβοβάροφ με δηλώσεις του στην ουκρανική ιστοσελίδα «interfax.com.ua» πιστοποίησε πως η Μέταλιστ έχει ήδη καταθέσει έφεση στο CAS κατά της απόφασής του να την τιμωρήσει.

«Εμείς χθες στις 12 Αυγούστου καταθέσαμε έφεση στο CAS για την απόφαση που είχε βγάλει».

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης είχε χαρακτηρίσει περίπλοκη την αναμέτρηση με την Καρπάτι και τους είχε τιμωρήσει.

Η απόφαση ήταν η εξής:

«Για την περίπλοκη υπόθεση που περιελάμβανε δέκα πρόσωπα και δύο ομάδες από την Ουκρανία για τον αγώνα στις 19 Απριλίου 2008 μεταξύ της Μέταλιστ και της Καρπάτι για στημένο αγώνα επιβάλλει:

» Αφαίρεση του Χάλκινου μεταλλίου για το Ουκρανικό πρωτάθλημα (δηλαδή της τρίτης θέσης) και πρόστιμο 25.000 ευρω καθώς και τιμωρίες σε φυσικά πρόσωπα».

» Η UEFA βασιζόμενη στην απόφαση του CAS αναμένεται να τιμωρήσει την Μέταλιστ με αποκλεισμό από την συνέχεια του φετινού Champions League.

Στην προηγούμενη φάση, τον γ’ προκριματικό γύρο, η Μέταλιστ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ελπίζει πως σε περίπτωση αποκλεισμού θα πάρει τη θέση της. Αν, όμως, ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε ο «Δικέφαλος» παραμένει οριστικά στα πλέι οφ του Europa League με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024