Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ... άγγιξε τα «αστέρια», η Σάλκε πήρε την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ… άγγιξε τα «αστέρια», η Σάλκε πήρε την πρόκριση

Μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του έχασε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 3-2 από τη Σάλκε στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Σκόρερ των Γερμανών οι Σάλαϊ (43', 90') και Ντράξλερ (67'), ενώ τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53') και Κατσουράνης (64'). Με δέκα η Σάλκε από το 64' λόγω αποβολής του Τζόουνς, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League και θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Παρασκευής.

Μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του έχασε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 3-2 από τη Σάλκε στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Σκόρερ των Γερμανών οι Σάλαϊ (43′, 90′) και Ντράξλερ (67′), ενώ τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53′) και Κατσουράνης (64′). Με δέκα η Σάλκε από το 64′ λόγω αποβολής του Τζόουνς, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League και θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Παρασκευής.

Με επιθετική τακτική ξεκίνησε την αναμέτρηση η Σάλκε εκμεταλλευόμενη την διάθεση του ΠΑΟΚ να παίξει περισσότερο αμυντικά για να «περιφρουρήσει» το 1-1 του πρώτου αγώνα. Οι Γερμανοί με άξονες τους Φαρφάν, Σάλαϊ και Ντράξλερ, επιχείρησαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ και μολονότι δεν είχαν δημιουργήσει ικανές για γκολ ευκαιρίες, κατάφεραν τον στόχο τους στο 43′ με τον Ούγγρο Ανταμ Σάλάϊ που από πάσα του Ιάπωνα Ουτσίντα παραβίασε την εστία του διαμαρτυρόμενου Χακόμπο, για να ανοίξει το σκορ, εξουδετερώνοντας το εκτός έδρας γκολ του ΠΑΟΚ. Για το γκολ αυτό διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του γηπεδούχου ΠΑΟΚ για την κίνηση του Ουτσίντα να χρησιμοποιήσει το χέρι του (τουλάχιστον αυτό φαίνεται στο τηλεοπτικό ριπλέι) στον έλεγχο της μπάλας πριν την περάσει στον συμπαίκτη του Σάλαϊ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο και προσπάθησε χωρίς επιθετικότητα να ελέγξει την αμυντική λειτουργία και να αφήσει μακριά από την περιοχή του, τους επιθετικούς της Σάλκε. Στον δημιουργικό τομέα οι Θεσσαλονικείς είχαν σαν μοναδική επιθετική αιχμή τον Στοχ, που με επιδεξιότητα δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα στο 51′ ο Στοχ δημιουργήσε μοναδική προϋπόθεση για γκολ που δεν αξιοποίησε ο Σαλπιγγγίδης, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ δείχνει τα δόντια του όταν με ασίστ του Κίτσιου, ο Αθιανασιάδης με υποδειγματικό δυνατό σουτ παραβιάζει την γερμανική εστία φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Η συνέχεια επεφύλασσε σημαντικές ανατροπές και συγκινήσεις. Στο 64′ η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τζόουνς μετά από φάουλ στον Σαλπιγγίδη, φάνηκε να διαφοροποιεί τις ισορροπίες στο γήπεδο, αλλά η ανατροπή αυτή δεν ωφέλησε τον ΠΑΟΚ που πολύ σύντομα δέχτηκε και δεύτερο πλήγμα πολύ πιο οδυνηρό από το πρώτο. Στο 67′ ο Ντράξλερ εκμεταλλεύτηκε μπροστινή μπαλιά και έξοδο του Χακόμπο, τον οποίο αφού παρέκαμψε με πλασέ έστειλε την μπάλα στην εστία του για να γράψει το 1-2, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι ένα λεπτό αργότερα αλλά ο Λούκας από άψογη θέση «έπιασε» ένα κακό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα ύψη. Ο χρόνος έκτοτε άρχισε να λειτουργεί υπέρ της Σάλκε που αν και με παίκτη λιγότερο κρατούσε την άμυνα της σχεδόν ικανοποιητικά.

Ο Στέφενς που στο ημίχρονο είχε αποβληθεί για τις διαμαρτυρίες του στην φάση του πρώτου γερμανικού τέρματος, έδινε τηλεφωνικά οδηγίες στους συνεργάτες του Αντόνιο Λόκχοφ και Γιώργο Γεωργιάδη και η είσοδος των Νέτσιντ και Ολίσε στο 74′ φάνηκε να αλλάζει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με το δεύτερο γκολ της Σάλκε.

Στο 79′ ο Κατσουράνης με γυριστή ωραία κεφαλιά πέτυχε το 2-2 και η άδεια Τούμπα πάγωσε ακόμα και τους 200 περίπου Γερμανούς που ήταν οι μόνοι που ακούγονταν στις κερκίδες. Το τελευταίο δεκάλεπτο έμελε να έχει συγκλονιστική εξέλιξη και στο 80′ η ευκαιρία που έχασε ο δραστήριος Στοχ, λύτρωσε τους Γερμανούς από ηλεκτροσόκ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και πίεσε ακόμα περισσότερο αλλά ο χρόνος ήταν περιορισμένος και η Σάλκε κρατούσε το χρυσοφόρο γι αυτήν 2-2. Και κάτι περισσότερο. Στο 90′ ο Σάλαϊ από ασίστ του Ντράξλερ παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Χακόμπο, δίνοντας τέλος στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για μια πρόκριση στους ομίλους του Champions League, στην τρίτη απόπειρα της μακεδονικής ομάδας, μετά το 2004 και το 2009.

Το τελικό 2-3 άφησε μια βαριά πίκρα στο κοινό της Θεσσαλονίκης, που παρακολούθησε την αναμέτρηση από τους τηλεοπτικούς δέκτες ενώ η Γερμανική ομάδα πανηγύρισε με τους λιγοστούς οπαδούς της την πρόκριση στην φάση των ομίλων όπου θα συνεχίσει.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Κίτσιου- Σαντάνα

Κόκκινη: Τζόουνς (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Χούουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80΄ Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74΄Ολίσε), Αθανασιάδης (74΄ Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ (Γιένς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Σαντάνα, Ουτσίντα, Φουκς, Κλέμενς (61΄ Μέγιερ, 70΄ Νοϊστάντερ), Χέγκερ, Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν (83΄ Ματίπ), Σαλάι.

*Σχολιαστής της αναμέτρησης, για το δεύτερο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (ZDF), ήταν ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας, Ολιβερ Καν. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, στο σχόλιο του στη γερμανική τηλεόραση και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, ήταν ιδιαίτερα καυστικός και οξύς για τον ΠΑΟΚ, τον οποίο αμφισβήτησε για την ισχύ και δυνατότητα του να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

*Αίσθηση έκανε η παρουσία νεαρής τυφλής οπαδού της Σάλκε που αφίχθη στην Τούμπα για να παρακολουθήσει ηχητικά μόνο τον αγώνα, έχοντας οδηγό έναν εκπαιδευμένο σκύλο Λαμπραντόρ, ο οποίος μάλιστα έφερε περιλαίμιο κασκόλ της γερμανικής ομάδας.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες-ρεβάνς των πλέι οφ του Champions League:

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) – Σάλκε (Γερμανία) 2-3
Σκόρερ: 53΄ Αθανασιάδης, 79΄ Κατσουράνης – 43΄,90΄ Ζάλαϊ, 67΄ Ντράξλερ
Α΄αγ. : 1-1. Προκρίθηκε η Σάλκε με συνολικό σκορ 4-3

Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 2-3
Σκόρερ: 5΄ Μάντερ, 82΄ Κίναστ – 33΄ Μπρόζοβιτς, 43΄ Φερνάντες, 70΄ Μπεκιράι
Α΄αγ. : 2-0. Προκρίθηκε η Αούστρια με συνολικό σκορ 4-3

Βασιλεία (Ελβετία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-0
Σκόρερ: 11΄ Φράι, 79΄ Φ.Ντεγκέν
Α΄αγ. : 4-2. Προκρίθηκε η Βασιλεία με συνολικό σκορ 6-2

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 2-2
Σκόρερ: 27΄ Ράντοβιτς, +90΄Ζέζνιτσακ – 7΄ Στάντσιου, 9΄ Πιοβακάρι
Α΄αγ. : 1-1. Συνολικό σκορ 3-3, προκρίθηκε η Στεάουα χάρη στα εκτός έδρας γκολ

Αρσεναλ (Αγγλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 2-0
Σκόρερ: 25΄,72΄ Ράμσεϊ
Α΄αγ. : 3-0. Προκρίθηκε η Αρσεναλ με συνολικό σκορ 5-0

Τετάρτη 28 Αυγούστου
Σέλτικ (Σκοτία)-Σαχτέρ Καραγκαντι (Καζακστάν) (0-2)
Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Λιόν (Γαλλία) (2-0)
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)-Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία) (4-1)
Μίλαν (Ιταλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) (1-1)
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) (1-3)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024