Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όρθιος ο Ολυμπιακός στο «Ντα Λουζ», 1-1 με την Μπενφίκα

Όρθιος ο Ολυμπιακός στο «Ντα Λουζ», 1-1 με την Μπενφίκα

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπενφίκα στην Λισσαβόνα σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Ντομίγνκες (29') ενώ για την Μπενφίκα ισοφάρισε ο Καρντόσο στο 83' έπειτα από κακή έξοδο του Ρομπέρτο σε εκτέλεση κόρνερ. Στις 5 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπενφίκα στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στους «16».

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπενφίκα στην Λισσαβόνα σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Ντομίγνκες (29′) ενώ για την Μπενφίκα ισοφάρισε ο Καρντόσο στο 83′ έπειτα από κακή έξοδο του Ρομπέρτο σε εκτέλεση κόρνερ.

Στις 5 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπενφίκα στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στους «16».

Η Μπενφίκα ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά με τον Καρντόσο να υποχρεώνει τον Ρομπέρτο σε μια πολύ καλή απόκρουση μόλις στο 2΄. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κερδίζοντας τρία συνεχόμενα κόρνερ χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Στο 6΄ ο Μήτρογλου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν πήρε την μπάλα από τον Φουστέρ στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβαζε όλο και περισσότερο την απόδοση του παίζοντας πολύ καλή άμυνα και βγαίνοντας ωραία στην αντεπίθεση.

Στο 29΄ οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν σε μια αντεπίθεση ο Μήτρογλου έκανε το τακουνάκι στον Ντομίνγκες που με ωραία προσποίηση «άδειασε» τον Γκαράι και στην συνέχεια με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή που έπεφτε στο Ντα Λούζ δυνάμωσε αρκετά κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών αφού είχαν σχηματιστεί λίμνες στον αγωνιστικό χώρο και η μπάλα κολλούσε στη λάσπη.

Στο 58΄ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Φουστέρ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι τον Αρτούρ και ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα κόλλησε στη λάσπη. Στη συνέχεια της φάσης ο Μήτρογλου προσπάθησε να σκοράρει αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Στο 81΄ Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά αφού ο Έλληνας διεθνής ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 83΄, όμως, ο διαιτητής υπέδειξε κόρνερ σε μία φάση που η μπάλα πέρασε άουτ από παίκτη της Μπενφίκα. Ο Ροντρίγκο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρομπέρτο έκανε λάθος εκτίμηση, ο Λουιζάο με κεφαλιά έστρωσε τη μπάλα στον Καρντόσο που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει στην άδεια εστία (1-1).

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν πάλι στις 5/11 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Πέρεζ, Γκαιτάν – Βάις, Φουστέρ, Μήτρογλου

Μπενφίκα(Χόρχε Ζέσους): Αρτούρ, Αλμέιδα, Σικιέιρα, Λουισάο, Γκαράι, Μάτιτς, Πέρεζ (82΄ Ρούμπεν Αμορίν), Γκαϊτάν (82΄ Ροντρίγκο), Λίμα, Τζον (46΄ Καβαλέιρο), Καρντόσο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ντομίνγκες (88΄ Μετζανί), Φουστέρ (69΄ Γιαταμπαρέ), Βάις (56΄ Εντινγκά), Μήτρογλου.

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5
Μπενφίκα – Ολυμπιακός 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν 5-0
Λεβερκούζεν – Σαχτάρ 4-0
Γαλατασαράι – Κοπεγχάγη 3-1

Οι βαθμολογίες ανά όμιλο έχουν ως εξής:

1ος όμιλος
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Γ. 3 6-3 7
Λεβερκούζεν 3 8-5 6
Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 3-5 4
Σοσιεδάδ 3 1-5 0

2ος όμιλος
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 3 12-2 9
Γαλατάσαραϊ 3 6-9 4
Γιουβέντους 3 4-5 2
Κοπεγχάγη 3 2-8 1

3ος όμιλος
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.
Παρί Σ.Ζ 3 12-1 9
Ολυμπιακός 3 5-6 4
Μπενφίκα 3 3-4 4
Άντερλεχτ 3 0-10 0

4ος όμιλος
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.
Μπάγερν 3 11-1 9
Μάντσεστερ Σ. 3 6-4 6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 4-7 3
Βικτόρια Πλζεν 3 2-11 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024