Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Από το μηδέν...», λέει ο Μίτσελ για τη «μάχη» με τη Μπενφίκα

«Από το μηδέν…», λέει ο Μίτσελ για τη «μάχη» με τη Μπενφίκα

Την προειδοποίηση ότι οι παίκτες του δεν θα πρέπει να νιώθουν καθόλου σίγουροι ότι θα νικήσουν την Μπενφίκα, επειδή κατάφεραν να πάρουν την εκτός έδρας ισοπαλία στη Λισσαβόνα, έστειλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα της Τρίτης στο «Καραϊσκάκη». Μάλιστα, ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως το ένα ματς με το άλλο δεν δεν θα έχουν καμία σχέση, όμως δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα του έχει όσα πρέπει για να πάρει την νίκη.

Την προειδοποίηση ότι οι παίκτες του δεν θα πρέπει να νιώθουν καθόλου σίγουροι ότι θα νικήσουν την Μπενφίκα, επειδή κατάφεραν να πάρουν την εκτός έδρας ισοπαλία στη Λισσαβόνα, έστειλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα της Τρίτης στο «Καραϊσκάκη». Μάλιστα, ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως το ένα ματς με το άλλο δεν δεν θα έχουν καμία σχέση, όμως δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα του έχει όσα πρέπει για να πάρει την νίκη.

Είναι διαφορετικό το αυριανό ματς σε σχέση με την Λισσαβόνα και πόση πίεση υπάρχει για την πρόκριση.

«Πιστεύω πως θα είναι ένα ματς διαφορετικό. Ακόμα και εάν είχαμε κερδίσει θα ήταν αλλιώτικο. Δεν πρέπει να νιώθουμε καμία χαρά ή σιγουριά για αύριο. Θυμόμαστε το προηγούμενο ματς. Να περπατήσουμε στον ίδιο δρόμο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Σκεφτόμαστε το παρόν και όχι το μέλλον. Δεν θα σκεφτούμε τι θα γίνει στο ενδεχόμενο νίκης. Θα σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για τη νίκη. Παρότι κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι στην Λισσαβόνα αύριο ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε και οι δύο ίσοι στον αγωνιστικό χώρο».

Συμφωνείτε με τον Σάμαρη για το πάθος και την δύναμη για την Μπενφίκα και το εάν ο αυριανός αγώνας θα είναι αλλιώτικος.

«Δεν ξέρω τι είπε ο Σάμαρης. Εμείς θέλουμε να έχουμε περισσότερο ψυχή και πάθος. Όχι ό,τι απαραίτητα είμαστε έτσι. Δεν μένουμε στην Λισσαβόνα. Θα ήταν λάθος να πούμε πως είμαστε το φαβορί για αύριο λόγω του αγώνα εκεί. Θα πρέπει να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς όπως στην Λισσαβόνα. Να προσέξουμε πολύ γιατί η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι μεγάλος σύλλογος και πρέπει να δείξουμε προσοχή με την χαρά. Με την μεγάλη ευφορία».

Η Μπενφίκα ισοφάρισε μετά από λάθος του Ρομπέρτο. Στην Πορτογαλία έκανε πολλά λάθη. Πιστεύετε πως θα επηρεαστεί αύριο;

«Δεν τον έχουμε δει καθόλου να επηρεάζεται στην Λισσαβόνα. Γενικά δεν τον έχουμε δει έτσι. Είναι ένας τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου και περιμένουμε να τον δούμε να το δείχνει αυτό αύριο».

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει 5 γκολ στην ροή του αγώνα. Όμως έχει δεχθεί γκολ από στημένα. Πόσο έχετε βελτιωθεί στον τομέα αυτόν;

«Εμείς δουλεύουμε πολύ στις στημένες. Και όταν είναι υπέρ μας και εναντίον μας. Επίσης στο ματς με την Λισσαβόνα δεχθήκαμε 4 κόρνερ απ’ τα οποία μόνο στο ένα είχαμε απειλή. Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι. Θεωρούμε πως είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι περίεργο πως στην Πορτογαλία παίξαμε πολύ ωραία αλλά από την πλευρά μας δεν εκτελέσαμε τόσα κόρνερ. Παρόλα αυτά μιλάμε για αύριο».

Στην ιεραρχία πριν την Λεωφόρο Νο1 ήταν η Μπενφίκα; Τι θα κάνετε εάν ανοίξουν αύριο οι ουρανοί και βρέξει πολύ;

«Πάλι θα βρέξει; (γέλια). Για εμάς το πιο σημαντικό είναι το 1ο που έχουμε να παίξουμε. Έτσι τώρα είναι η Μπενφίκα. Η πιο καλή προετοιμασία έρχεται από τις νίκες. Ανεβάζεις ψυχολογία. Εάν βρέξει αύριο να μας φέρνουν πιο γρήγορα από την Πορτογαλία τα αδιάβροχα. Και ένα κουστούμι και μία γραβάτα».

Πιστεύετε ακόμα τα όσα είπατε για τον Ζεσούς; Είδατε κάποιον παίκτη της Μπενφίκα που σας εξέπληξε θετικά;

«Ναι τα είπα αυτά για τον Ζεσούς γιατί τα πίστευα. Και για τον προπονητή και για τον σύλλογο. Από εκεί και πέρα δεν με εξέπληξε κάποιος. Όλοι στην Ευρώπη γνωριζόμαστε. Είναι και επάγγελμα και υποχρέωση και χόμπι. Αυτό που συνέβη είναι πως μας άρεσε πολύ το πως παίξαμε εμείς και θέλουμε να το επαναλάβουμε αύριο».

Νιώθετε την απουσία του Μασάντο; Είναι έτοιμος για αύριο;

«Ο Πάολο την τελευταία εβδομάδα. Κάνει πολύ καλές προπονήσεις. Τις 2 τελευταίες είναι μαζί μας κανονικά. Θα γίνει σήμερα το τελικό τεστ να δούμε εάν θα τον υπολογίζουμε. Θέλουμε όλους τους παίκτες μας για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Μακάρι να είναι μαζί μας».

Μήπως το κλειδί για αύριο είναι η καλύτερη ισορροπία και η διαχείριση των δυνάμεων καθώς θυμόμαστε το ματς με την Παρί και τα 2 διαφορετικά ημίχρονα;

«Πιστεύω πως με την Παρί ισορροπία υπήρχε. Παίζαμε με μία ομάδα που ανά πάσα στιγμή δείχνει τις δυνάμεις της και κάνει ζημιά. Η διαδρομή μας έως τώρα είναι πολύ καλή. Έχουμε δείξει σε όλα τα ματς τι μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε αποδείξει πως μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Όμως επίσης δεν μας επιτρέπεται να πάρουμε ανάσα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και αύριο».

Στο πρώτο παιχνίδι στην Λισσαβώνα είδατε έναν Ολυμπιακό να μην κινδυνεύει σχεδόν καθόλου. Τι χρειάζεται για να έχουμε μία ανάλογη εικόνα αύριο; Έχετε αποφασίσει για την ενδεκάδα.

«Θα αρχίσω από το τελευταίο. Αύριο η αποστολή θα έχει όλους τους παίκτες εκτός από τον Ολαϊτάν. Όμως παρόλο που έχω αποφασίσει για αποστολή και 11άδα έχουμε ακόμα μία προπόνηση όπου μπορούν να γίνουν διάφορα.

»Αύριο θέλουμε να τα κάνουμε όλα καλά όπως στην Λισσαβόνα. Να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και να παίξουμε ως ομάδα. Εάν το κάνουμε αυτό σίγουρα θα είναι όπως στην Πορτογαλία. Και ναι εμπιστευόμαστε τόσο πολύ τον Μήτρογλου. Είναι ένας τόσο σημαντικός παίκτης που θα ποντάρουμε πάνω του και για αύριο. Αυτό είναι για την ερώτηση που θα κάνατε».

Σάμαρης: «Έχουμε τον Παγκόσμιας κλάσης Μήτρογλου»

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Σάμαρης που εκπροσώπησε του παίκτες του Ολυμπιακού, δήλωσε πως πρέπει η ομάδα να παραμείνει συγκεντρωμένη για 90 λεπτά, επίσης είπε πως ο Ολυμπιακός σέβεται αλλά δεν φοβάται την Μπενφίκα. Τέλος μίλησε για τον Κώστα Μήτρογλου τον οποίο χαρακτήρισε παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα: «Περιμένουμε τη Μπενφίκα πολύ βελτιωμένη. Το δεύτερο είναι ο κόσμος και το γήπεδό μας που μας δίνουν δύναμη και πλεονέκτημα σε σχέση με το ματς με την Πορτογαλία. Θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση. Η Μπενφίκα έρχεται για να τα παίξει όλα για όλα. Ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση».

Για το τι σημαίνει ενδεχόμενη νίκη: «Το σημαντικότερο που θέλαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο, αλλά όχι τελικό βήμα για να πάρουμε την πρόκριση. Στον Ολυμπιακό είμαστε και ξέρουμε πως ακόμα και με δέκα πόντους, έχει αποκλειστεί η ομάδα. Οι πιθανότητες φέτος είναι μαζί μας».

Για το πως βιώνει τις μέρες του στον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι πως όταν παρουσιάστηκα, είπα πως θα ήθελα να φανώ αντάξια στις απαιτήσεις. Χρειάζομαι ακόμα περισσότερη δουλειά για να βελτιωθώ. Έχω βελτιωθεί και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος στην ομάδα. Δουλεύω καθημερινά για να πηγαίνω καλά και να δικαιώσω τον προπονητή και τον κόσμο που με έχουν στηρίξει».

Για το πως περιμένει τους αντιπάλους: «Είναι μια ομάδα με παίκτες με ποιότητα. Είναι επικίνδυνη στην επίθεση. Πρέπει να προσέξουμε πολύ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να δεχτούμε γκολ».

Για το αν οι Σαβιόλα και Ρομπέρτο έχουν μιλήσει στους συμπαίκτες τους για την πρώην ομάδα τους: «Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση, ο Σαβιόλα και ο Ρομπέρτο μας μίλησαν για την έδρα της και την ποιότητά της. Πλέον, είναι διαφορετική, όμως παραμένει μια πάρα πολύ καλή ομάδα που μπορεί να μας κάνει τη ζημιά»

Για το τι σημαίνει η νίκη επί του Παναθηναϊκού, για την συνέχεια:
«Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν τόνωση για τα παιχνίδια που έρχονται. Υπερτερούμε στο πάθος, στη δύναμη, στην ένταση που έχουμε στο παιχνίδι. Έχουμε έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης όπως ο Κώστας, έχουμε έμπειρους παίκτες, πολύ καλό τερματοφύλακα, ο οποίος έχει κίνητρο. Γενικότερα σαν ομάδα, εάν είμαστε αυτοί που πρέπει, υπερτερούμε σαν σύνολο απέναντι στην Μπενφίκα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024