Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Όταν έλεγα δύσκολο ματς, εσείς γελάγατε», τόνισε ο Μπλαν

«Όταν έλεγα δύσκολο ματς, εσείς γελάγατε», τόνισε ο Μπλαν

Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εξασφαλίσει κατά 99% την πρόκρισση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λοράν Μπλαν χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο «Παρκ ντε Πρενς», όπου οι πρωταθλητές Γαλλίας χρειάζονται απλώς ένα βαθμό για να «σφραγίσουν», όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του 3ου ομίλου. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάντα υπάρχει στρες και πίεση. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και υπενθύμισε ότι «όταν έλεγα και πριν το ματς με την Άντερλεχτ πως δεν είναι εύκολο το παιχνίδι, εσείς γελάγατε...».

Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εξασφαλίσει κατά 99% την πρόκρισση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λοράν Μπλαν χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό στο «Παρκ ντε Πρενς», όπου οι πρωταθλητές Γαλλίας χρειάζονται απλώς ένα βαθμό για να «σφραγίσουν», όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του 3ου ομίλου. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάντα υπάρχει στρες και πίεση. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και υπενθύμισε ότι «έλεγα και πριν το ματς με την Άντερλεχτ πως δεν είναι εύκολο το παιχνίδι και γελάγατε. Είδατε πώς εξελίχθηκε εκείνο το ματς (σ.σ. 1-1). Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ επειδή το αξίζουμε. Θέλουμε να προκριθούμε, αν είναι δυνατόν και πρώτοι, γιατί έχει σημασία για τη συνέχεια της διοργάνωσης».

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, σε σύγκριση και με το ματς της πρεμιέρας στο «Γ.Καραϊσκάκης», ο Μπλαν είπε: «Δεν ξέρω αν θα έχουν το ίδιο πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε τεχνικά καλύτεροι απ΄ό,τι στον Πειραιά. Εμείς ξεκινάμε να «χτίζουμε» το παιχνίδι μας από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός χτυπούσε στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Εμείς θέλουμε να μην εκπλαγούμε και να «χτίζουμε» το παιχνίδι μας από πίσω. Αυτή η στρατηγική είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ο αντίπαλος αντιμετωπίσει την πίεση και βγει σωστά μπροστά, μπορεί να πετύχει πολλά γκολ».

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε να μην έχει καταλήξει για τη χρησιμοποίηση ή όχι του Εντινσον Καβάνι, που επέστρεψε στη Γαλλία από την Ουρουγουάη το βράδυ της Παρασκευής και δεν αγωνίστηκε το Σάββατο απέναντι στη Ρεμς, ενώ αναποφάσιστος φάνηκε και σε ό,τι αφορά το αμυντικό δίδυμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να παίξουν και οι τρεις (σ.σ. Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ). Η επιλογή είναι δύσκολη. Ο Τιάγκο Σίλβα είναι από τους κορυφαίους του κόσμου, ο Άλεξ είναι πολύ σταθερός και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Μαρκίνιος είναι πολύ εξελίξιμος».

Μάξουελ: «Φοβερή ποιότητα ο Μήτρογλου»

Τους ποδοσφαιριστές της Παρί εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάξουελ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τον στόχο της Παρί: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, για μας έχει μεγάλη σημασία να παίξουμε πολύ καλύτερα μετά το άσχημο αποτέλεσμα με την Άντερλεχτ, τόσο για την ομάδα μας, που είναι ένας μεγάλος σύλλογος, όσο και για τους φιλάθλους μας».

Για το αν ο Ολυμπιακός δυσκόλεψε την Παρί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα: «Στο πρώτο ημίχρονο στον Πειραιά υποφέραμε και προσπαθούσαμε ακόμη τότε να αφομοιώσουμε όσα μας ζητούσε ο προπονητής μας. Τώρα παίζουμε πολύ καλύτερα, έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και γνωστό προπονητή. Όμως νιώθουμε καλά και θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Για την αντιμετώπιση του Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου είναι ένα γερό κορμί με φοβερή ποιότητα και έφεση στο γκολ. Πρέπει να παίξουμε με αλληλοβοήθειες για να μην του επιτρέψουμε να σκοράρει».

Για τους στόχους της Παρί στο Champions League: «Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να κατακτήσουμε το Champions League. Αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε και φέτος, γιατί όχι;».

Για τον ρόλο του Τιάγκο Μότα: «Είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του στην ομάδα, είναι φανταστικός παίκτης. Πέρσι είχε πολλούς τραυματισμούς, αλλά φέτος έχει αυτοπεποίθηση. Ξαναβρήκαμε έναν πλήρη παίκτη».

Για το αν η Παρί είναι η Μπαρτσελόνα της Γαλλίας: «Φέτος παίζουμε καλύτερα από πέρσι, έχουμε την κατοχή της μπάλας και θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τη φιλοσοφία μας. Έχουμε ένα ισορροπημένο σύστημα μεταξύ άμυνας κι επίθεσης, αλλά θέλουμε να βελτιωθούμε».

Για το αν ο Ιμπραΐμοβιτς έχει μεγαλύτερο κίνητρο μετά τη μη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Τον βλέπω σε φόρμα, έχει μεγάλη επιθυμία να τα δώσει όλα σε κάθε αγώνα που θα τον χρειαστούμε. Ξέρει ότι τον χρειαζόμαστε, είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας και αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024