Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ό,τι δεν απαγορεύεται, να το πετύχουμε», ο στόχος του Μίτσελ

«Ό,τι δεν απαγορεύεται, να το πετύχουμε», ο στόχος του Μίτσελ

Με αισιοδοξία, αλλά και σεβασμό αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, την πρόκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη (21:45, ns2) για τη φάση των «16» του Champions League, ωστόσο, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη, «ό,τι δεν απαγορεύεται μπορείς να το πετύχεις».  Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησε να περάσει προς τους παίκτες του, προκειμένου να πιστέψουν στην πρόκριση. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε φαβορί τη Γιουνάιτεντ. Μανιάτης: «Τους σεβόμαστε, δεν τους φοβόμαστε». Με Βαλντές στην αποστολή, με Ολαϊτάν στην κορυφή...

Με αισιοδοξία, αλλά και σεβασμό αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, την πρόκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη (21:45, ns2) για τη φάση των «16» του Champions League, ωστόσο, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη, «ό,τι δεν απαγορεύεται μπορείς να το πετύχεις». Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησε να περάσει προς τους παίκτες του, προκειμένου να πιστέψουν στην πρόκριση.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε φαβορί τη Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουν πιθανότητες να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με Βαλντές στην αποστολή, με Ολαϊτάν στην κορυφή…

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα σας, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι, έχουμε μεγάλες προσδοκίες και είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ. Είναι ένα ματς όμως το οποίο δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για τον αν οι παραστάσεις των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό: «To βλέπω περισσότερο σαν πλεονέκτημα παρά σαν μειονέκτημα. Αυτή η ψυχή, το κέφι και η όρεξη με την οποία παλέψαμε για να φτάσουμε έως εδώ θα μας κάνει να παλέψουμε και στην αυριανή αναμέτρηση. Η κατάσταση είναι πολύ απαιτητική όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε, οτιδήποτε δεν απαγορεύεται μπορείς να το κάνεις»!

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα συγκριτικά με τον τελευταίο της αγώνα στη διοργάνωση; «Πιστεύω πως εμείς βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση, έχουμε περισσότερες εμπειρίες και έχουμε δουλέψει περισσότερο. Το να σχολιάσω την Γιουνάιτεντ θα ήταν αρκετά τολμηρό, οπότε δεν θα το κάνω. Θα μου άρεσε να μιλήσω για τις εμπειρίες με τους συμπαίκτες μου, όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Όπως κι αν έχει οι παίκτες μας με την αυτοπεποίθηση που θα έχουν και τη δύναμη που θα πάρουν από τον κόσμο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν».

Για την προσέγγιση του Ολυμπιακού στο αυριανό ματς:
«Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον καλύτερο δυνατό Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αποδώσουν καλά. Ο αντίπαλος είναι τόσο μεγάλος που δεν επιτρέπει κάτι λιγότερο από το 100% των δυνατοτήτων μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι η καλή απόδοση που θα έχουμε θα μας είναι αρκετή, όπως και στα προηγούμενα ματς. Εδώ και καιρό μιλάμε με τους παίκτες μας και ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Ρούνεϊ: «Καταρχήν, συγχαρητήρια στον Ρούνεϊ. Όσο ψηλό είναι το επίπεδό και το συμβόλαιό του, αποτελεί απόδειξη της ποδοσφαιρικής του αξίας. Όλες οι ομάδες έχουν προσωπικότητες στο ρόστερ τους ακόμη και αν δεν αποδίδουν τα μέγιστα. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τα ψηφία, όμως το σημαντικότερο είναι τι σημαίνει αυτός ο άνθρωπος για τη Γιουνάιτεντ».

Για τη συνεργασία με τη Unicef: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο διασκέδαση. Παίζουμε για τον κόσμο και τους θεατές όμως μας αρέσει πολύ όταν το ποδόσφαιρο μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο ορισμένων ανθρώπων».

Για την τιμωρία της UEFA: «Πριν μιλήσαμε για τους κανόνες, αν λοιπόν τους έχουμε παραβεί θα πρέπει να πληρώσουμε. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα παράδειγμα έτσι ώστε να μην αναμιγνύονται στο γήπεδο πράγματα που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσαμε να είχαμε όλους τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας, που θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε κάνει αυτά τα λάθη και θα είχαμε λίγους ακόμη οπαδούς στο πλευρό μας. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση».

Για την κατάσταση της Γιουνάιτεντ και για τον τίτλο του φαβορί: «Δεν της επιτρέπεται αύριο να κάνει το παραμικρό λάθος. Ίσως το βάρος που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πιέζει τους παίκτες της. Φυσικά αύριο το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν ξέρουμε αν αυτό μπορεί να τους βοηθήσει. Η Μάντσεστερ είναι το φαβορί. Όπως και να το κάνεις όταν αυτή η ομάδα παίζει στην Ευρώπη είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, οπότε δεν μπορούμε να πούμε με τίποτα ότι εμείς είμαστε το φαβορί. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε το αυριανό παιχνίδι, άλλο πράγμα οι στατιστικές άλλο πράγμα το γήπεδο, είτε το Καραϊσκάκη είτε το Όλντ Τράφορντ».

Μανιάτης: «Τους σεβόμαστε, δεν τους φοβόμαστε»

Ο Γιάννης Μανιάτης ξεκαθάρισε πως άπαντες στον Ολυμπιακό σέβονται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Παράλληλα ο διεθνής μέσος τόνισε πως θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα ακούγονται για τη Μάντσεστερ και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους.

«Η αυριανή μέρα έφτασε. Όλοι περιμέναμε αυτό το παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι της χρονιάς και ο πρώτος τελικός. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε δουλέψει πολύ για αυτό το ματς και με τον κόσμο μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο μέσος του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Έχουμε δείξει και στη φάση των ομίλων ότι μετά τα παιχνίδια πρωταθλήματος ήμασταν σε καλό επίπεδο. Μπορεί να λέμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τα παιχνίδια του Champions League, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει και την Άρσεναλ και ποιες είναι οι διαφορές της με τη Μάντσεστερ:
«Καταρχήν σίγουρα είναι θετικό ότι έχουμε αγωνιστεί και με άλλες αγγλικές ομάδες. Ξέρουμε με τι ταχύτητα παίζονται αυτά τα παιχνίδια και πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Το πώς θα αντιμετωπίσουμε τη Μάντσεστερ θα μας το πει ο προπονητής μας. Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση του Champions League όλοι λένε ότι η Μάντσεστερ δεν είναι καλά. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι 90 λεπτά γιατί η Μάντσεστερ διαθέτει πολύ βαριά φανέλα. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024