Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για τον... Μαδριλένικο τελικό: Ρεάλ - Ατλέτικο

Αντίστροφη μέτρηση για τον… Μαδριλένικο τελικό: Ρεάλ – Ατλέτικο

Μια πόλη χωρισμένη στα δύο και η πλατεία «Θιμπέλες» ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα είναι πάλι βαμμένη στα λευκά, όπως μετά από κάθε επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης ή μήπως θα προσθέσει και μια... κόκκινη απόχρωση, προς τιμήν της Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΝΕΡΙΤ), όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League, στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Αντσελότι: «Να παίξουμε όπως στο Μόναχο». Σιμεόνε: «Πάθος, ενότητα, αφοσίωση». Καλά νέα για Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν που προπονήθηκαν και -όπως όλα δείχνουν- θα παίξουν! Προπονήθηκαν για τη Ρεάλ Πέπε, Ρονάλντο και Μπενζεμά.

Μια πόλη χωρισμένη στα δύο και η πλατεία «Θιμπέλες» ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα είναι πάλι βαμμένη στα λευκά, όπως μετά από κάθε επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης ή μήπως θα προσθέσει και μια… κόκκινη απόχρωση, προς τιμήν της Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΝΕΡΙΤ), όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League, στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Σχεδόν 500 χιλιόμετρα χωρίζουν την πόλη των δύο φιναλίστ από την έδρα του τελικού και το γήπεδο της Μπενφίκα θα είναι κατάμεστο από 65.000 θεατές.

Ένα 24ωρο πριν από τον τελικό, οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση.

Αντσελότι: «Να παίξουμε όπως στο Μόναχο»

Ο Ιταλός κόουτς της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εξέφρασε την άποψη ότι οι «μερένχες» πρέπει να αγωνιστούν όπως απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για να κερδίσουν τον τελικό.

«Εάν παίξουμε όπως στο Μόναχο θα έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε. Ο τελικός είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Χρειάζεται να έχουμε ηρεμία, είναι ο μοναδικός τρόπος για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα παίξει το Σάββατο, προπονήθηκε και είναι έτοιμος. Όσο για τους Πέπε και Μπενζεμά, θα δούμε την προπόνηση και μετά θα αποφασίσουμε.

Η δουλειά μου εστιάζεται στην τακτική. Πρέπει να παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε συνήθως και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας, κάνουμε τα πάντα για να προβλέψουμε και τα πιο απίθανα», είπε ο Κάρλο.

Σιμεόνε: «Πάθος, ενότητα, αφοσίωση»

«Αυτά τα παιδιά μας έχουν εντυπωσιάσει με την προσπάθειά τους τα τελευταία δύο χρόνια. Αντιπροσωπεύουν απόλυτα αυτό που επιδιώκω εγώ και το προπονητικό μου επιτελείο, τόσο γι΄αυτήν την ομάδα όσο και για το ποδόσφαιρο γενικότερα: πάθος, ενότητα, αφοσίωση. Αυτά τα στοιχεία τους τοποθετούν στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν ξέρουμε πώς θα παίξει η Ρεάλ και είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα ενδεχόμενα.

Θα προσπαθήσουμε να τους μπλοκάρουμε και να βρούμε τρόπο να ελέγξουμε το ματς και να το φέρουμε στο δικό μας ρυθμό. Ο Ντιέγκο Κόστα θα αξιολογηθεί, όπως και οι υπόλοιποι τραυματίες.

Γυμνάστηκαν αρκετά καλύτερα, αλλά περιμένουμε να δούμε πώς θα αισθάνονται. Τόσο ο Κόστα όσο και ο Αρντά Τουράν είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, αλλά είναι δύο απλά ονόματα. Εάν δεν είναι στο φύλλο αγώνα, θα είναι δύο άλλα, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού, προτού φανεί ότι οι δύο άσοι της ομάδας είναι σε… καλό δρόμο.

Και συνέχισε: «Δεν συμμερίζομαι σε τόσο μεγάλο βαθμό τον ενθουσιασμό του κόσμου, αλλά ασφαλώς νιώθω έντονο το βάρος της ευθύνης να πέφτει στους ώμους μου. Αισθάνομαι όμορφα και αυτό που με ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά το παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνω, να εστιάσω στο ματς και να αγνοήσω οτιδήποτε άλλο. Είμαστε μια συμπαγής ομάδα, καλά οργανωμένη και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν σε έναν αγώνα.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Μπορείς να κυριαρχήσεις σ’ ένα ματς με πολλούς τρόπους, μπορείς να αναλύσεις το παιχνίδι με τον τρόπο που θες και δεν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει κάποιο μοναδικό κόλπο. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι τόσο υπέροχο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ:

Κασίγιας: «Πρέπει να ρεφάρουμε»

«Αυτές τις μέρες δεν μιλάγαμε καθόλου για τον τελικό. Τα έχουμε καταφέρει καλά έως εδώ, θέλουμε να νικήσουμε, για όλα όσα έχουμε κάνει από το πρώτο μας ματς στη διοργάνωση, στην Τουρκία, μέχρι σήμερα. Το ότι δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικό. Πρέπει αύριο να ρεφάρουμε.

Αξίζουμε την παρουσία στον τελικό. Έχουμε μάθει από τα παιχνίδια του παρελθόντος στα οποία υποτιμήσαμε τους αντιπάλους μας και αυτό μας βοήθησε φέτος. Ο Κουρτουά είναι φανταστικός τερματοφύλακας. Δεν είναι πια ένα υποσχόμενο ταλέντο αλλά μια πραγματική ευκαιρία», είπε μεταξύ άλλων ο Κασίγιας.

Σέρχιο Ράμος: «Το ίδιο παίξει ή δεν παίξει ο Ντιέγκο Κόστα»

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να προσαρμοστούμε εύκολα, αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία από οποιαδήποτε άλλα στο συγκεκριμένο ματς. Πρέπει να θυσιαστούμε για τη Ρεάλ αύριο. Αυτό θα είναι και η επιβράβευσή μας για όλη μας τη δουλειά αυτή τη σεζόν, πρέπει να δώσουμε τα πάντα και ίσως χρειαστεί και περισσότερα. Είμαστε περήφανοι για το γεγονός πως ο Κάρλο Αντσελότι είναι προπονητής μας. Η εμπειρία του έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και τον κάνει να ξεχωρίζει από άλλους προπονητές.

Δεν ανησυχώ για το αν θα παίξει ο Ντιέγκο Κόστα, όποιος και αν αγωνιστεί θα είναι το ίδιο για εμένα. Υπάρχει περισσότεροι αγωνία για τους δικούς μας παίκτες, τον Κριστιάνο, τον Πέπε και τον Μπενζεμά, οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών».

Από την πλευρά των παικτών της Ατλέτικο, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Γκάμπι: «Έχουμε νοοτροπία νικητή»

Ο αρχηγός των «ροχιμπλάνκος», είπε:«Νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία του συλλόγου μας και γι΄αυτό είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που θα φορέσω την ερυθρόλευκη φανέλα αύριο. Πιστεύουμε στον Σιμεόνε. Μας βοήθησε να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή, είμαστε εδώ για τη νίκη και μας έχει κάνει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

Τιάγκο: «Δεν τους βλέπω ως φίλους»

«Ξέρω και τη Ρεάλ και τον Ρονάλντο και άλλους Πορτογάλους που αγωνίζονται εκεί. Εγώ, μπορεί να είμαι ο μοναδικός της Ατλέτικο, αλλά γνωρίζω ότι πάρα πολλοί Πορτογάλοι θα είναι στο πλευρό μας. Είναι ιδιαίτερη στιγμή να παίξουμε στη χώρα μας και σ΄ένα στάδιο που γνωρίζω καλά και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν συμπατριώτη μου από τη Ρεάλ και δεν πρόκειται να το κάνω πριν το τέλος του αγώνα. Αυτή τη στιγμή, δεν τους βλέπω ως φίλους».

Ραούλ Γκαρθία: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα…»

«Έχουμε καταλάβει πού βρισκόμαστε τώρα. Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αυτό είναι ένα όνειρο. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα και να πετύχουμε το στόχο μας. Αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, δεν θα έχουμε πρόβλημα να κερδίσουμε και στον τελικό».

Προπονήθηκαν Κόστα και Τουράν

Στο μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από τον Σαββατιάτικο τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, έβγαλαν κανονικά την τελευταία προπόνηση της Παρασκευής. Ο Βραζιλιάνος (που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός) επιθετικός υπέστη θλάση στο δικέφαλο στον αγώνα της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα, αλλά το ταξίδι που έκανε στο Βελιγράδι φαίνεται πως έπιασε τόπο και -όπως όλα δείχνουν- θα αγωνιστεί στον τελικό με τους «Μερένχες». Ακόμη πιο θετικά είναι τα νέα για τον Τούρκο χαφ, καθώς οι πόνοι στη μέση από το ματς με τους Καταλανούς έχουν υποχωρήσει και προπονείται σε υψηλούς ρυθμούς.

Προπονήθηκαν Πέπε, Ρονάλντο, Μπενζεμά

O Kριστιάνο Ρονάλντο, ο Πέπε και ο Μπενζεμά προπονήθηκαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικά οι δύο τελευταίοι που ήταν και οι πιο αμφίβολοι έστειλαν μηνύματα αισιοδοξία.

Ο Πέπε κλότσησε μπάλα και στη συνέχεια έδεσε τον αστράγαλό του για να συνεχίσει. Ο Μπενζεμά έδειξε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα και επίσης πήρε μέρος στην προπόνηση. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, πέραν του τιμωρημένου Τσάμπι Αλόνσο, όλοι θα βρίσκονται στη διάθεση του Αντσελότι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024