Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το πιο δύσκολο ματς του ομίλου απέναντι στον Ολυμπιακό» είπε ο Σιμεόνε

«Το πιο δύσκολο ματς του ομίλου απέναντι στον Ολυμπιακό» είπε ο Σιμεόνε

«Υπόκλιση» σε Ολυμπιακό, Μίτσελ και «Καραϊσκάκη» έκανε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» δήλωσε πως το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι «το πιο δύσκολο του ομίλου λόγω της έδρας που παίζουμε, του αντιπάλου αλλά και του μικρού διαστήματος που υπάρχει από το ματς με την Ρεάλ».

«Υπόκλιση» σε Ολυμπιακό, Μίτσελ και «Καραϊσκάκη» έκανε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» δήλωσε πως το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι «το πιο δύσκολο του ομίλου λόγω της έδρας που παίζουμε, του αντιπάλου αλλά και του μικρού διαστήματος που υπάρχει από το ματς με την Ρεάλ».

Αναλυτικά όσα είπε:

Το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης και τις εκτιμήσεις πριν από αυτόν για έλλειψη δυναμισμού αλλά και το ρόστερ: Πάντα κοιτάζω την πραγματικότητα. Ότι έχω μπροστά μου εκείνη την στιγμή. Χτίζουμε ακόμα την ομάδα. Έχουμε νέους παίκτες και ενώ κάποιοι έφυγαν. Προσπαθούμε να τους περάσουμε την φιλοσοφία που θέλουμε και να δέσουμε τα νέα χαρακτηριστικά στο υπάρχον υλικό. Ο σκληρός πυρήνας που έχουμε ως ομάδα και ως λογική δεν αλλάζει.

Τη νέα πρόκληση με Ολυμπιακό και τις σκέψεις για ροτέισον: Ναι. Είχαμε λίγο χρόνο μετά το ματς του Σαββάτου. Όσοι δεν έπαιξαν πολύ το Σάββατο προπονήθηκαν κανονικά. Σήμερα το βράδυ και το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα αποφασίσουμε για τις αλλαγές. Το εάν θα υπάρξουν και ποιες μπορεί να είναι. Πρέπει να σας πω ότι είναι πολύ δύσκολο ματς. Το πιο δύσκολο του ομίλου λόγω της έδρας που παίζουμε, του αντιπάλου αλλά και του μικρού διαστήματος που υπάρχει από το ματς με την Ρεάλ.

Το γεγονός πως η Ατλέτικο πέρυσι πήγε στον τελικό και ότι αυτό έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη: Προσωπικά πιστεύω πως δεν ισχύει. Προφανώς και κάναμε μία πολύ καλή σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη. Τώρα όμως είναι νέα χρονιά. Ξαναρχίζουμε. Ξεκινάμε από την αρχή. Ζούμε καθημερινά την ομάδα. Την χτίζουμε κάθε μέρα. Το κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε ως διαφορετικό. Ως μοναδικό. Μέσω της… ανάγνωσης του παιχνιδιού και του αντιπάλου να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται στο ματς μας.

Τον Κόκε που έπαιξε λίγο πιο πίσω στον άξονα και το εάν θα υπάρξει ξανά τέτοια κίνηση: Ο Κόκε μπαίνοντας προς τα πίσω προς το κέντρο έφερε μεγαλύτερη ισορροπία και επέτρεψε στους ακραίους να επιτεθούν καλά. Η είσοδος του Γκριεζμάν επηρέασε την ροή του αγώνα. Μετά είχαμε το γκολ. Προφανώς αυτό δεν θα γίνεται μόνιμα. Έχει να κάνει με το πως διαβάσουμε ένα ματς. Ελπίζουμε κάθε φορά που θα το κάνουμε αυτό να πετυχαίνουμε.

Το σχόλιο του Μίτσελ πως είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης και το σχόλιο του Τύπου πως είναι «μάγος» του πάγκου με τα αποτελέσματα που φέρνει: Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που λέει καλά πράγματα για μένα. Δεν θέλω να μείνω εκεί. Ασχέτως το εάν υπάρχουν καλά ή άσχημα σχόλια για μένα εγώ θέλω να επικεντρώνομαι στην δουλειά μου. Να είμαι όσο πιο καλός μπορώ. Πέραν της ευγνομωσύνης που νιώθω και για τον κόοτς και για τα ΜΜΕ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Το παρελθόν του με τον Μίτσελ: Ναι. Έχουμε παίξει πολλές φορές ως αντίπαλοι. Έχουμε τεθεί ως αντίπαλοι στους πάγκους και σε Ατλέτικο και σε Σεβίλλη. Όταν είχε φτάσει στον Ολυμπιακό είχε ετοιμάσει το έδαφος για τον τίτλο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πολύ καλή πορεία. Το πιο σημαντικό είναι πως έδωσε στιλ και προσωπικότητα. Έχει πολύ καλά άκρα, δυνατό άξονα, δυνατούς και έμπειρους αμυντικούς και θεωρώ πως έχει βάλει για τα καλά την σφραγίδα του στην ομάδα.

Ο Μάριο Σουάρεθ από την μεριά του τόνισε για:

Τις τελευταίες αναμνήσεις από τον θεσμό που ήταν σκληρές: Πρόκειται πάντα για μία πολύ ειδική περίσταση, όταν παίζεις στον θεσμό. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει στην διοργάνωση. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό. Πήραμε ένα σκληρό μάθημα. Αυτή η διοργάνωση είναι πρόκληση και μεγάλο κίνητρο για κάθε παίκτη. Αύριο μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Την περσινή χρονιά και το σκληρό τέλος με το Τσάμπιονς Λιγκ και το πως βλέπουν φέτος τον θεσμό στην Ατλέτικο Μαδρίτης:
Είμαστε μία ομάδα που ξέρουμε το πόσο μεγάλη είναι αυτή η διοργάνωση. Πως πρέπει να δίνεις το 100%. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο και σε καυτή έδρα. Εμείς αντιμετωπίζουμε τα ματς με ταπεινότητα και σωφροσύνη και ξέρουμε πως μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό.

Την ομάδα και τα προβλήματα που είχε κατά καιρούς σε ματς: Δεν ξέρω εάν είμαστε καλύτεροι φέτος. Προφανώς και έχουμε αποκτήσει εμπειρίες. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε το παρόν και ένα πολύ δύσκολο ματς με μία ομάδα που φέρνει αποτελέσματα. Ομάδα που νίκησε την Γιουνάιτεντ. Όποιος δει αυτό το ματς ως ένα εύκολο απόγευμα θα κάνει μεγάλο λάθος. Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με την σωφροσύνη που μας διακατέχει και να τα δώσουμε όλα.

Το χαρακτηριστικό της Ατλέτικο και το πνεύμα νικητή: Πάντα έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία του νικητή. Έχουμε πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια. Την φιλοσοφία που μας έχει περάσει ο προπονητής είναι πως φοράμε μία βαριά φανέλα και με μεγάλη ιστορία και να αντιμετωπίζουμε το ίδιο όλα τα ματς είτε φιλικά είτε επίσημα. Να τα δίνουμε όλα για τη νίκη, παρουσιάζοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024