Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βήμα πρόκρισης για «Μπάρτσα» και «Γιούβε»

Βήμα πρόκρισης για «Μπάρτσα» και «Γιούβε»

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για να συνεχίσουν στη διοργάνωση ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στο «Καμπ Νου». Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους νίκησε επίσης με 2-1 τη Ντόρτμουντ στο Τορίνο και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς της 18ης Μαρτίου στο "Ζιγκναλ Ιντούνα Παρκ".

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για να συνεχίσουν στη διοργάνωση ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στο «Καμπ Νου».

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπαλουγκράνα» ήταν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 16΄ από το λάθος του Κομπανί «κεραυνοβόλησε» τον Χαρτ, ενώ στο 30΄ από το γύρισμα του Ζόρντι Άλμπα με προβολή «έγραψε» το 0-2.

Η Σίτι ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και στο 69΄ μείωσε με τον Αγουέρο, μετά από καταπληκτική ενέργεια του Νταβίντ Σίλβα.

Πάνω που οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, έμειναν με 10 παίκτες μετά την (αυστηρή) αποβολή του Κλισί (74΄) και κάπου εκεί η πλάστιγγα του ματς έγειρε οριστικά υπέρ των Ισπανών, που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση, αλλά ο Χαρτ απόκρουσε το πέναλτι του Μέσι (το κέρδισε ο Αργεντινός από το Ζαμπαλέτα).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Κλισί (χάνει τη ρεβάνς), Φερνάντο – Ράκιτιτς, Αντριάνο

Κόκκινες: 74΄ Κλισί (δεύτερη κίτρινη)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μ.Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Ντεμικέλις, Φερνάντο, Μίλντερ, Νασρί (62΄ Φερναντίνιο), Σίλβα (78΄ Σανιά), Τζέκο (68΄ Μπονί), Αγουέρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λ.Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνιελ Άλβες (75΄ Αντριάνο), Ράκιτιτς (71΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ (80΄ Πέδρο).

Γιουβέντους-Ντόρτμουντ 2-1
Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Ντόρτμουντ στο Τορίνο και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς της 18ης Μαρτίου στο «Ζιγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Τα πρώτα γκολ των δύο ομάδων προήλθαν από αμυντικά λάθη. Στο 13΄ από την λανθασμένη επέμβαση του Βαϊντενφέλερ, ο Κάρλος Τέβες με προβολή άνοιξε το σκορ.

Ομως, η Μπορούσια απάντησε άμεσα, όταν ο Κιελίνι γλίστρησε, ο Ρόις το εκμεταλλεύτηκε και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζίτζι Μπουφόν στο 18΄.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η «Γιούβε» που είχε χάσει λόγω τραυματισμού τον Πίρλο, επανέκτησε το προβάδισμα. Μετά από συρτή σέντρα του Πογκμπά, ο Περέιρα (που είχε αντικαταστήσει τον «Μαέστρο» των «Μπιανκονέρι) έγραψε τοο 2-1, που έμεινε ως το τέλος.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Βιδάλ, Περέιρα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (37΄ λ.τρ. Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ (86΄ Παντοϊν), Τέβες (89΄ Κομάν), Μοράτα.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (32΄ λ.τρ. Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46΄ Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογκάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις, Ιμόμπιλε (75΄ Μπλατζικόφσκι).

Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-1 (11/3)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-0 (11/3)

Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 (10/3)

Βασιλεία (Ελβετία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1 (10/3)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-2 (18/3)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-1 (18/3)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 25/2 (17/3)

Άρσεναλ (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία) 25/2 (17/3)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024