Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δράκοι»... έκαψαν τη Μπάγερν, η «Μπάρτσα» πλήγωσε το Παρίσι

«Δράκοι»… έκαψαν τη Μπάγερν, η «Μπάρτσα» πλήγωσε το Παρίσι

Η μεγάλη έκπληξη στους πρώτους προημιτελικούς του Champions league έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο επικράτησε με 3-1 της Μπάγερν και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς εν όψει της ρεβάνς της 21ης Απριλίου στην «Αλιάντς Αρένα». Με το... ένα πόδι στους ημιτελικούς του Champions League βρίσκεται ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα, καθώς νίκησε 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς».

Η μεγάλη έκπληξη στους πρώτους προημιτελικούς του Champions league έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο επικράτησε με 3-1 της Μπάγερν και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς εν όψει της ρεβάνς της 21ης Απριλίου στην «Αλιάντς Αρένα».

Η Πόρτο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, καθώς στα πρώτα 10 λεπτά προηγήθηκε με 2-0, με δύο τέρματα του Κουαρέσμα. Στο 4′ ο Τζάκσον Μαρτίνες ανατράπηκε από το Νόιερ κι ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κουαρέσμα.

Ο ίδιος παίκτης, έξι λεπτά μετά (10΄) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντάντε και με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Συνήλθε γρήγορα η Μπάγερν και στο 28′ με το πλασέ του Τιάγκο μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.

Οι «Δράκοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος κι αφού απείλησαν στο 57΄ με τον Ερέρα (απόκρουσε ο Νόιερ), στο 65′ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-1 με τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος απέφυγε και το γκολκίπερ της Μπάγερν.

Διαιτητής: Κ.Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Κασεμίρο, Σάντρο (χάνει τη ρεβάνς), Ντανίλο – Μπερνάτ, Νόιερ, Λαμ, Ρόντε

ΠΟΡΤΟ (Χ.Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (80΄ Ερνάνι), Ερέρα, Τόρες (75΄ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84΄ Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γ.Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο (74΄ Μπαντστούμπερ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε (57΄ Ρόντε), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

Παρί Σ.Ζ.-Μπαρτσελόνα 1-3

Με το… ένα πόδι στους ημιτελικούς του Champions League βρίσκεται ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα, καθώς νίκησε 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς». Η απουσία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και ο τραυματισμός του Τιάγκο Σίλβα στο 20λεπτο, στοίχισαν στους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και θα μεταβούν στη Βαρκελώνη την επόμενη Τρίτης (21/4), απλώς για την ολοκλήρωση μιας τυπικής διαδικασίας.

Στο 14′ ο Λιονέλ Μέσι με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σιρίγκου. Ομως, τέσσερα λεπτά αργότερα (18′) έβγαλε την ασίστ στον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ.

Οι Καταλανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 65′ με «μαγική» ατομική ενέργεια του Λουϊς Σουάρες έφτασαν στο δεύτερο γκολ. Στο 79′ ο Ουρουγουανός εξέθεσε ξανά τον Νταβίντ Λουίς και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 3-0. Αμέσως μετά (81′), ο Ζερεμί Ματιέ με μια «στραβοκλώτσια» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας με αυτογκόλ το τελικό 1-3.

Μοιάζει ασταμάτηση η «Μπάρτσα» του Λουϊς Ενρίκε που απόψε πέτυχε την 31η νίκη της στους τελευταίους 35 αγώνες και παράλληλα υποχρέωσε την Παρί στην πρώτη εντός έδρας ήττα της μετά από 9 χρόνια (!) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Κίτρινες: Καμπάιγ – Πικέ, Μέσι

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα (21΄λ.τρ. Νταβίντ Λουϊς), Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Καμπάιγ, Ματουϊντί, Ραμπιό (62΄ Λούκας Μόουρα), Παστόρε, Καβάνι, Λαβέτσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μοντόγια (80΄ Αντριάνο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (74΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (53΄ Τσάβι), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 22/4
Γιουβέντους (Ιταλία) – Μονακό (Γαλλία) 1-0 22/4
Πόρτο (Πορτογαλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-1 21/4
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-3 21/4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024