Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρτσα - Μπάγερν με... επιστροφή Πεπ και Γιούβε - Ρεάλ

Μπάρτσα – Μπάγερν με… επιστροφή Πεπ και Γιούβε – Ρεάλ

Το γεγονός πως αποφεύχθηκε ο ισπανικός «εμφύλιος» ήταν ίσως το πολυπόθητο αποτέλεσμα και της κλήρωσης των ημιτελικών του Champions League που έγινε το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας. Ετσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν με τα βλέμματα όλων να εστιάζονται στην επιστροφή του Πεπ Γκουαρντιόλα στο... σπίτι του, ενώ η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί κόντρα στη Γιουβέντους. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 5-6 Μαϊου και 12-13 Μαϊου, ενώ ο τελικός στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Το γεγονός πως αποφεύχθηκε ο ισπανικός «εμφύλιος» ήταν ίσως το πολυπόθητο αποτέλεσμα και της κλήρωσης των ημιτελικών του Champions League που έγινε το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας. Ετσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν και η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί κόντρα στη Γιουβέντους.

Οι Μαδριλένοι θα αντιμετωπίσουν τη Γιουβέντους με πλεονέκτημα να δώσουν τον επαναληπτικό στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στην προσπάθεια τους να γίνουν η μοναδική ομάδα που θα επαναλάβει σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους τον θρίαμβο κατάκτησης του τροπαίου.

Και παρα το γεγονός πως η «γηραιά κυρία» παρουσιάζεται με εντυπωσιακή συνοχή και αγωνιστική συνέπεια, οι «μερένχες» είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

Κάτι ανάλογο, ισχύει -αλλά σε μικρότερο βαθμό- για την Μπαρτσελόνα, που θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να προκειθεί μετά τον δεύτερο αγώνα στην Βαυαρία. Ο βαθμός δυσκολίας, όμως, για τους Καταλανούς είναι μεγαλύτερος απ΄ότι για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς αφ΄ενός οι «μπλαουγκράνα» χαρακτηρίζονται από αστάθεια σε αρκετές περιπτώσεις και αφ΄ετέρου, η γερμανική ομάδα, έχει αποδείξει ότι διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες, με πιό πρόφατο παράδειγμα το εμφατικό 6-1 επί της Πόρτο.

Αμέσως μετά την κλήρωσαη, έγιναν δηλώσεις προπονητές και παράγοντες με τα βλέμματα όλων, βέβαια, να εστιάζουν στον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον τεχνικό της Μπάγερν που ως γνωστό επιστρέφει… σπίτι του: «Οταν φτάνεις στον ημιτελικό, πάντα ο αντίπαλος είναι σπουδαίος. Πέρυσι ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, εφέτος είναι η Μπαρτσελόνα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο μας και ειλικρινά είμαι ευτυχής που θα ζήσω αυτήν την πρόκληση. Ομως τελικά, δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψω στο σπίτι μου. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά συγκινητικό».

Από την πλευρά του, ο Λουίς Ενρίκε που καθοδηγεί τους «Μπλαουγκράνα», τόνισε: «δεν με απασχολεί που θα γίνει ο δεύτερος αγώνας. Δεν ξέρω τι είναι ευκολότερο. Ξέρω ότι θα γίνουν δύο σπουδαίοι αγώνες. Πρώτα οφείλουμε να κοιτάξουμε τον αγώνα με την Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και μου αρέσει ότι έχει προσαρμοσθεί σε μια άλλη χώρα. Είναι φίλους μου και πιστεύω ότι οι φίλοι είναι ότι καλύτερο».

Για το άλλο ζευγάρι, ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, είπε: «Εχουμε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας σε ακόμη έναν τελικό. Για να προκριθούμε χρειάζεται να παίξουμε όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά. Με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό. Ο κόσμος μας βοήθησε παρα πολύ πέρυσι με την Μπάγερν. Ελπίζω να γίνει το ίδιο κι εφέτος».

Από την πλευρά της «Γιούβε» μίλησε το διοικητικό στέλεχος, Πάβελ Νέντβεντ: «Κάτι μου θυμίζει (σ.σ. η Γιουβέντους απέκλεισε την Ρεάλ το 2003)… Αντιμετωπίζουμε την κάτοχο του τίτλου και είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύω ότι θα γίνουν δύο σπουδαίοι αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το ιταλικό ποδόσφαιρο».

Τα «ζευγάρια»

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 5-6 Μαϊου και 12-13 Μαϊου, ενώ ο τελικός στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024