Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο Σίλβα

«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League λέγοντας πως η ομάδα του πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη αφού έχει πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά της. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ σχολίασε με τη σειρά του την κλήρωση. O ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» δήλωσε πως πάρα την παρουσία των Μπάγερν και Άρσεναλ στον όμιλο είναι εφικτή η πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League λέγοντας πως η ομάδα του πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη αφού έχει πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού:

Για τη δυσκολία της κλήρωσης: «Γνωρίζουμε καλά πως σε μια τέτοια κλήρωση τα πράγματα δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση εύκολα. Σε μια κλήρωση που συμμετέχουν τόσες πολλές σημαντικές ομάδες της Ευρώπης, του Champions League, είναι αναμενόμενο ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν. Πριν από την κλήρωση λέγαμε πως ό,τι και αν μας τύχει, εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να παίξουμε δύσκολα παιχνίδια, με αντιπάλους του Champions League. Μετά την κλήρωση, έχοντας μάθει πλέον και τους αντιπάλους μας, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, για να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων, των παιχνιδιών με τους αντιπάλους που μας έτυχαν.

Για τους αγώνες που θα κρίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού: «Όλα τα παιχνίδια μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι! Δεν μπορούμε να διαλέξουμε κάποιο παιχνίδι ως «πιο εύκολο από τα άλλα. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε δύσκολους αντιπάλους, να δώσουμε δύσκολα παιχνίδια, αλλά και να απολαύσουμε τη διαδικασία της συμμετοχής μας στο Champions League. Είναι πολύ σημαντικό και αυτό! Να είμαστε έτοιμοι για πολύ δυνατές «συγκρούσεις», πολύ δυνατές «μάχες», να γνωρίζουμε πως τα λάθη σε αυτό το επίπεδο πληρώνονται πάρα πολύ ακριβά και γι’ αυτό να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην κάνουμε λάθη. Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι παίρνουμε μέρος σε μια διαδικασία πολύ δύσκολη και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό την ευθύνη μας, η οποία είναι να υπερασπιστούμε τον Ολυμπιακό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γνωρίζοντας πως είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά και έχοντας στο μυαλό μας τον στόχο μας.»

Για την εμπειρία του Champions League: «Όλοι οι προπονητές, όλοι οι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, ονειρεύονται τη στιγμή που θα παίξουν ένα παιχνίδι Champions League! Το ίδιο και εγώ. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα παίξουμε τα παιχνίδια και θα είμαι στον πάγκο της ομάδας μου. Ανυπομονώ να έρθει εκείνη η στιγμή και ιδιαίτερα μέσα στο Καραϊσκάκη! Γνωρίζουμε όλοι πως ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας. το γνωρίζουν αυτό και οι αντίπαλοι που θα έρθουν να παίξουν στο Καραϊσκάκη, πως θα βρουν μια έδρα πάρα πολύ δυνατή, πάρα πολύ θερμή, με μία φανταστική ατμόσφαιρα. Εμείς λοιπόν όλοι ανυπομονούμε να έρθει εκείνη η στιγμή και γνωρίζουμε πως με τον κόσμο μας στο πλευρό μας, μέσα στην έδρα μας, θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί!»

Μαρινάκης:«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ σχολίασε με τη σειρά του την κλήρωση.

O ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» δήλωσε πως πάρα την παρουσία των Μπάγερν και Άρσεναλ στον όμιλο είναι εφικτή η πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κλήρωση και τους στόχους του Ολυμπιακού: «Σίγουρα δεν πρόκειται για μία εύκολη κλήρωση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι σαν Ολυμπιακός να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στον όμιλο μας στο Champions League. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φέρουμε νίκες, αλλά και την πρόκριση. Πρώτος μας στόχος για φέτος είναι το Πρωτάθλημα και το Νταμπλ στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, στην Ευρώπη, θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση, δηλαδή στους «16» του Champions League».

Για την δυσκολία του ομίλου:
«Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και χαιρόμαστε που θα αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως η Μπάγερν Μονάχου. Θα προσπαθήσουμε απέναντι της για το καλύτερο. Μπορούμε να κερδίσουμε την Μπάγερν και θα παλέψουμε ώστε να την κερδίσουμε. Όσον αφορά την Άρσεναλ, η προϊστορία μας μαζί της έχει δείξει όχι μόνο πως την κερδίζουμε πάντα στο γήπεδο μας, αλλά και στο Λονδίνο απέναντι της έχουμε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και την έχουμε δυσκολέψει. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και καλύτερα αποτελέσματα στην Αγγλία αν είχαμε λίγο παραπάνω τύχη».

Για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη: «Εμείς πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες και χαιρόμαστε να πηγαίνουν καλά στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες. Θέλουμε το καλό του τόπου μας. Θέλουμε να πάνε καλά. Εμείς στον Ολυμπιακό δεν έχουμε κόμπλεξ… Όσον αφορά εμάς, η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά! Και είναι βαριά τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον προπονητή. Όλοι πρέπει να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να τα καταφέρουμε. Πιστεύω πως θα τα πάμε καλά».

Για το ρόστερ του Ολυμπιακού: «Έχω βαρεθεί να ακούω συνεχώς για το αν θα πουλήσουμε παίκτες ή όχι. Για το αν θα δώσουμε παίκτες, για το αν θα αγοράσουμε ποδοσφαιριστές. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να χτίσουμε και να φτιάξουμε μία δυνατή και πολύ καλή ομάδα. Αυτό θέλουμε».

Σιόβας: «Ονειρευόμαστε την πρόκριση»

Ο Δημήτρης Σιόβας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ σχολίασε την κλήρωση του Champions League, που έφερε τον Ολυμπιακό στον 6ο όμιλο αντιμέτωπο με τις Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός είπε πως ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να «ονειρεύεται» την πρόκριση στους «16» με την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου.

Αναλυτικά η δήλωση του διεθνή αμυντικού: «Σίγουρα η Μπάγερν είναι μεγάλη ομάδα. Την Άρσεναλ την έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και την έχουμε κερδίσει. Οπότε μπορούμε να ονειρευόμαστε πως θα περάσουμε. Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε από τώρα. Και σε όμιλο με Μπενφίκα και Άντερλεχτ είχαμε περάσει και την Γιουνάιτεντ είχαμε κερδίσει. Όπως είπα πριν, ονειρευόμαστε να περάσουμε.

»Πρώτα θα κοιτάξουμε την άμυνά μας και μετά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Έτσι πιστεύω. Ένας καλός Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει από την Άρσεναλ την 2η θέση. Όλα ξεχωριστά θα τα κοιτάξουμε. Όλα τα ματς χωριστά. Όλα δύσκολα είναι. Η ομάδα έχει ενισχυθεί. Θα κοιτάξουμε να έχουμε ρυθμό. Να είμαστε υγιείς. Να είμαστε δυνατοί και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η επόμενη φάση».

Μπουχαλάκης «Όλα μπορούν να συμβούν»

Ο μέσος του Ολυμπιακού, Ανδρέας Μπουχαλάκης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio 103,3» ,σχολίασε την κλήρωση του Champions League που έφερε τους «ερυθρόλευκους» στον 6ο όμιλο με αντίπαλους τις Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο 22χρονος παίκτης δήλωσε σχετικά: “Δεν είναι το πιο ευχάριστο να κληρώνεσαι με τόσο μεγάλες ομάδες όπως η Μάγερν. Από εκεί και πέρα, είναι ποδόσφαιρο. Όλα μπορούν να συμβούν. Έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Αν εξαιρέσουμε την Μπάγερν, που είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, όλοι οι άλλοι θα παίξουμε για την 2η θέση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι απέναντι στην Άρσεναλ. Είναι μια καλή ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Η Ντιναμό είναι μία από τις καλές, από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να έχουμε μία από τις δύο γερμανικές, αλλά και την Αστάνα ή την Γάνδη”. Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε πιθανότητες, αν δεν χάσουμε στο «Γ.Καραϊσκάκης» και πάρουμε και 1-2 νίκες εκτός έδρας. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε στην Κροατία και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε από τα ματς με Άρσεναλ και Μπάγερν.»

Φινμπόγκασον: «Δύσκολη κλήρωση στο Champions League, αλλά μπορούμε να τους νικήσουμε όλους στην καλή μας μέρα».

Μάμιτς «Θα παλέψουμε με τον Ολυμπιακό για την 3η θέση»

Ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζόραν Μάμιτς, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι «ΟΤΕ ΤV» για τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του στον 6ο όμιλο του Champions League. Συγκεκριμένα ο Μάμιτς δήλωσε: «Έχουμε πολλές πληροφορίες για τον Ολυμπιακό αφού έχουμε αρκετούς μέσα στην ομάδα που γνωρίζουν πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως τους πρώην «ερυθρόλευκους» Μάρτιν Νοβοσέλατς και Πάολο Μασάντο καθώς και τον Γκόρντον Σίλντεφελντ, που πέρσι φορούσε την φανέλα του Παναθηναϊκού». Και συμπλήρωσε: «Η Μπάγερν και η Άρσεναλ είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ πιστεύω πως η ομάδα μας θα «παλέψει» με τον Ολυμπιακό για την τρίτη θέση».

Πάολο Μασάντο: «Είναι ένα σκληρό γκρουπ για εμάς στο Champions League. Μπάγερν, Άρσεναλ και… Ολυμπιακός.Ήταν το πεπρωμένο μου να πέσω με τον Ολυμπιακό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024