Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Σίλβα στάθηκε στην αντοχή, ο Βενγκέρ στην τύχη του Ολυμπιακού

Ο Σίλβα στάθηκε στην αντοχή, ο Βενγκέρ στην τύχη του Ολυμπιακού

Με το χαμόγελο μέχρι τα… αφτιά, ο Μάρκο Σίλβα, δεν μπορούσε παρά να πετάει στα σύννεφα μετά το τρανταχτό «διπλό» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, στάθηκε ιδιαίτερα στο πάθος και στην αντοχή των παικτών του σε όλο το 90άλεπτο, ενώ παραδέχτηκε πως η εξέλιξη του σκορ και τα λεπτά που «χτύπησε» η ομάδα του ήταν ένα από τα σημεία που έκριναν τη νίκη. Από την πλευρά του, ο Αρσεν Βενγκέρ, αν και πάντα ψύχραιμος δεν έκρυψε το παράπονο του για την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του, ενώ ο Αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ, χαρακτήρισε και τυχερό τον Ολυμπιακό.

Με το χαμόγελο μέχρι τα… αφτιά, ο Μάρκο Σίλβα, δεν μπορούσε παρά να πετάει στα σύννεφα μετά το τρανταχτό «διπλό» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, στάθηκε ιδιαίτερα στο πάθος και στην αντοχή των παικτών του σε όλο το 90άλεπτο, ενώ παραδέχτηκε πως η εξέλιξη του σκορ και τα λεπτά που «χτύπησε» η ομάδα του ήταν ένα από τα σημεία που έκριναν τη νίκη.

«Φυσικά και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου γιατί ήταν πολύ δύσκολο να σταθούν τόσο καλά και στα 90 λεπτά του αγώνα. Δεν είχαμε πανηγυρίσει ποτέ επί αγγλικού εδάφους και γνωρίζοντας τα στοιχεία του αγγλικού τρόπου ποδοσφαίρου, ένα μεγάλο στοίχημα ήταν η αντοχή που θα βγάζαμε στο ματς.

Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, υποφέραμε, τρέξαμε πολύ, αλλά στο τέλος είμαστε χαρούμενοι γιατί αποδείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Μπήκαμε αποφασιστικά στο παιχνίδι, παίξαμε με δύναμη και όταν ήρθε το 0-1 αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση».

Για το πού κρίθηκε το ματς: «Από μία άποψη, κρίθηκε στα λεπτά που μπήκαν τα γκολ. Η γρήγορη αντίδραση και η απάντηση που είχαμε στα γκολ της ισοφάρισης, ήταν ένας παράγοντας που έκρινε το αποτέλεσμα. Προσωπικά, όμως, μου αρέσει να στέκομαι περισσότερο στη συνολική προσπάθεια που βγαίνει σαν εικόνα στο ματς. Νομίζω λοιπόν ότι η μαχητική εικόνα που είχαμε για 90 λεπτά, ήταν πιο σημαντικός παράγοντας για τη νίκη μας».

Για το ποιόν θα ψήφιζε ως MVP της ομάδας του: «Όλη η ομάδα ήταν MVP. Ποτέ δεν θα ακούσετε να ξεχωρίζω κάποιον ποδοσφαιριστή. Αν καταφέρουμε να παραμείνουμε τόσο ομαδικοί και στα επόμενα ματς, τότε θα συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε θετικά αποτελέσματα. Απόψε αξίζουν όλοι τα συγχαρητήρια, οι παίκτες και ο κόσμος που μας βοήθησε πολύ».

Ο σκόρερ του 1-2 με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ, Κώστας Φορτούνης, τόνισε: «Με αυτή τη νίκη στην πραγματικότητα είμαστε στο κόλπο για την 2η θέση. Δεν σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα γιατί υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας. Απλώς, αυτό το αποτέλεσμα μας βοηθάει και βαθμολογικά και ψυχολογικά και αγωνιστικά για τη δύσκολη συνέχεια».

Για το εάν… ήθελε να σκοράρει ή ήταν μια τυχερή εκτέλεση κόρνερ: «Η αλήθεια είναι ότι όταν είδα τον Οσπίνα να βγαίνει αρκετά έξω από τα δοκάρια του, το σκέφτηκα. Ήθελα να το πετύχω, αλλά δεν ήξερα και αν θα μου έβγαινε έτσι όπως το σχεδίασα. Η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Οσπίνα άργησε να αντιδράσει και σίγουρα ήταν ένα γκολ που είχε και μεγάλη δόση τύχης».

Βενγκέρ: «Τυχερός ο Ολυμπιακός»

Από την πλευρά του, ο Αρσεν Βενγκέρ, αν και πάντα ψύχραιμος δεν έκρυψε το παράπονο του για την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του, ενώ ο Αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ, χαρακτήρισε και τυχερό τον Ολυμπιακό.

«Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε πάρα πολύ καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά ήταν και πολύ τυχερός γιατί πέτυχε τρία γκολ σε τέσσερις τελικές ενέργειες στην εστία μας.

Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κυρίως αμέσως μετά την ισοφάρισή μας και στις δύο φορές και αυτό στο τέλός το πληρώσαμε».

Για το εάν η πρόκριση είναι ανοιχτή: «Στο τέλος θα δούμε ποιος θα προκριθεί και ποιος όχι. Είναι ακόμα αρχή, ακόμα η πρόκριση είναι ανοιχτή για όλους. Θα δούμε…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024