Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κανονιές» Μέσι στην Άρσεναλ, έμεινε ζωντανή η Γιουβέντους

«Κανονιές» Μέσι στην Άρσεναλ, έμεινε ζωντανή η Γιουβέντους

Ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του εναντίον του Τσεχ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Αρσεναλ στο Λονδίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε από την Τρίτη την πρόκριση στους «8» του Champions League. Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση αφού προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους βρήκε τη δύναμη και επέστρεψε φτάνοντας στο τελικό 2-2. Πάντως, ακόμα και έτσι οι Γερμανοί έχουν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.

Ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του εναντίον του Τσεχ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Αρσεναλ στο Λονδίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε από την Τρίτη την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση αφού προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους βρήκε τη δύναμη και επέστρεψε φτάνοντας στο τελικό 2-2. Πάντως, ακόμα και έτσι οι Γερμανοί έχουν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.

Τα υπόλοιπα δύο ματς θα γίνουν την Τετάρτη . Χωρίς ασφαλή προγνωστικά είναι και τα παιχνίδια της Αϊντχόφεν με την Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντιναμό Κιέβου με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ασταμάτητη η Μπαρτσελόνα, 0-2 στο «Εμιρεϊτς» και πρόκριση από σήμερα

Ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του εναντίον του Τσεχ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Αρσεναλ στο Λονδίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στους «8» του Champions League. Ο Αργεντινός πέτυχε και τα δυο γκολ, στο 71΄ και το 83΄ (πέναλτι), φτάνοντας τα 82 στη διοργάνωση. Η ρεβάνς θα γίνει στις 16 Μαρτίου στο «Καμπ Νου».

Ηταν ένα ματς ανοιχτό με γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις. Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους με το δικό τους μεγάλο όπλο, το passing game και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, αν αναλογιστεί κανείς τις ευκαιρίες των Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (22΄) και Ζιρού (60΄) που σταμάτησαν στον Τερ Στέγκεν. Φυσικά κι η «Μπάρτσα» είχε τις δικες της καλές στιγμές, με τον Τσεχ να σώζει κλασικό τετ-α-τετ με τον Νεϊμάρ στο 49΄.

Στο 71΄ η κορυφαία τριπλέτα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνδυάστηκε και το αποτέλεσμα ήταν να… εξαφανιστεί η μπάλα. Ολα ξεκίνησαν από επίθεση της Αρσεναλ και κεφαλιά-απομάκρυνση των αμυντικών. Σουάρες και Νεϊμάρ συνδυάστηκαν και ο τελευταίος «έκοψε»ν στην ιδανική στιγμή για τον Μέσι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Παρόμοιος συνδυασμός και στο 78΄ με τελικό παραλήπτη τον Σουάρες, όμως το δοκάρι έσωσε τον Τσεχ.

Ο Ματιέ Φλαμινί δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με τη μπάλα πριν υποπέσει σε πέναλτι στον Μέσι στο 83΄, καθώς είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς δευτερόλεπτα νωρίτερα. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που στέλνει από απόψε τους Καταλανούς στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, το γεγονός ότι ο Λουίς Ενρίκε δεν πραγματοποίησε ούτε μία αλλαγή παρότι στο πρόγραμμα υπάρχουν έξι επίσημοι αγώνες τις προσεχείς 26 ημέρες.

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Μονρεάλ – Πικέ (χάνει τη ρεβάνς)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ):
Τσεχ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (82΄ Φλαμινί), Ζιρού (72΄ Γουέλμπεκ), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (50΄ Γουόλκοτ), Σάντσες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Στο Μόναχο θα κριθεί η πρόκριση, 2-2 η Γιουβέντους με την Μπάγερν

Η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να τελειώσει από σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αν και προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 απέναντι στη Γιουβέντους στο Τορίνο, αλλά ακόμη κι έτσι έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είχε ένα σουτ του Βιδάλ στο 4ο λεπτό που απέκρουσε δύσκολα ο Μπουφόν και έχασε μια απίστευτη ευκαιρία στο 13΄: ο Λεβαντόφσκι μπήκε στην περιοχή με έξοχη ενέργεια και γύρισε από δεξιά στον Μίλερ, λίγο πιο πίσω από όσο χρειαζόταν, με αποτέλεσμα ο Γερμανός διεθνής να παραπατήσει και να χάσει ένα σίγουρο γκολ, σε σχεδόν άδεια εστία.

Στο 43΄ όμως ο Μίλερ δεν λάθεψε, καθώς στο γύρισμα του Κόστα η απόκρουση του Μπαρτζάλι θύμισε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και όχι τον στόπερ της Εθνικής Ιταλίας, η μπάλα στρώθηκε στον άσος της Μπάγερν κι εκείνος με σίγουρο σουτ νίκησε τον Μπουφόν για το 0-1. Στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν με τον Ρόμπεν να σκοράρει με υπέροχο σουτ το δεύτερο φετινό γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τις 7 Νοεμβρίου.

Η Γιουβέντους δεν είχε πάντως διάθεση να καταθέσει τα όπλα, με τον Ντιμπάλα να ξαναβάζει στο παιχνίδι την ομάδα του μειώνοντας σε 1-2 στο 63ο λεπτό, από έξοχη πάσα του Μάντζουκιτς που τον έβγαλε απέναντι στον Νόιερ, για να ισοφαρίσει τελικά ο Στουράρο στο 76ο λεπτό και να ξαναδώσει νόημα σε αυτή τη σειρά.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Μοράτα – Ντόουγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι, Βιδάλ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστσάινερ, Εβρά, Κεντίρα (69΄ Στουράρο), Μαρκίζιο (46΄ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75΄ Μοράτα).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ (74΄ Μπενάτια), Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84΄ Ριμπερί), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» έχει ως εξής, με ώρα έναρξης στις 21:45:

ΤΡΙΤΗ
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2

ΤΕΤΑΡΤΗ
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Για πάντα στην Μπιλμπάο: Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με τους Βάσκους ο Ερνέστο Βαλβέρδε (pic)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπέγραψε την μονοετή επέκταση του συμβολαίου του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα παραμείνει στον πάγκο των Βάσκων μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024