Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σουάρες και... διαιτητής «δάγκωσαν» την Ατλέτικο, προβάδισμα η Μπάγερν Μονάχου

Σουάρες και… διαιτητής «δάγκωσαν» την Ατλέτικο, προβάδισμα η Μπάγερν Μονάχου

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του Champions League και πήρε μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη στις 13/4. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25' με τον Τόρες, ο οποίος αδίκως αποβλήθηκε δέκα λεπτά αργότερα, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην ανατροπή με δύο γκολ του Σουάρες. Στο άλλος ματς της ημέρας, η Μπάγερν επικράτησε δύσκολα με 1-0 στο Μόναχο της Μπενφίκα, η οποία στάθηκε πολύ καλά και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της εν όψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του Champions League και πήρε μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη στις 13/4. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25′ με τον Τόρες, ο οποίος αδίκως αποβλήθηκε δέκα λεπτά αργότερα, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην ανατροπή με δύο γκολ του Σουάρες. Στο άλλος ματς της ημέρας, η Μπάγερν επικράτησε δύσκολα με 1-0 στο Μόναχο της Μπενφίκα, η οποία στάθηκε πολύ καλά και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της εν όψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία.

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Με τον διαιτητή, Φέλιξ Μπριχ, να αναδεικνύεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Champions League, εν όψει της ρεβάνς της 13ης Απριλίου. Ο Γερμανός ρέφερι αδίκησε με τις αποφάσεις του τους «ροχιμπλάνκος» που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για περίπου μία ώρα, λόγω αποβολής του Φερνάντο Τόρες στο 35′.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η «Ατλέτι» του Ντιέγκο Σιμεόνε απέδειξε ότι έχει τον τρόπο να περιορίζει την πιο θεαματική ομάδα του πλανήτη και να μπλοκάρει σχεδόν ολοκληρωτικά την τριάδα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ. Κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους και να αναζητά την ευκαιρία να φτάσει στο γκολ. Αυτό έγινε στο 25΄ με τον Κόκε να περνάει εξαιρετική κάθετη στον Φερνάντο Τόρες ο οποίος πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1, σκοράροντας για 11η φορά σε 15 ματς εναντίον της «Μπάρτσα».

Δέκα λεπτά αργότερα ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του αποβάλλοντας τον σκόρερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 30΄). Για ένα μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου, στον Μπουσκέτς που δεν είχε καν «μέτωπο» στην επίθεση. Ενα άγαρμπο μαρκάρισμα, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σιμεόνε άντεξαν ηρωικά στο συνεχές «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων, σε απίστευτες φάσεις όπως το ανάποδο ψαλίδι του Μέσι-λίγο άουτ στο 49΄ και στο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Νεϊμάρ στο 51΄.

Ο Ομπλακ συνεισέφερε τα μέγιστα με ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις , αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 63΄ όταν δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή και ο Σουάρες από πολύ κοντά ισοφάρισε.

Στο 70΄ ο Ουρουγουανός χτύπησε εκτός φάσης τον Φιλίπε Λουϊς, γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή ο οποίος όμως έκρινε πως η παράβαση συνιστά (απλώς) κίτρινη κάρτα… Αμέσως μετά, ο Σουάρες σκοράρε ξανά με κεφαλιά από σέντρα του Ντάντι Αλβες και έγραψε το 2-1 στο 74΄.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Μπουσκέτς, Σουάρες, Μασεράνο – Φερνάντο Τόρες, Κόκε, Γκριζμάν, Ομπλακ, Φερνάντες, Ερνάντεθ

Κόκκινη: Φερνάντο Τόρες (35΄-δεύτερη κίτρινη)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (80΄ Σέρχι Ρομπέρτο) Ράκιτιτς (63΄ Ραφίνια), Ινιέστα (83΄ Αρντά Τουράν), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε):
Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ (90΄ Κορέα), Καράσκο (53΄ Φερνάντες), Γκριεζμάν (76΄ Παρτέι), Τόρες.

Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα 1-0
Η Μπάγερν επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στο Μόναχο και έχει το «πάνω χέρι» για πρόκριση στους «4» του Champions League. Το γκολ πέτυχε ο Βιδάλ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης και η ρεβάνς θα γίνει στις 13/4 στη Λισαβόνα.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 δευτερολέπτων της αναμέτρησης, ο Αρτούρο Βιδάλ με κεφαλιά από σέντρα του Μπερνάτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ μόλις στο 2΄, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να διαχειριστούν το παιχνίδι, ενώ από την άλλη οι Πορτογάλοι με τον Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα και τον Σάμαρη στον πάγκο, αναζητούσαν ένα εκτός έδρας γκολ.

Η πρώτη ευκαιρία τούς δόθηκε στο 57΄, αλλά ο Νόιερ σταμάτησε τον Ζόνας. Στο 65΄ ξανά ο Βραζιλιάνος πρώτος σκόρερ της Μπενφίκα αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση κι αυτές ήταν οι δύο στιγμές που ίσως καθόρισαν τον προημιτελικό.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ

Κίτρινες: Ριμπερί, Μπερνάτ – Ζόνας (χάνει τη ρεβάνς), Λίντελοφ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουϊ Βιτόρια):
Έντερσον, Αλμέιντα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι (90+1΄ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83΄ Σάλβιο), Μήτρογλου (70΄ Ραούλ Χιμένες)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ (60΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλκάνταρα, Βιδάλ, Μίλερ (85΄ Γκέτσε), Ντάγκλας Κόστα (70΄ Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι

ΤΡΙΤΗ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-0
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024