Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΠΟΣ από την Μπαρτσελόνα, άνετη πρόκριση η Ντόρτμουντ

ΕΠΟΣ από την Μπαρτσελόνα, άνετη πρόκριση η Ντόρτμουντ

ΕΠΟΣ! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 6-1 στο Καμπ Νου, στη ρεβάνς του 4-0 των Παριζιάνων στη Γαλλία! Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση μετά το στραπάτσο στο Παρίσι, ο Καβάνι στο 62' σήκωσε την... ταφόπλακα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι βρήκαν ωστόσο τον τρόπο να φτάσουν σε μια επική ανατροπή σημειώνοντας τρία τέρματα με το «χρυσό» της πρόκρισης στο 95'! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε στη Γερμανία με 4-0 την Μπενφίκα που είχε νικήσει με 1-0 στην Πορτογαλία και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

ΕΠΟΣ! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 6-1 στο Καμπ Νου, στη ρεβάνς του 4-0 των Παριζιάνων στη Γαλλία!

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση μετά το στραπάτσο στο Παρίσι, ο Καβάνι στο 62′ σήκωσε την… ταφόπλακα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι βρήκαν ωστόσο τον τρόπο να φτάσουν σε μια επική ανατροπή σημειώνοντας τρία τέρματα με το «χρυσό» της πρόκρισης στο 95′!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε στη Γερμανία με 4-0 την Μπενφίκα που είχε νικήσει με 1-0 στην Πορτογαλία και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.


Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 6-1

Η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έμοιαζε απίθανο. Την ανατροπή του αιώνα στο Champions League. Ενώ είχε χάσει με 0-4 στο Παρίσι στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, διέλυσε με 6-1 τους πρωτευουσιάνους στο «Καμπ Νόου» και πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Να προκριθεί έχοντας χάσει με το συγκεκριμένο σκορ. Σε ένα ματς που έσπασε καρδιές, καθώς μετά το 1-3 από τον Καβάνι στο 62΄ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, για τη Μπαρτσελόνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο κόσμος, οι παίκτες και όλος ο πάγκος της Μπαρτσελόνα πίστεψαν στο θαύμα από το ξεκίνημα του αγώνα και δικαιώθηκαν, πάνω από όλους ο Λουίς Ενρίκε, που μετά το βαρύ σκορ της πρώτης αναμέτρησης είχε χαρακτηριστεί λίγο πολύ «άχρηστος» από τα ΜΜΕ της χώρας και απόψε φρόντισε να πάρει την εκδίκησή του.

Το… πάρτι για τους Καταλανούς ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από το τραγικό λάθος του Τραπ, αλλά και του Βεράτι που δεν απομάκρυνε, η Μπαρτσελόνα πήρε από νωρίς το προβάδισμα με την κεφαλιά του Σουάρες (3΄) και το «Καμπ Νόου»…«πήρε φωτιά». Το γρήγορο γκολ και η ώθηση που πήραν οι γηπεδούχοι από τον κόσμο δεν τρόμαξαν την Παρί, η οποία έμεινε απόλυτα προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνα και η άριστη τακτικά ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν επέτρεψε στη «Μπάρτσα» να κάνει ούτε… υποψία ευκαιρίας μέχρι το 40΄.

Ενώ φαινόταν ότι το 1-0 δεν θα άλλαζε στο πρώτο 45λεπτο, πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Τραπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά το τακουνάκι του Ινιέστα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρζαβά και με το αυτογκόλ έγινε το 2-0 για τους Καταλανούς.

Όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Μουνιέ έχασε το βηματισμό του κι ανέτρεψε τον Νεϊμάρ, με τον Αϊτεκίν να δείχνει αρχικά άουτ και με την υπόδειξη του επιπρόσθετου, πέναλτι. Ο Μέσι στο 50΄ με το 11ο του γκολ σε 7 αγώνες στη διοργάνωση έφερε την ομάδα του μία ανάσα από την ισοφάριση του εις βάρος της σκορ στο «Παρκ ντε Πρενς».

Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν στο 62΄. Ο Καβάνι με τον «κεραυνό» από την περιοχή κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν (3-1) κι από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Μπαρτσελόνα. Δύο λεπτά πριν το φινάλε, όμως, ο Νεϊμάρ με απευθείας φάουλ έκανε το 4-1, ενώ στο 90΄ ο Βραζιλιάνος ευστόχησε σε δεύτερο (αμφισβητούμενο) πέναλτι και το ματς πήρε ξανά φωτιά. Στο 94΄ η «χρυσή αλλαγή» του Ενρίκε, ο Σέρχι Ρομπέρτο με κεφαλιά έκανε το 6-1 κι έστειλε στον… έβδομο ουρανό όλο το γήπεδο.

Διαιτητής: Ντενίς Αϊτεκίν

Κίτρινες: Πικέ, Μπουσκέτς, Λουίς Σουάρες – Ματουϊντί, Ντράξλερ, Καβάνι, Βεράτι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (84΄ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Λούκας (55΄ Ντι Μαρία), Καβάνι, Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (75΄ Οριέ), Ραμπιό

Η Ντόρτμουντ «σκούπισε» την Μπενφίκα με 4-0

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι καλύτερη ομάδα από την Μπενφίκα και το απέδειξε εμφατικά απόψε στο «Ιντούνα Παρκ» νικώντας τους Πορτογάλους με 4-0 και παίρνοντας μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού υπερκάλυψε το 0-1 της Λισσαβόνας.

Σε ένα παιχνίδι με αυξημένο ενδιαφέρον και από ελληνικής πλευράς, αφού τέθηκαν αντιμέτωποι τρεις εν ενεργεία διεθνείς (Παπασταθόπουλος – Μήτρογλου, Σάμαρης), οι Βεστφαλοί έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ύστερα από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ.

Η Ντόρτμουντ έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 59΄ με το γκολ του Κρίστιαν Πούλισιτς, για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Γκαμπονέζος άσος της: ο Ομπαμεγιάνγκ έφτασε στο χατ-τρικ νικώντας τον Έντερσον στο 61΄ και το 85΄, για να δώσει απολύτως θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του, με τον Μπάρτρα να έχει «σημαδέψει» το δοκάρι στο 84΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο, Ντεμπελέ, Πίστσεκ – Σάμαρης

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος (88΄ Γκίντερ), Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Πίστσεκ, Κάστρο, Ντουρμ, Ντεμπελέ (81΄ Καγκάβα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86΄ Σούρλε).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Έντερσον, Σεμέδο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Αλμέιδα, Σάμαρης (74΄ Ζίβκοβιτς), Πίτσι, Τσέρβι (82΄ Χιμένες), Σάλβιο (64΄ Σάλβιο), Μήτρογλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

Νάπολι (Ιταλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)
Άρσεναλ (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – (Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)
Γιουβέντους (Ιταλία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 14/03 (2-0)
Λέστερ (Αγγλία) – Σεβίλλη (Ισπανία) 14/03 (1-2)
Ατλέτικο Μ. (Ισπανία) – Λεβερκούζεν (Γερμανία) 15/03 (4-2)
Μονακό (Γαλλία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 15/03 (3-5)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
11, 12, 18 και 19 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024