Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «βαριά» φανέλα της Ρεάλ και... η «ζωντανή» Λέστερ

Η «βαριά» φανέλα της Ρεάλ και… η «ζωντανή» Λέστερ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και αποφασισμένη να διατηρήσει τον τίτλο της, όπως έδειξε με την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 2-1. Η Ατλέτικο κράτησε απόρθητο το «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στη Λέστερ, την οποία νίκησε με το ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 και θα παίξει στη ρεβάνς του «Κινγκ Πάουερ» την ερχόμενη Τρίτη (18/4) έχοντας πλεονέκτημα απέναντι στις «αλεπούδες». Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η εκπληκτική Μονακό του Ζαρντίμ, που νίκησε στο «Signal Iduna Park» με 3-2 τη σοκαρισμένη από τα χθεσινά γεγονότα Ντόρτμουντ και θα παίξει με σαφές πλεονέκτημα τη ρεβάνς στο «Louis II», στις 19 Απριλίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και αποφασισμένη να διατηρήσει τον τίτλο της, όπως έδειξε με την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 2-1.

Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη, κι ας έμειναν οι γηπεδούχοι με 10 παίκτες από το 61ο λεπτό μετά τηναποφασισμένη να διατηρήσει τον τίτλο της, όπως έδειξε με την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 2-1 αποβολή του Χάβι Μαρτίνεθ με δύο κίτρινες σε τρία λεπτά.

Οι Βαυαροί του Κάρλο Αντσελότι φοβήθηκαν το παιχνίδι, παρότι διανύουν περίοδο φόρμας και είχαν τη θερμή υποστήριξη της «Αλιάντς Αρένα». Το φοβήθηκαν και το πλήρωσαν με ήττα-μισό αποκλεισμό, αφού είναι πολύ δύσκολη η ανατροπή στη ρεβάνς της 18ης Απριλίου.

Η απουσία του Λεβαντόφσκι ήταν αισθητή στην επίθεση της Μπάγερν, ειδικά τη στιγμή που ο Βιδάλ σούταρε στο 45΄ στην εξέδρα το (ανύπαρκτο) πέναλτι που καταλόγισε ο Ριτσόλι για χέρι του Καρβαχάλ.

Η Ρεάλ είχε δοκάρι στο 15΄ σε κεφαλιά του Μπενζεμά, ο Βιδάλ άνοιξε το σκορ επίσης με κεφαλιά στο 25΄ από εκτέλεση κόρνερ, αλλά το χαμένο πέναλτι του ίδιου αποδείχθηκε καθοριστικό για την ομάδα του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε στο 47΄ και ο ίδιος έδωσε το «διπλό» στη «βασίλισσα» περνώντας με προβολή την μπάλα κάτω από τα πόδια του Νόιερ στο 77΄, αλλά αν δεν υπήρχε αυτός ο σπουδαίος τερματοφύλακας κάτω από τα δοκάρια οι Βαυαροί θα είχαν υποστεί συντριβή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 61΄ Μαρτίνεθ (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσάμπι Αλόνσο, Μαρτίνεθ, Βιδάλ – Κρόος, Καρβαχάλ

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο (64΄ Μπερνάτ), Βιδάλ, Ριμπερί (65΄ Ντόουγκλας Κόστα), Ρόμπεν, Μίλερ (81΄ Κομάν)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90΄ Κόβατσιτς), Μπέιλ (59΄ Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (83΄ Χάμες Ροντρίγκες)

Ισχνή αλλά πολύτιμη νίκη για την Ατλέτικο

Η Ατλέτικο κράτησε απόρθητο το «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στη Λέστερ, την οποία νίκησε με το ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 και θα παίξει στη ρεβάνς του «Κινγκ Πάουερ» την ερχόμενη Τρίτη (18/4) έχοντας πλεονέκτημα απέναντι στις «αλεπούδες».

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικό κακό και χαρακτηρίστηκε από μια ανάλογη απόφαση του Έρικσον, ο οποίος στο 27΄ καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκριζμάν από τον Ολμπράιτον, με την παράβαση να έχει σημειωθεί εκτός περιοχής! Ο Γάλλος ήταν ψύχραιμος από τα 11 μέτρα, νίκησε τον Σμάιχελ κι έγραψε την ιστορία αυτής της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ολμπράιτον, Μπεναλουάν, Χουτ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γοδίν, Σάβιτς, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (65΄ Κορέα), Γκάμπι, Φερνάντο Τόρες (75΄ Τομάς), Γκριζμάν.

ΛΕΣΤΕΡ (Κρεγκ Σέιξπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουκς, Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον, Μαχρέζ, Οκαζάκι (46΄ Κινγκ), Βάρντι (77΄ Σλιμανί).

Προβάδισμα για τους «4» η Μονακό με… ιταλική βοήθεια

Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η εκπληκτική Μονακό του Ζαρντίμ, που νίκησε στο «Signal Iduna Park» με 3-2 τη σοκαρισμένη από τα χθεσινά γεγονότα Ντόρτμουντ και θα παίξει με σαφές πλεονέκτημα τη ρεβάνς στο «Louis II», στις 19 Απριλίου.

Απέναντι σε δύο από τα πιο επιθετικά και θεαματικά συγκροτήματα της διοργάνωσης την παράσταση έκλεψε η ιταλική διαιτητική ομάδα. Στο 16΄ ο Ορσάτο υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο, σε φάση που δεν υπήρχε παράβαση επί του Εμπαπέ, αλλά ο Φαμπίνιο έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο 0-1 με γκολ οφσάιντ, καθώς στη σέντρα του Λεμάρ από αριστερά ο Εμπαπέ βρισκόταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τη γερμανική άμυνα πριν σκοράρει (!), ενώ στο 33΄ ο Μπέντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά για το 0-2.

Παρά την απρόσμενα αρνητική εξέλιξη, οι παίκτες του Τούχελ δεν παράτησαν το παιχνίδι. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στους Γάλλους και στο 57΄ μείωσαν, όταν ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Σαχίν και τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ ο Ντεμπελέ σκόραρε το 1-2.

Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις τους στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 79΄ με εξαιρετικό τελείωμα του Εμπαπέ, που «έγραψε» το 1-3, για να μειώσουν απλά οι Βεστφαλοί στο 84΄ με τον Καγκάβα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Παπασταθόπουλος, Γκίντερ – Τζέμερσον, Λεμάρ, Ντιράρ, Φαμπίνιο, Σούμπασιτς

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46΄ Σαχίν), Σμέλτσερ (46΄ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ραγκί, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα (66΄ Ντιράρ), Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο (85΄ Ζερμέν).

Στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-3

Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-2

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 1-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024