Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού πριν τα «αστέρια»

Οι 5 υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού πριν τα «αστέρια»

Ως ισχυρός θα μπει αύριο ο Ολυμπιακός στην κλήρωση για τα play-off του Champions League, το τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους της δόξας και του χρήματος. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Αστάνα (Καζακστάν), Ριέκα (Κροατία), Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), ομάδες που θεωρητικά ο Ολυμπιακός μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» και να καταφέρει την πρόκριση.

Ως ισχυρός θα μπει αύριο ο Ολυμπιακός στην κλήρωση για τα play-off του Champions League, το τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους της δόξας και του χρήματος. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Αστάνα (Καζακστάν), Ριέκα (Κροατία), Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), ομάδες που θεωρητικά ο Ολυμπιακός μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» και να καταφέρει την πρόκριση.

Οι ισχυροί: Ολυμπιακός (Ελλάδα) 64.580, Σέλτικ (Σκωτία) 42.785, Κοπεγχάγη (Δανία) 37.800, ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 26.210, Μάριμπορ (Σλοβενία) 21.125.

Οι αδύναμοι: Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 18.050, Αστάνα (Καζακστάν) 16.800, Ριέκα (Κροατία) 15.550, Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 10.875, Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 8.135.

Αυτές είναι οι υποψήφιες ομάδες –αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Καραμπάχ: Γνωστή από την συνύπαρξή της με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League την περασμένη σεζόν. Νίκησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης δυο φορές (2-0 στο Μπακού, 1-0 στη Θεσσαλονίκη), ωστόσο δε μπόρεσε να προκριθεί.Ξεπερνώντας τους Μολδαβούς της Σερίφ, κατάφερε να ξορκίσει μία… κατάρα, αφού τα τρία προηγούμενα χρόνια, η πορεία της σταματούσε στην τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης. Ξεκίνησε την διαδρομή της από την β’ φάση, αποκλείοντας τους Γεωργιανούς της Σαμτρέντια (5-0 εντός και 1-0 εκτός) και είναι αήττητη στα εννέα τελευταία παιχνίδια στην διοργάνωση.

Στον πάγκο της για ένατη διαδοχική σεζόν κάθεται ο 45χρονος Αζέρος, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοβ. Ομάδα με προσανατολισμό την άμυνα και σύστημα 4-2-3-1. Αστέρι της ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός, Ν’ Ντλοβού. Εφτασε από τη Σαχτάρ ο τερματοφύλακας Κανιμπολότσκι και ο αλλά και τον διεθνής Πολωνός αμυντικός, Ρέζνιτσακ.

Σλάβια Πράγας: Κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τσεχία μετά από οκτώ χρόνια. Αρχιτέκτονας της επιτυχία της ο Σιλχάβι, που έφτασε στις αρχές Σεπτέμβρη και τελείωσε τη σεζόν με μόλις μία ήττα (στο Κύπελλο) σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολουθεί σύστημα 4-33.

Μπόρεσε και απέκλεισε την πιο έμπειρη Μπάτε από την Λευκορωσία (1-0 εντός και ήττα 2-1 εκτός). Εκανε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της το καλοκαίρι, αποκτώντας τους Ντάνι, Αλτίντοπ, Ρόταν και Λαστούβκα. Αστέρι της είναι ο διεθνής επιθετικός Σκόντα.

Χάποελ Μπερ Σεβά: Πέρσι, απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ απέκλεισε εύκολα την Χόνβεντ με δυο νίκες, αλλά δυσκολεύτηκε με τη Λουντογκόρετς (2-0 εντός και 3-1 ήττα εκτός). Η ανοδική της πορεία ξεκινάει από το 2007, όταν ανέλαβε πρόεδρος η Αλόνα Μπαρκάτ.

Μία χρονιά αργότερα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία. Στον πάγκο της κάθεται ο Μπακάρ, που έφτασε πριν από τρία χρόνια, κατακτώντας μαζί της δύο σερί τίτλους και φτάνοντας την περασμένη σεζόν έως τους «32» του Europa League πέρσι. Εκεί αγωνίζονται πλέον ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ Βίτορ, o Ισπανός επιθετικός Κουένκα και ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ Πέκχαρτ.

Ριέκα: Κατέκτησε τον τίτλο στην Κροατία για πρώτη φορά στην ιστορία της . πέρασε εύκολα από την δεύτερη προκριματική φάση, αποκλείοντας τους Ουαλούς της Νιου Σεντς με δυο εύκολες νίκες και στην γ’ φάση άφησε έξω την Σάλτσμπουργκ (0-0 εντός και 1-1 εκτός).

Εφυγε ο επιθετικός της Αντρισάγεβιτς, αστέρι της ο μέσος Μπράνταριτς. Προπονητής της τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι ο Κεκ, που πρόσφατα ανανέωσε για τρία ακόμα χρόνια. Ακολουθεί σύστημα 4-2-3-1

Αστάνα: Η Αστάνα πριν από δύο χρόνια έγινε η πρώτη ομάδα από το Καζακστάν που θα πήρε μέρος στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Κατόρθωμα μόλις μετά από έξι χρόνια ύπαρξης. Mία παρουσία που πρόσθεσε ευρωπαικό κύρος και διεύρυνε τον ορίζοντά της.

Προέρχεται από την τεράστια πρώην σοβιετική δημοκρατία πλούσια σε πετρέλαιο, που εντάχθηκε στην UEFA μόλις το 2002. Εχει ένα γήπεδο 30.000 θέσεων, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της το 2013.

Το πέρασμά της από την σκιά στο φως ήταν σαν αστραπή, επειδή η δημιουργία της το 2009, ήταν επιθυμία του 75χρονου ισχυρού προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ και γι αυτό η χρηματοδότησή της γίνεται και από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Καζακστάν.

Παρόμοια είναι και η ανάπτυξη της πόλης της Αστάνα, που είναι κυκλωμένη από στέπες, η πρώτη πρωτεύουσα που χτίστηκε τον 21ο αιώνα. Είναι μια πόλη 600.000 κατοίκων ακμάζουσα με φουτουριστικό πρόσωπο, με τους ουρανοξύστες της να είναι σχεδιασμένοι από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, όπως ο Νόρμαν Φόστερ.

Είναι αήττητη εντός έδρας στα 14 παιχνίδια που έχει δώσε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας 7 νίκες. Απέκλεισε την Λεγκια Βαρσοβίας (3-1 εντός και ήττα 1-0 εκτός) στην γ’ προκριματική φάση, έχοντας αφήσει εκτός στην β’ φάση την Σπάρτακς Γιουρμάλα.

Η ομάδα του Στοίλοφ είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Καζακστάν. Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ριέκα ο επιθετικός Τομάσοφς, προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στην επίθεσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024