Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφιέρωμα στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα από την UEFA [βίντεο]

Αφιέρωμα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα από την UEFA [βίντεο]

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 4η αγωνιστική του Champions League κέρδισε το ενδιαφέρον της UEFA, η οποία έκανε ένα μικρό αφιέρωμα, συνοδευόμενο από ένα εκπληκτικό βίντεο και δηλώσεις του Ισπανού αρχηγού των «ερυθρολεύκων» Αλμπέρτο Μποτία.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 4η αγωνιστική του Champions League κέρδισε το ενδιαφέρον της UEFA, η οποία έκανε ένα μικρό αφιέρωμα, συνοδευόμενο από ένα εκπληκτικό βίντεο και δηλώσεις του Ισπανού αρχηγού των «ερυθρολεύκων» Αλμπέρτο Μποτία.

Το ματς μπορεί να μην είχε γκολ και να έληξε 0-0, όμως διέθετε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, πέρα από το πάθος των δύο ομάδων. Είχε ένταση, είχε αγωνία, είχε την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τη βράβευσή του και την αποθέωση από τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας, ενώ είχε και το αξιοσημείωτο πως η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε για πρώτη φορά από το 2012 να σκοράρει στη φάση των ομίλων, αλλά και το γεγονός ότι ο Λουίς Σουάρες παρέμεινε και πάλι «άσφαιρος» στη διοργάνωση.

Στις δηλώσεις του ο Μποτία λέει:

«Να είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Όταν έρχεσαι εδώ, το μόνο πράγμα που σου μαθαίνουν είναι να νικάς, να νικάς και να νικάς ξανά. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Να κατακτήσεις το πιο υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κι αυτό το γνωρίζουμε όσοι ερχόμαστε στον Ολυμπιακό.

Ήμουν επτά χρόνια στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και είχα την τύχη την τελευταία μου χρονιά εκεί να βρεθώ στην πρώτη ομάδα, να μπορέσω να παίξω, να ζήσω την εμπειρία του τελικού του Champions League στη Ρώμη, να μοιραστώ μαζί τους χρόνο και πολλές εμπειρίες. Ήμουν πιο νέος τότε και είχα ενθουσιαστεί. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να εξελιχθώ, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος.

Είναι πολύ δύσκολο να αμύνεσαι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, γιατί διαθέτει φανταστικούς παίκτες, που παίζουν πάντα δίνοντας το μέγιστο. Είναι πράγματι μια πολύ δυνατή ομάδα. Δίνουμε μια πραγματική μάχη στον όμιλο εναντίον αυτών των ομάδων κι αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να συναγωνίζεται με τους καλύτερους. Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

Μαθαίνεις πολλά όταν αντιμετωπίζεις ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου, Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα και μαζί να δώσουμε τη μάχη για θετικά αποτελέσματα, όπως αυτό εδώ, που μπορεί να βελτιώσει το πνεύμα της ομάδας μας».

Δείτε το αφιέρωμα της UEFA:

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024