Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πλάνο του Λεμονή για τον «τελικό» με τη Σπόρτινγκ

Το πλάνο του Λεμονή για τον «τελικό» με τη Σπόρτινγκ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη το βράδυ τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα και το ματς με τα “λιοντάρια” του Ζεσούς έχει χαρακτήρα τελικού για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι από τη Δευτέρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη “μάχη”, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στους Πορτογάλους και ο Τάκης Λεμονής έχει μιλήσει στους παίκτες του, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη το βράδυ τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα και το ματς με τα “λιοντάρια” του Ζεσούς έχει χαρακτήρα τελικού για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι από τη Δευτέρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη “μάχη”, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στους Πορτογάλους και ο Τάκης Λεμονής έχει μιλήσει στους παίκτες του, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Σπόρτινγκ. Μια δύσκολη αποστολή για την ομάδα του λιμανιού, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και στα δύσκολα.

Οι σίγουροι στην άμυνα

Σε ότι αφορά την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ειδικά απ’ τη στιγμή που ο Σισέ είναι εκτός παιχνιδιού. Γκολκίπερ του Ολυμπιακού θα είναι ο Προτό και στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Ελαμπντελαουί. Τη θέση του Σενεγαλέζου στο κέντρο άμυνας θα πάρει ο Ένγκελς και δίπλα του θα είναι ο Μποτία. Οι δυο τους αγωνίστηκαν και στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο και είχαν εξαιρετική απόδοση. Σε ότι έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Λεμονής θα εμπιστευτεί και πάλι τον Κούτρη.

Οι σκέψεις για τη μεσαία γραμμή

Στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού υπάρχουν δύο επιλογές για τον προπονητή των “ερυθρόλευκων”. Η μία έχει να κάνει με την παρουσία τρίων μέσων στον άξονα (Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε) και τον Φορτούνη να έχει θέση επιθετικού και η άλλη να παίξει με δύο μέσους (Ρομαό, Οφόε) και μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ να είναι ο Φορτούνης.Αυτή τη στιγμή το “σενάρια” με τους τρεις μέσους φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Τα δύο “φτερά” και ο σέντερ φορ

Η επιθετική τριάδα των Πειραιωτών θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιλογές που θα κάνει ο Λεμονής στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος επιλέξει σχήμα με τριάδα, τότε ο Φορτούνης θα είναι “ψευτοεννιάρι”, θέση στην οποία έπαιξε και κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Σε ότι αφορά τα δύο άκρα, ο Πάρντο (που δεν επιβαρύνθηκε στο ματς με τον Λεβαδειακό) επιστρέφει στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος και ο Λεμονής περιμένει πολλά από τον Κολομβιανό εξτρέμ.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του Σεμπά, καθώς ο Βραζιλιάνος μπορεί να προσφέρει πολλά και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Λεμονής έκανε και σκέψεις για χρησιμοποίηση του Τζούρτζεβιτς στο βασικό σχήμα της ομάδας του, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η διάταξη των “ερυθρόλευκων” να είναι 4-2-3-1 και όχι 4-3-3.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λεμονής έχει συμπεριλάβει στην αποστολή και τον Μπεν, ο οποίος επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ελλάδος, μετά από απουσία ενάμιση μήνα.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024