Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η εξαιρετική απάντηση του Βαλβέρδε για τον Μέσι

Η εξαιρετική απάντηση του Βαλβέρδε για τον Μέσι

Η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε ν’ αφήσει εκτός βασικής εντεκάδας τον Λιονέλ Μέσι, στο χθεσινό ματς της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, άνοιξε μεγάλη συζήτηση. 'Εγινε ντόρος, σηκώθηκε «σκόνη» απ’ την επιλογή του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, να μην ξεκινήσει τον Αργεντινό στην αναμέτρηση με τους «μπιανκονέρι».

Η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε ν’ αφήσει εκτός βασικής εντεκάδας τον
Λιονέλ Μέσι, στο χθεσινό ματς της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους στο
Τορίνο, άνοιξε μεγάλη συζήτηση. ‘Εγινε ντόρος, σηκώθηκε «σκόνη» απ’ την
επιλογή του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, να μην ξεκινήσει τον
Αργεντινό στην αναμέτρηση με τους «μπιανκονέρι».

Ακόμα και η φωτογραφία που ο Μέσι φαίνεται πίσω απ’ τον Ερνέστο να παρακολουθεί το ματς έδωσε «τροφή» για πολλά σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά η ουσία είναι πως ο προπονητής της Μπάρτσα παρέδωσε μαθήματα στους Ισπανούς δημοσιογράφους.

Ο λόγος για τα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» είχαν εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Βαλβέρδε αφορούσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από το βασικό σχήμα της Μπαρτσελόνα. Όταν μια ομάδα έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου κι αυτός δεν είναι βασικός, είναι λογικό να ρωτήσεις το λόγο που ο προπονητής πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Βαλβέρδε απάντησε, εξηγώντας πως ο Μέσι είναι κουρασμένος από τα συνεχόμενα ματς και γι΄ αυτό το λόγο επέλεξε να τον ξεκουράσει, να μην τον επιβαρύνει μ’ ένα ακόμα παιχνίδι στη βασική εντεκάδα.

Μάθημα αυτοσεβασμού

Κι εδώ υπάρχει το «ζουμί» της ιστορίας, με μια ερώτηση που δεν της λες και καλοπροαίρετη. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι η δύναμη του Λιονέλ Μέσι στον οργανισμό που λέγεται Μπαρτσελόνα. Έχει επίσης γραφτεί πως ο Αργεντινός μέσος απαίτησε την απομάκρυνση του Λουίς Ενρίκε από τον πάγκο της Μπάρτσα. Ακούστηκε επίσης ότι πριν προσληφθεί ο Βαλβέρδε, έδωσε το «οκέι» ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα».

Η ερώτηση όμως που έγινε στον Βαλβέρδε είχε μοναδικό σκοπό να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και νυν της Μπαρτσελόνα.
Πιο συγκεκριμένα Ισπανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Βαλβέρδε. «Συναποφασίσατε με τον Μέσι για να μείνει εκτός αρχικής εντεκάδας»;

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα βάρυνε, αλλά το μειδίαμα του Βαλβέρδε φανέρωνε πως δεν ήταν σε δύσκολη θέση, δεν ήταν σε θέση άμυνας. Η απάντηση μάλιστα που έδωσε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, είναι ένα μάθημα αυτοσεβασμού και επαγγελματικής ευσυνειδησίας. «Αυτές οι αποφάσεις είναι θέματα του προπονητή».

Μ’ αυτές τις λέξεις ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, αναφορικά με το τι ισχύει στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα, ανεξάρτητα με την εικόνα που μπορεί να έχουν πολλοί, για το αν κουμάντο κάνουν πάντα οι μεγάλοι παίκτες και αν αυτοί αποφασίζουν για την εντεκάδα. Σίγουρα γίνονται κι αυτά, αλλά όχι με τη συχνότητα που πιστεύουν ορισμένοι. Ο Βαλβέρδε απέδειξε και πάλι, αυτή τη φορά στους συμπατριώτες του, πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είναι.

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024