Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρτσα σημαίνει (και) άμυνα...

Μπάρτσα σημαίνει (και) άμυνα…

Το παραδέχθηκε ο Δημήτρης Νικολάου, ότι αυτό που του συνέβη φέτος με τις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε κάτι από την γνωστή τηλεοπτική κονσόλα και τα ποδοσφαιρικά «παιχνίδια» που απολαμβάνουμε με φίλους στον καναπέ του σπιτιού μας. Που να ήξερε ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού, και τη συνέχεια. Όχι μόνο ότι θα αντιμετώπιζε τον Μέσι, τον Ιγκουαίν, τον Σουάρες και τον Ντιμπάλα αλλά ότι με τη λήξη της φάσης των ομίλων θα έμπαινε στο βιβλίο των ρεκόρ της φετινής Μπαρτσελόνα!

Το παραδέχθηκε ο Δημήτρης Νικολάου, ότι αυτό που του συνέβη φέτος με τις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε κάτι από την γνωστή τηλεοπτική κονσόλα και τα ποδοσφαιρικά «παιχνίδια» που απολαμβάνουμε με φίλους στον καναπέ του σπιτιού μας.

Που να ήξερε ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού, και τη συνέχεια. Όχι μόνο ότι θα αντιμετώπιζε τον Μέσι, τον Ιγκουαίν, τον Σουάρες και τον Ντιμπάλα αλλά ότι με τη λήξη της φάσης των ομίλων θα έμπαινε στο βιβλίο των ρεκόρ της φετινής Μπαρτσελόνα!

Ναι, της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε που για όποιον δεν το πρόσεξε ολοκλήρωση την διαδρομή της στα γκρουπ έχοντας την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Μόλις ένα γκολ παθητικό. Από τον Νικολάου, σε εκείνο το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1 της 4ης αγωνιστικής. Πως οι Καταλανοι εκφραστές του επιθετικού ποδοσφαίρου σήκωσαν ξαφνικά το απαγορευτικό προς την εστίας τους; Η εξήγηση ακούει στο όνομα Ερνέστο!

Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξε αρκετά στην περίφημη ομάδα που κρατά στα χέρια του από το καλοκαίρι. Η μετακίνηση του Νεϊμάρ στο Παρίσι, τον έβαλε στον πειρασμό να καταλήξει στο αγαπημένο του 4-4-2. Σίγουρα όχι πρωτοποριακά, αλλά τόσο… όσο κόμπακτ χρειάζεται στις πτέρυγες προκειμένου τα ρίσκα της επίθεσης να μην αφήσουν άδειες τις πτέρυγες.

Ξεκινούσαν από εκεί ο Μέσι με τον Νέιμαρ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με τον καμβά ελεύθερο μπορούσαν κάλλιστα να αφήσουν το αμυντικό τρανζίσιον με αριθμητική ανισορροπία στην 4-3-3 επιταγή.

Τα διαστημικά σκορ εξαφανίστηκαν από το… μενού. Μια πεντάρα (5-0) επί της Εσπανιόλ και μια εξάρα (6-1), επί της Έϊμπαρ, ανάγονται στον Σεπτέμβρη, αποτελώντας εξαιρέσεις. Έκτοτε 2-3 γκολ, το πολύ, ανά ματς κι ανέπαφη εστία. Συνήθως. Το 2-2 με την Θέλτα, το περασμένο Σάββατο, ήταν το πρώτο ματς μετά από εκείνο στη Μαδρίτη –για το καλοκαιρινό Σούπερ Καπ με την Ρεάλ- που δέχθηκε 2 γκολ.

Και μιας και η άμυνα κάνει τη δουλειά: Ήρθαν στο προσκήνιο νέοι ήρωες. Ο Τερ Στέγκεν, ο Ουμτιτί. Και έρχονται και άλλοι αν σκεφτεί κανείς πως είναι «κλεισμένος» για τον Γενάρη κι ο Κολομβιανός, διεθνής, στόπερ Γεράϊ Μίνα.

Διονύσης Δελλής

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024