Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ασταμάτητη η Σίτι, προβάδισμα της Τότεναμ επί της «Γιούβε»

Ασταμάτητη η Σίτι, προβάδισμα της Τότεναμ επί της «Γιούβε»

Ισόπαλο 2-2 έληξε στο Τορίνο το πρώτο ματς ανάμεσα στη Γιουβέντους και στην Τότεναμ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League. Οι δύο ομάδες πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του Λονδίνου στις 7 Μαρίου. Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε περίπατο με 4-0 στην Ελβετία επί της Βασιλείας και πλέον σκέφτεται την αντίπαλό της στα προημιτελικά, αφού η ρεβάνς στο Μάντσεστερ είναι πλέον τυπική διαδικασία.

Ισόπαλο 2-2 έληξε στο Τορίνο το πρώτο ματς ανάμεσα στη
Γιουβέντους και στην Τότεναμ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του
Champions League. Οι δύο ομάδες πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους στη
ρεβάνς του Λονδίνου στις 7 Μαρίου. Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε
περίπατο με 4-0 στην Ελβετία επί της Βασιλείας και πλέον
σκέφτεται την αντίπαλό της στα προημιτελικά, αφού η ρεβάνς στο
Μάντσεστερ είναι πλέον τυπική διαδικασία.

Γιουβέντους – Τότεναμ 2-2

Σε ένα από τα κορυφαία 45λεπτα των τελευταίων ετών στο Champions League, Γιουβέντους και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2 στο Τορίνο, με τους Άγγλους να έχουν, πλέον, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8».

Η αντίδραση των «πετεινών», παρά την ψυχρολουσία που δέχτηκαν πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου από τα δύο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν (2΄, 9΄πεν.), δείχνει ότι όχι μόνο έχουν σημαντικές πιθανότητες να προκριθούν στη ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο Λονδίνο, αλλά και να προχωρήσουν αρκετά μακριά στη διοργάνωση εφόσον «πετάξουν έξω» τη «Μεγάλη Κυρία».

Από το 15΄ και μετά μέχρι την εκπνοή του πρώτου μέρους η Τότεναμ έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, μείωσε στο 35΄ με τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρώπης την τρέχουσα σεζόν, Χάρι Κέιν, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ και γενικά με την εικόνα της έδειξε ότι είναι μία «καλοκουρδισμένη μηχανή».

Η «Γιούβε», πάντως, παρότι βρισκόταν σε θέση άμυνας για περίπου μισή ώρα, έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες, την πρώτη με τον Ιγκουαΐν για να κάνει το 3-0 και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις πάλι με τον Αργεντινό αρχισκόρερ της, ο οποίος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (δοκάρι).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Τότεναμ να παραμένει πάντα πιο επιθετική και να δικαιώνεται στο 72΄, έστω κι από «στημένη» φάση με το απευθείας φάουλ του Έρικσεν (2-2).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Μπενάτια, Ιγκουαΐν, Μπεντανκούρ – Ντέιβις, Οριέ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπενάτια, Πιάνιτς, Κεντίρα (66΄ Μπεντανκούρ), Ιγκουαΐν, Κόστα (90΄+2 Ασαμόα), Σάντρο, Μάντζουκιτς (76΄ Στουράρο), Μπερναρντέτσκι

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποσετίνο): Λιορίς, Βερντόνγκεν, Σάντσες, Κέιν, Λαμέλα (89΄ Λούκας Μόουρα), Ντάιερ, Ντεμπελέ, Ντέλε Αλι (83΄ Σον), Έρικσεν (90΄+2 Γουανιάμα), Οριέ, Ντέιβις.

Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Μια… χαψιά έκανε την Βασιλεία η Μάντσεστερ Σίτι και ήδη από σήμερα (13/02) σκέφτεται τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς του Champions League.

Με… συνοπτικές διαδικασίες, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με 4-0 των Ελβετών στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ», δίδοντας ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς των «16» στο «Έτιχαντ», στις 7 Μαρτίου.

Η «σεμνή τελετή» είχε τελειώσει πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, όταν οι «πολίτες» προηγήθηκαν με 3-0, χάρις στα τέρματα των Γκιντογκάν (14΄), Μπερνάρντο Σίλβα (18΄) και Αγουέρο (23΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Γκιντογκάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό» των πρωτοπόρων της Premier League.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Τσάκα, Ντιέ – Φερναντίνιο, Γκιντογκάν

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Ράφαελ Γουίκι): Βάσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Στόκερ (71΄ Ατζέτι), Σουσι, Ομπερλίν, Ντιέ, Ελιουνούσι (85΄ Μπουα), Ριβέρος, Τσάκα

ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Στέρλινγκ (57΄ Σέιν), Γκιντογκάν, Αγουέρο (86΄ Ντανίλο), Ντε Μπράιν (63΄ Νταβίντ Σίλβα), Ντελφ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερμαντίνιο, Οταμέντι .

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη, 13/2/2018 (ρεβάνς 7/3/2018)
Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2
Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τετάρτη, 14/2/2018 (ρεβάνς 6/3/2018)
Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν
Πόρτο-Λίβερπουλ

Τρίτη, 20/2/2018 (ρεβάνς 14/3/2018)
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα
Μπάγερν-Μπεσίκτας

Τετάρτη, 21/2/2018 (ρεβάνς 13/3/2018)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα
Σεβίλη-Μάντσεστερ Γ.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024