Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Εχουμε τον πρώτο λόγο» είπε ο Φωτάκης για τη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα

«Εχουμε τον πρώτο λόγο» είπε ο Φωτάκης για τη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα

Σίγουρος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League εμφανίστηκε ο εκ των πρωταγωνιστών του «Δικεφάλου» στη νίκη με 2-1 επί της Βαλερένγκα, Γιώργος Φωτάκης. «Είμαστε με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας μέσος, δηλώνοντας παράλληλα ανυπόμονος για το ντεμπούτο του στην Τούμπα στη ρεβάνς με τους Νορβηγούς.

89

Σίγουρος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League εμφανίστηκε ο εκ των πρωταγωνιστών του «Δικεφάλου» στη νίκη με 2-1 επί της Βαλερένγκα, Γιώργος Φωτάκης. «Είμαστε με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας μέσος, δηλώνοντας παράλληλα ανυπόμονος για το ντεμπούτο του στην Τούμπα στη ρεβάνς με τους Νορβηγούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φωτάκη:

Γιώργο, στο ματς με τη Βολερένγκα φάνηκε να βγάζετε μέσα στο γήπεδο αυτά που δουλεύετε στις προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα καλά διαστήματα από ότι στα φιλικά της προετοιμασίας…

– Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δουλέψαμε πολύ τον επιθετικό τομέα και την κατοχή της μπάλας. Παράλληλα δουλέψαμε αρκετά στον τομέα των αντεπιθέσεων. Αυτά ήταν δύο από τα μυστικά μας…

Για σένα ήταν το πρώτο σου επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πως το βίωσες;

– Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να συνδυάσω το επίσημο ντεμπούτο μου στον ΠΑΟΚ με μία νίκη. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και πετύχαμε έναν από τους στόχους που είχαμε να πετύχουμε ένα εκτός έδρας γκολ. Αυτό το είχα πει ότι θα επιδιώξουμε να το κάνουμε όταν αναχωρούσαμε για το Όσλο από τη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι, εκτός από την εμφάνιση και με το αποτέλεσμα, καθώς η νίκη μετράει πάνω από όλα. Σε γενικές γραμμές νομίζω πως κάναμε μία καλή εμφάνιση.

Το παιχνίδι κύλησε όπως περιμένατε;

– Ξέραμε ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι με τη Βολερένγκα. Σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν 100% έτοιμοι και στο επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ωστόχο πιστεύω ότι είχαμε σωστή κατοχή της μπάλας και παίξαμε αρκετά καλά με τη μπάλα στα πόδια μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο δε νομίζω πως δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, έτσι όπως είχε κάνει η βροχή τον αγωνιστικό χώρο. Παρά τις δυσκολίες και με τη βροχή κάναμε τουλάχιστον δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αυτό που μένει τελικά είναι η νίκη.

Το τελικό 1-2 υπέρ του ΠΑΟΚ αδικεί την ομάδα;

– Είναι γεγονός ότι θα μπορούσε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ και να είναι μεγαλύτερο το σκορ. Αλλά ας μην είμαστε και αχάριστοι… Πιστεύω πως το αποτέλεσμα, η νίκη με 1-2 μέσα στο Όσλο είναι ένα πολύ καλό σκορ. Είναι ένα αποτέλεσμα από αυτά που θέλαμε για να έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η αίσθηση που είχαν όσοι έβλεπαν απ΄έξω τον ΠΑΟΚ, ήταν ότι παρουσίασε βελτίωση σε σχέση με τα φιλικά της Ολλανδίας. Εσείς πως το νιώσατε μέσα στο γήπεδο;

– Σίγουρα από παιχνίδι σε παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν αδύνατο να είμαστε σε φουλ φόρμα, αλλά σταδιακά θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Μετά από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία δώσαμε έμφαση στον επιθετικό τομέα και σιγά – σιγά θα ανέβουμε

Πως βλέπετε στην ομάδα τη ρεβάνς μετά από τη νίκη μέσα στο Όσλο;

«Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε με το…1,5 πόδι στην επόμενη φάση! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το δεύτερο ματς στην Τούμπα είναι αδιάφορο. Κάθε άλλο… Θα πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα και την ίδια αγωνιστική πειθαρχία που δείξαμε στη Νορβηγία και στο ματς της Τούμπας για να κερδίσουμε το παιχνίδι, ανεξάρτητα τι κάναμε στο πρώτο ματς.

Ο προπονητής των Νορβηγών, είπε πως δεν δόθηκαν τρία πέναλτι…

– Τρία πέναλτι; Ε, δεν έχω να πω τίποτα. Εγώ ποτέ δεν σχολιάζω διαιτητικές αποφάσεις. Δεν είμαι ο αρμόδιος να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Αλλά θεωρώ ότι ο Νορβηγός είναι υπερβολικός. Εγώ πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και κερδίσαμε δίκαια.

Σοκαρίστηκε μέσα στην ομάδα στη φάση που ο Μουσλίμοβιτς έβαλε το 2ο γκολ αλλά αποχώρησε τραυματίας;

– Ηταν μία πολύ περίεργη στιγμή. Θέλαμε όλοι να πανηγυρίσουμε το δεύτερο γκολ, αλλά ξαφνικά ο Μούσλι δέχτηκε ένα χτύπημα στο γόνατο. Ακόμη και οι ίδιοι οι γιατροί δεν ήξεραν με σιγουριά τι είχε πάθει και πόσο θα μείνει εκτός. Όντως πάντως μας φάνηκε πολύ περίεργη η στιγμή που θέλαμε να πανηγυρίζουμε αλλά ο Μουσλίμοβιτς είχε τραυματιστεί.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βολερένγκα προσθέτει και πόντους στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

– Εμείς είχαμε στόχο να κερδίσουμε το ματς μέσα στο Όσλο. Το ίδιο θα κάνουμε και στη Τούμπα. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που το έχει ανάγκη άλλωστε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024