Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φτερούγισμα... πρόκρισης μέσα στο Σπλιτ για την ΑΕΚ, 3-1 την Χάιντουκ

Φτερούγισμα… πρόκρισης μέσα στο Σπλιτ για την ΑΕΚ, 3-1 την Χάιντουκ

Μια πολύ σπουδαία νίκη, σε έναν πολύ δύσκολο και κακό αγωνιστικό χώρο πανηγύρισε η ΑΕΚ, που νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ στο Σπλιτ, για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Europa League. Στους 7 βαθμούς πλέον η Ένωση, που της αρκεί και η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τη Ζενίτ - που νίκησε με το ίδιο σκορ την Αντερλεχτ στο άλλο ματς - , για να πάρει την πρόκριση για τους «32» του θεσμού.

Μια πολύ σπουδαία νίκη, σε έναν πολύ δύσκολο και κακό αγωνιστικό χώρο πανηγύρισε η ΑΕΚ, που νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ στο Σπλιτ, για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Europa League. Στους 7 βαθμούς πλέον η Ένωση, που της αρκεί και η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τη Ζενίτ – που νίκησε με το ίδιο σκορ την Αντερλεχτ στο άλλο ματς – , για να πάρει την πρόκριση για τους «32» του θεσμού.

Σκόκο, Μανωλάς και Μπλάνκο τα γκολ για την ελληνική ομάδα, που είχε σε μεγάλη μέρα τον Μπερνς και εξαιρετικούς τους Ντιόπ, Δέλλα, Μανωλά. Το γκολ της τιμής ο Μπουλιάτ για τη Χάιντουκ, στις καθυστερήσεις.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς, καθώς τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, στο Σπλιτ δεν σταμάτησε να βρέχει. Αυτά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και το κλιμάκιο της UEFA έδωσε το τυπικό «ΟΚ», για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης. Κάτι που σύμφωνα με τον Χιμένεθ δεν έπρεπε να γίνει ποτέ, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πριν από το ματς, το τερέν έκρυβε πολλούς κινδύνους για την ακεραιότητα των παικτών.

Γλίτωσε τα χειρότερα, μπορούσε και καλύτερα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στα πρώτα 15-20 λεπτά είχαν τον έλεγχο, δημιουργώντας κινδύνους μπροστά από τα καρέ του Σάχα, με πιο χαρακτηριστική στιγμή, την προσπάθεια του Σαρμπίνι στο τρίτο λεπτό, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα.

Από την άλλη και η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της, που μετά το 20ό λεπτό ισορρόπησε ένα παιχνίδι πάντως που ήταν αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και το προβάδισμα στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Γκέντσογλου σε κενή εστία.

Διπλό… απ’ τα αποδυτήρια
Με την έναρξη της επανάληψης, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν από την αρχή πως το τερέν πλέον δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα για αυτούς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος.

Στο 48ο λεπτό, ο Μπερνς ανατράπηκε στην περιοχή της Χάιντουκ, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης δεν υπέδειξε την παράβαση, κάτι που έκανε όμως δύο λεπτά αργότερα, σε ακόμα πιο… κραυγαλέα περίπτωση, πάνω στον Σκόκο, μετά την εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Αυστραλού.

Στη συγκεκριμένη φάση μάλιστα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ζήτησαν την κίτρινη κάρτα στον Μάλοτσα, που θα ήταν η δεύτερη, χωρίς αυτή να βγει ποτέ πάντως. Η ουσία για την Ένωση ήρθε πάντως, καθώς ο Σκόκο άνοιξε το σκορ από 11 βήματα, μετά τη νέα ατομική προσπάθεια και πάσα του Μπερνς.

Ο τελευταίος βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και με ένα ακόμα σόλο στο 60ό λεπτό, κέρδισε το κόρνερ από το οποίο ο Μανωλάς έγραψε το 2-0 για την ομάδα του, με όμορφη κεφαλιά.

Σφραγίδα από Μπλάνκο

Τα δύο γκολ έδωσαν στην ελληνική ομάδα άλλον αέρα, που δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της επανάληψης, ενώ έφτασε και σε τρίτο τέρμα, με τον Μπλάνκο να πλασάρει ιδανικά τον Ραντόσεβιτς που ήταν εκτός θέσης.

Στις καθυστερήσεις, η Χάιντουκ απλά μείωσε σε 3-1 με τον Μπουλιάτ, ενώ έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία για κάνει το 3-2.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Ο Σκόκο στριφογύρισε στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής της Χάιντουκ, αλλά πιεζόμενος σούταρε άουτ.

3′ ΔΟΚΑΡΙ: Διπλή ευκαιρία για την Χάιντουκ, όταν ο Σαρμπίνι μπήκε απειλητικά στην περιοχή της ΑΕΚ και από αριστερά έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σάχα και στην επαναφορά ο Τόμασοφ σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

11′ Ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκέντσογλου προσποιήθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Λυμπερόπουλος μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

14′ Ο Σκόκο μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή της Χάιντουκ, ωστόσο την τελευταία στιγμή ανακόπηκε με τάκλιν από τον Γιοζίνοβιτς.

15′ Ο Τόμασοφ έκανε ένα… σλάλομ στην περιοχή της ΑΕΚ και την ώρα που προσπάθησε να σουτάρει από μέση απόσταση ο Μανωλάς έκανε το σωτήριο τάκλιν.

16′ Ο Μπερνς βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Χάιντουκ και δεξιά, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Ραντόσεβιτς, αλλά ο Κροάτης πορτιέρο κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ.

19′ Λάθος απόκρουση από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, η Χάιντουκ επιτέθηκε από αριστερά, αλλά ο Βούκουσιτς δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα «λουκούμι» στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, αφού πλάσαρε απελπιστικά άουτ.

21′ Διαγώνια μπαλιά 30 μέτρων για τον Σαρμπίνι αριστερά στην επίθεση της Χάιντουκ, αυτός έκανε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα με τον Τόμασοφ να μην προλαβαίνει για… εκατοστά να κάνει την προβολή.

23′ Σουτ του Σκόκο έξω από την περιοχή της Χάιντουκ, η μπάλα στην αγκαλιά του Ραντόσεβιτς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

36′ Από λάθος πλάγιο άουτ, ο Σαρμπίνι μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, σπρώχτηκε από τον Μανωλά προς… τιμήν του ο Κροάτης δεν βούτηξε στην περιοχή και έτσι η Ένωση γλίτωσε από ένα χαζό πέναλτι.

45’+1′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν ο Σκόκο βρήκε τον Λυμπερόπουλο, αυτός έβγαλε μόνο τον Μπερνς από δεξιά με τον Αυστραλό να γυρίζει προς το πέναλτι, αλλά ο Γκέντσογλου σε κενή εστία πλάσαρε άουτ!

45’+2′ Κόρνερ για την Χάιντουκ από αριστερά, οι Κροάτες πήραν την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Λιούμπισιτς, ο οποίος σούταρε από τη βούλα του πέναλτι και η μπάλα σταμάτησε πάνω σε σώματα.

48′ Ο Μπερνς κάνει ατομική προσπάθεια στον άξονα και λίγο αριστερά, μπαίνει στην περιοχή, ανατρέπεται καθαρά από αμυντικό της Χάιντουκ αλλά ο διαιτητής αν και βρισκόταν ακριβώς πίσω από τη φάση, δεν καταλογίζει το πεντακάθαρο πέναλτι για την Ένωση.

50′ ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΑΕΚ. Ο Μπέρνς βράζει από δεξιά την παράλληλη σέντρα, ο Σκόκο στο ύψος του πέναλτι «τσιμπάει» την μπάλα και ανατρέπεται από τον Μάλοτσα.

51′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 0-1: Ο Σκόκο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

57′ Σουτ του Γιοζίνοβιτς έξω από την περιοχή, ο Σάχα μπλόκαρε εύκολα.

61′ Ο Μπέρνς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Χάιντουκ και πέρασε κόρνερ.

61′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 0-2: Κόρνερ από τα δεξιά για την ΑΕΚ με τον Σκόκο, ο Μανωλάς στο πρώτο δοκάρι παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ραντόσεβιτς.

65′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ με το Λυμπερόπουλο, η μπάλα πέρασε αουτ.

70′ Αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ και δύο της Χάιντουκ, ο Σκόκο προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά το σουτ του έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ.

71′ Σέντρα του Σκόκο από δεξιά, οι αμυντικοί της Χάιντουκ έδιωξαν λάθος πάνω στον Γκέντζογλου, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε κακό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

84′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 0-3: Μπαλιά του Λεονάρντο για τον Μπλάνκο από δεξιά στην πλάτη της άμυνας, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-3 για την Ένωση.

90′ ΓΚΟΛ 1-3: Σουτ του Μπουλιάτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

92′ Σουτ του Άντριτς από πολύ μακριά, η μπάλα στην αγκαλιά του Σάχα.

93′ Σουτ του Στρίνιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα σε σώματα αμυντικών της ΑΕΚ και κόρνερ.

93′ Γέμισμα του Σαρμπίνι, προβολή του Μάλοτσα από την μικρή περιοχή, η μπάλα έκοψε ταχύτητα στις λάσπες μπροστά στον Σάχα, στον οποίο στη συνέχεια έγινε φάουλ.

Διαιτητής: Μάικ Ντιν (Αγγλία)

Κίτρινες: Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Γιοζίνοβιτς, Μάλοτσα, Ιμπριτσιτς – Γκέντσογλου

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Γκόραν Βούκσεβιτς): Ραντόσεβιτς, Λιούμπισιτς (53΄ Αντριτς), Μπούλιατ, Ιμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τόμασοφ (53΄ Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Ορέμους, Μάλοτσα, Σαρμπίνι.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Σκόκο (77΄ Λεονάρντο), Μπερνς (70΄ Λαγός), Λυμπερόπουλος (80΄ Λυμπερόπουλος).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδες

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Γκολ Υπέρ

Γκολ Κατά

Διαφορά τερμάτων

Βαθμοί

1

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

5

5

0

0

15

6

9

15

2

ΑΕΚ

5

2

1

2

9

10

-1

7

3

Άντερλεχτ

5

1

1

3

6

8

-2

4

4

Χάιντουκ

5

1

0

4

5

11

-6

3

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024