Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πελάτισσα του Αρη η Ατλέτικο, 3-2 μέσα στη Μαδρίτη

Πελάτισσα του Αρη η Ατλέτικο, 3-2 μέσα στη Μαδρίτη

Εάν η επικράτηση του Αρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν - μέχρι σήμερα - η σπουδαιότερη της Ιστορίας του, το υπέρ του 3-2 μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» αποτελεί τη «χρυσή σελίδα» της. Η ομάδα του Κούπερ διπλασίασε τις νίκες επί της κατόχου του Europa League και πλέον κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «32». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κίτρινους» ήταν ο Σέρχιο Κόκε.

Εάν η επικράτηση του Αρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν – μέχρι σήμερα – η σπουδαιότερη της Ιστορίας του, το υπέρ του 3-2 μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» αποτελεί τη «χρυσή σελίδα» της.

Η ομάδα του Κούπερ διπλασίασε τις νίκες επί της κατόχου του Europa League και πλέον κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «32». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κίτρινους» ήταν ο Σέρχιο Κόκε, που άνοιξε το αρχικά σκορ και στην επανάληψη ισοφάρισε τα τέρματα των Φορλάν, Αγκουέρο. Αξιος συμπαραστάτης ο Λαζαρίδης, που με το δικό του γκολ στο 81′ σφράγισε το ιστορικό «διπλό».

Αυτή είναι η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην έδρα της Ατλέτικο, που μέχρι τώρα μερτούσε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Μόνο τη νίκη χρειαζόταν ο Αρης για να φέρει την υπόθεση πρόκριση στα μέτρα του και το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τους θεσσαλονικείς. Ο Σέρχιο Κόκε, μετά από σουτ του Μενδρινού στο δοκάρι, πλάσαρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας στο 2′ τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Δεν κατάφερε ωστόσο να κρατήσει το προβάδισμα η ομάδα του Κούπερ, αφού η Ατλέτικο, που αμέσως βγήκε στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα κενά στην άμυνα και μέσα σε πέντε λεπτά ανέτρεψε το αποτέλεσμα.

Ο Φορλάν ισοφάρισε στο 11′ και ο Αγκουέρο στο 16′, αφού Λαζαρίδης και Οριόλ αδράνησαν, νίκησε για δεύτερη φορά τον Σηφάκη, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της ελληνικής ομάδας. Οι μαδριλένοι διατήρησαν την πρωτοβουλία στη συνέχεια, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Ωστόσο, με εξαίρεση τους ιδιαίτερα δραστήριους και σε καλή μέρα Κόκε, Μενδρινό ο Αρης δεν είχε την βοήθεια που θα περίμενε από τους υπόλοιπους και δεν κατάφερε να απειλήσει εκ νέου τον Ντε Γκέα. Παράλληλα, η αμυντική του γραμμή έδειχνε ευάλωτη, με τον Κούπερ να ζητάει συνεχώς από τους παίκτες του να ανέβουν να πιέσουν ψηλά, χωρίς όμως να μπορούν να ακολουθήσουν τις εντολές τους.

Στην επανάληψη η Ατλέτικο μπήκε φορτσάτη να καθαρίσει το ματς και στα πρώτα λεπτά ανησύχησε τον Σηφάκη σε δύο περιπτώσεις. Στη πρώτη φάση ο Βανγκέλι σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του, ενώ ο Αγκουέρο είχε ένα καλό σουτ άουτ. Ο Αρης όμως ξεπέρασε το δύσκολο 5λεπτο και μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Λαζαρίδης, ο Κόκε στο 52′ ευστόχησε και διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο κι αυτά του Αρη, ξαναβάζοντας τον Αρη στο παιχνίδι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα του Φλόρες ανέβασε πάλι ρυθμούς και άρχισε να πιέζει. Οι κίτρινοι εξακολουθούσαν να έχουν προβλήματα στην άμυνα, ωστόσο παρουσίασαν βελτίωση συγκριτικά με το α’ μέρος, ενώ κι ο Σηφάκης – με εξαίρεση μία ασυνεννοησία με τον Οριόλ – ήταν σε ετοιμότητα κάθε φορά που χρειάστηκε. Οσο περνούσε μάλιστα η ώρα ο Αρης άρχισε να πιστεύει περισσότερο στις δυνάμεις του και τελικά στο 81′ δικαιώθηκε για την μεγάλη του προσπάθεια.

Μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ του Ντε Γκέα ο Λαζαρίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δημιουργώντας πανζουρλισμό στην κιτρινόμαυρη κερκίδα. Στα τελευταία λεπτά οι Ισπανοί προσπάθησαν, αλλά πλέον ο Αρης δεν έχανε με τίποτα το παιχνίδι αυτό και με την ιστορική του αυτή νίκη, κρατάει πλέον στα χέρια του την πρόκριση στους «32».

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-1: Λάθος του Ντε Χέα που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Μενδινός έγινε κάτοχός της, έκανε το πρώτο σουτ το οποίο χτύπησε σε αμυντικό της Ατλέτικο, η μπάλα επέστρεψε στον Μενδρινό που έκανε δεύτερο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας, ο Κόκε πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ σε σχεδόν κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον Άρη.

3′ Σουτ του Ρέγες έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λαζαρίδη που προσπάθησε με κεφαλιά-ψαράκι να διώξει, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ έκανε ακούσια την ενέργεια αυτή.

11′ ΓΚΟΛ 1-1: Σουτ του Σιμάο έξω από την περιοχή, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ο Φορλάν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά ισοφάρισε για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

16′ ΓΚΟΛ 2-1: Βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Ατλέτικο στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Αγκουέρο μόνος απέναντι στον Σηφάκη, τον οποίο νίκησε με ωραίο πλασέ για το 2-1 και την ανατροπή του σκορ για τους γηπεδούχους.

26′ Δυνατό σουτ του Φατί έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

27′ Σέντρα του Κόκε από αριστερά, ο Σέζαρεκ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Γκοντίν διώχνει ξανά σε κόρνερ.

30′ Απευθείας εκτέλεση φάου από τον Ρέγες, ο Σηφάκης έπεσε στην αριστερή γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

42′ Σέντρα-σουτ του Ρέγες από αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

46′ ΔΟΚΑΡΙ για την Ατλέτικο: Σέντρα από δεξιά για την Ατλέτικο με τον Ουϊφαλούσι, ο Βανγκέλι έβαλε την προβολή προ του Φορλάν αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Σηφάκης την μπλόκαρε. Παραλίγο αυτογκολ…

48′ Ο Ρέγες μπήκε στην περιοχή από τον άξονα και λίγο δεξιά, έκανε το πλασέ με το αριστερό στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

50′ ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Άρη. Κόρνερ από τον Μενδρινό από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντομίνγκεθ τραβάει τον Λαζαρίδη και ο διαιτητής δίνει σωστά στο πέναλτι.

51′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ 2-2: Ο Κόκε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε για τον Άρη.

53′ Σηφάκης και Οριόλ δεν συνεννοήθηκαν και έκαναν το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Τιάγκο που έκανε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

61′ Σέντρα του Σιμάο από αριστερά, Φορλάν το σουτ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι, ο Σηφάκης έπεσε και έδιωξε.

63′ Μπαλιά του Μενδρινού από αριστερά, ο Σέζαρεκ μέσα στην περιοχή πήγε να κάνει την προβολή αλλά δεν τα κατάφερε και η μπάλα στην αγκαλιά του Ντε Χέα.

64′ Γύρισμα του Αγκουέρο από δεξιά, η μπάλα πάνω από τον Σηφάκη και ο Βανγκέλι διώχνει προ του Σιμάο σε κόρνερ.

66′ Φάουλ από τον Σιμάο, ο Τιάγκο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

70′ Ο Αγκουέρο γύρισε στην περιοχή για τον Τιάγκο που έκανε το σουτ αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε.

71′ Σουτ του Ρέγες έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Σηφάκης.

74′ Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

74′ Στο έδαφος ο Κόκε με κράμπα στο δεξί πόδι του.

76′ Κίτρινη κάρτα ο Ντομίνγκεθ για μαρκάρισμα στον Χαβίτο.

82′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 2-3: Κόρνερ από δεξιά με τον Καζναφέρη, ο Φατί κάνει την κεφαλιά ψαράκι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα περνάει από όλους και φτάνει στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Σέζαρεκ κάνει το πρώτο σουτ από την μικρή περιοχή, ο Ντε Χέα διώχνει, η μπάλα στον Πρίττα που κάνει νέο σουτ επίσης από την μικρή περιοχή αλλά ο Ντε Χέα ξανασώζει πάνω στη γραμμή, τρίτο σουτ από τον Λαζαρίδη λίγο έξω από την μικρή περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό της Ατλέτικο και στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα για το 2-3.

88′ Σουτ του Ραούλ Γκαρθία έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

94′ Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.

95′ Σουτ του Φορλάν έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Σηφάκη.

95′ Σέντρα του Φορλάν από αριστερά, δύο παίκτες της Ατλέτικο σηκώθηκαν για την κεφαλιά αλλά ο ένας εμπόδισε τον άλλον και έστειλαν την μπάλα άουτ

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες: Τιάγκο, Χαβίτο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ (87′ Μέριδα), Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Τιάγκο (86′ Ραούλ Γκαρσία), Σουάρες, Ρέγες, Σιμάο (74′ Ντιέγκο Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Μενδρινός (72′ Kασναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024