Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση στα πέναλτι για τον Αστέρα Τρίπολης

Πρόκριση στα πέναλτι για τον Αστέρα Τρίπολης

Μετά από ένα δραματικό αγώνα για το Β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ο Αστέρας επικράτησε στην Τρίπολη της Ίντερ Μπακού με 4-2 στα πέναλτι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαρίτιμο. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1, όσο δηλαδή και ο πρώτος αγώνας. Το γκολ για τους Αρκάδες σημείωσε ο Ναβάρο στο 68', αλλά οι Αζέροι ισοφάρισαν στο 88' με τον Σουτζ.

Μετά από ένα δραματικό αγώνα για το Β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ο Αστέρας επικράτησε στην Τρίπολη της Ίντερ Μπακού με 4-2 στα πέναλτι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαρίτιμο. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1, όσο δηλαδή και ο πρώτος αγώνας. Το γκολ για τους Αρκάδες σημείωσε ο Ναβάρο στο 68’, αλλά οι Αζέροι ισοφάρισαν στο 88΄με τον Σουτζ.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν περισσότερο αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά τους. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους Αζέρους, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σουτζ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στην συνέχεια ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Μπαρτολίνι αποκρούστηκε από τον Γκεορκέφσκι πάνω στην γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά με τον Ουσέρο στο 57΄ να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, που όμως κόντραρε πάνω σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Στο 68΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος και μετά από κόντρα που έγινε, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Ναβάρο και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στο 85΄ο Μπακασέτας θα μπορούσε να «κλειδώσει» την πρόκριση για τους Αρκάδες, αφού βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Λομάια, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Η Ίντερ Μπακού όμως στο 88΄ ισοφάρισε με κεφάλια του Σουτζ μετα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί, ο Περόνε έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια στο 98′ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 108΄ πάλι ο Περόνε νικήθηκε από τον Λομάια σε τετ α τετ. Ο αγώνας τελικά κρίθηκε στα πέναλτι με τους Αρκάδες να είναι πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους. Ο Μπάντης απέκρουσε το πέναλτι του Μπάρμετλερ και στην συνέχεια ο Περόνε με εκτέλεση πέναλτι «αλά Πανένκα» έδωσε την πρόκριση στον Αστέρα.

Η σειρά των πέναλτι

Αστέρας Τρίπολης – Ίντερ Μπακού

Τσαμπούρης Άουτ

Άουτ Γκεοργκιέφσκι

Ράγιος 1-0

1-1 Τσχαντάτζε

Ουσέρο 2-1

Απόκρουση Μπάρμετλερ

Χουανίτο 3-1

3-2 Γκένοφ

Περόνε 4-2

Διαιτητής: Κριστόφερσεν (Δανία)

Κίτρινες: Ναβάρο, Γιαλούση, Χουανίτο, Ουσέρο – Λεβίν, Τσχαντάτζε, Μαμαντόφ

Αστέρα Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (60΄ Κουρμπέλης) , Πιπίνης (76΄ Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57΄ Μπακασέτας) , Ράγιος, Περόνε.

Ίντερ Μπακού (Τσχαντάτζε): Λομάια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (70΄ Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67΄ Μαμάντοφ), Αντάμια (60΄ Γκένοφ),Σουτζ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024