Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Μπνέι... ξύπνησε τον ΠΑΟΚ και το «πλήρωσε» με τεσσάρα

Η Μπνέι… ξύπνησε τον ΠΑΟΚ και το «πλήρωσε» με τεσσάρα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-1 της Μπνέι Γεχούντα στην Τούμπα, στη ρεβάνς του γ' προκριματικού γύρου του Europa League και προκρίθηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 7' με τον Μαρίνκοβιτς αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» με δύο γκολ του Αθανασιάδη (47', 52'), ένα του Ρομπέρ (79') κι ένα του Πέλκα στο 90' πήρε τη νίκη, η οποία ήταν η δεύτερη μετά το 2-0 στο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-1 της Μπνέι Γεχούντα στην Τούμπα, στη ρεβάνς του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League και προκρίθηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 7′ με τον Μαρίνκοβιτς αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» με δύο γκολ του Αθανασιάδη (47′, 52′), ένα του Ρομπέρ (79′) κι ένα του Πέλκα στο 90′ πήρε τη νίκη, η οποία ήταν η δεύτερη μετά το 2-0 στο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη.

Ανούσια υπεροχή και με αρκετά λάθη (αμυντικά και στη μεσαία γραμμή) στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με «καθαρό» 4-4-2. Με ταχύτητα στα άκρα της, από την άλλη, η Μπνέι Γεχούντα, κατάφερε να αιφνιδιάσει στο 7’ σκοράροντας, προβάδισμα που της έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Στο 5’ ο Εγενούγκμπα εξουδετέρωσε σουτ του Γεωργιάδη, μετά από σέντρα από τα αριστερά του Ρομπέρ και δύο λεπτά αργότερα, με αντεπίθεση από τα δεξιά και αμυντική αδράνεια των «ασπρόμαυρων», ο Μαρίνκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 11’ ο Ρομπέρ δεν μπόρεσε να «απαντήσει» για τον «Δικέφαλο», το σουτ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ. Ομοια κατάληξη είχε προσπάθεια στο 25’ για τους Ισραηλινούς από τον Μαρίνκοβιτς. Στη μεγαλύτερη, μετά το γκολ ευκαιρία της, η Μπνέι Γεχούντα δε βρήκε στόχο με τον Ενλόβου. Το σουτ του τελευταίου στο 28’ απέκρουσε με τα πόδια ο Γλύκος.

Η ανησυχία με την οποία άφησε το γήπεδο ο ΠΑΟΚ στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου, αποκαταστάθηκε με την επιστροφή του στο τερέν για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Μέσα σε πέντε λεπτά έκανε την ολική ανατροπή με τον Αθανασιάδη να βάζει την υπογραφή του σε αυτό.

Στο 47’ ο Ρομπέρ εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λίνο το ψιλοκρεμαστό πλασέ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο Αθανασιάδης πήρε το «ριμπάουντ» και με προβολή ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς. Δύο λεπτά αργότερα οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μενάσε και στο 52’ με τακουνάκι του σκόρερ του, ο «Δικεφάλος» πήρε τα ηνία στο ματς.

Στα λεπτά ως το φινάλε ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι, με την Μπνέι Γεχούντα να είναι… εξαφανισμένη. Οι παίκτες του Δώνη δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να πετύχουν και άλλα τέρματα, γεγονός που κατάφεραν στο 79’ με τον Ρομπέρ και στο 90’ με τον νεαρό, Πέλκα.

Πολύωρη επαφή είχαν πριν από τον αγώνα διοικούντες τον ΑΣ ΠΑΟΚ με εκπροσώπους του Ιβάν Σαββίδη, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για την οικονομική σχέση που θα διέπει την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, εφόσον ο ομογενής επιχειρηματίας αποφασίσει να επενδύσει στον «Δικέφάλο». Αποτέλεσμα δεν υπήρξε, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί.

Διαιτητής: Μπαλάι (Ρουμανία)

Κίτρινες:
Ζαϊντ, Ιβασκεβίτσιους

Κόκκινες: Μενάσε 50’ δεύτερη κίτρινη

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς (37’ λ. τρ. Ιντζίδης), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (72’ Πέλκας), Ρομπέρ, Λίνο, Φωτάκης (46’ Κάτσε), Λάζαρ, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο.

ΜΠΝΕΪ ΓΕΧΟΥΝΤΑ: Εγενούγκμπα, Γκαλ, Εντλόβου, Ζαϊντ, Ιβασκεβίτσιους, Αζούζ, Μαρίνκοβιτς, Γκαλβάν (56’ Ναούμ), Χαντάντ, Εντρι, Μενάσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024