Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αψυχος, άτολμος, αλλά ο Τοτσέ ισοφάρισε (και) τη Λάτσιο

Αψυχος, άτολμος, αλλά ο Τοτσέ ισοφάρισε (και) τη Λάτσιο

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά ήταν άψυχος, άτολμος, ίσως και λίγο άτυχος, αλλά κατάφερε έστω και έτσι να μην ηττηθεί φτάνοντας στο 1-1 κόντρα στη Λάτσιο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ έπειτα από ένα απίστευτο αυτογκόλ του Σεϊταρίδη στο 25', αλλά ισοφάρισαν με τον Τοτσέ στο 90' και... έσωσαν την παρτίδα. Ωστόσο, η εικόνα που μένει είναι ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, διατήρησε την επιμονή του να μην ρισκάρει ακόμα και όταν η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ από έναν αντίπαλο που δεν απέδειξε την ανωτερότητά του στο χορτάρι. Επεισόδια πριν από την έναρξη και στο ημίχρονο ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά ήταν άψυχος, άτολμος, ίσως και λίγο άτυχος, αλλά κατάφερε έστω και έτσι να μην ηττηθεί φτάνοντας στο 1-1 κόντρα στη Λάτσιο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από την έναρξη και κατά την άφιξη των Ιταλών οπαδών στο στάδιο υπήρξε ένταση και επεισόδια με οπαδούς του «τριφυλλιού» που προσπάθησαν να συγκρουστούν με τους Ιταλούς, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν δυναμική επέμβαση.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το ΟΑΚΑ…


Αγωνιστικά, οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ έπειτα από ένα απίστευτο αυτογκόλ του Σεϊταρίδη στο 25′, αλλά ισοφάρισαν με τον Τοτσέ στο 90′ και… έσωσαν την παρτίδα. Ωστόσο, η εικόνα που μένει είναι ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, διατήρησε την επιμονή του να μην ρισκάρει ακόμα και όταν η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ από έναν αντίπαλο που δεν απέδειξε την ανωτερότητά του στο χορτάρι.

Στο 18′ απείλησε η Λάτσιο με την κεφαλιά του Ντίας, μετά το κόρνερ, να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ, ωστόσο, τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ με την ωραία ενέργεια του Σισοκό, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ μέσα από την περιοχή κι έδιωξε ο Κονκό. Σε χρονικό σημείο που η ελληνική ομάδα είχε ισορροπήσει το ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Αυτογκόλ μπαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά σαν κι αυτό που πέτυχε ο Σεϊταρίδης σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα. Ο έμπειρος παίκτης, στο 25′, πήρε τη μπάλα από τον Καρνέζη και την επέστρεψε προς την εστία, μόνο που αυτή ήταν άδεια καθώς ο διεθνής γκολκίπερ δεν είχε επιστρέψει (0-1). Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η Λάτσιο δεν ενδιαφέρθηκε να επιτεθεί και να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Μπιζάρι.

Επεισόδια και στο ημίχρονο…

Στο μεταξύ, στην ανάπαυλα έγιναν και τα πιο σοβαρά επεισόδια εντός του γηπέδου, καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού έφυγαν από το «πέταλο» και κινήθηκαν απειλητικά προς την κερκίδα των περίπου 300 Ιταλών (θύρα 20).

Στη θύρα 17 υπήρχε αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να αποτρέψει τους «πράσινους» από το να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Λάτσιο και τότε ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, κλιμακώνοντας την ένταση που είχε ως αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς και μάλιστα, επτά αστυνομικοί χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο. Οι σκηνές βίας μεταφέρθηκαν έξω από το ΟΑΚΑ, όπου οπαδοί και των δύο ομάδων συνέχισαν τα επεισόδια και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσει τους ταραξίες.

Το β’ ημίχρονο λοιπόν δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς λόγω των χημικών, ο διαιτητής Κάρλος Γκόμες διέκοψε για τρία λεπτά τον αγώνα στο 52ο λεπτό για να δροσιστούν οι παίκτες και να πάρουν ανάσες.

Μετά από ένα τραγικό πρώτο 20λεπτο από πλευράς ρυθμού, η είσοδος του Κουΐνσι στο 68′ έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Στο 72′ ο Γκανέζος, μάλιστα, απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε δίπλα από από αριστερό δοκάρι του Μπιζάρι.

Στο 80′ ο Τοτσέ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, καθώς ο Μπιζάρι πρόλαβε στην έξοδο να απομακρύνει το πλασέ του Ισπανού, αλλά στο 90′ ο στράικερ του «τριφυλλιού» εξιλεώθηκε με κοντινό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Κάρλος Γκόμες (Ισπανία)

Κίτρινες: Τσάνα, Καβάντα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (68΄ Κουΐνσι), Σισοκό (79΄ Μαυρίας), Φορναρόλι (75΄ Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

ΛΑΤΣΙΟ (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Μπιζάρι, Κονκό, Σιανί, Ντίας, Καβάντα, Λεντέσμα, Γκονζάλες (87΄ Τσάνα), Ερνάνες (78΄ Ονάζι), Καντρέβα, Μάουρι (46΄ Ζάρατε), Φλοκάρι


10ος ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική (25/10)
Παναθηναϊκός – Λάτσιο 1-1
Μάριμπορ-Τότεναμ 1-1 (42΄ Μπέριτς – 59΄ Σίγκουρντσον)

Βαθμολογία Αγ. Τερμ. Β.
Λάτσιο 3 2-1 5
Μάριμπορ 3 4-2 4
Τότεναμ 3 2-2 3
Παναθηναϊκός 3 2-5 2

4η αγωνιστική (8/11)
Λάτσιο-Παναθηναϊκός
Τότεναμ-Μάριμπορ

5η αγωνιστική (22/11)
Παναθηναϊκός-Μάριμπορ
Λάτσιο-Τότεναμ

6η αγωνιστική (6/12)
Μάριμπορ-Λάτσιο
Τότεναμ-Παναθηναϊκός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024