Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟ το «τόλμησε», αλλά δεν το «έκανε» κόντρα στην Τότεναμ

Ο ΠΑΟ το «τόλμησε», αλλά δεν το «έκανε» κόντρα στην Τότεναμ

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε, όπως έπρεπε για να διεκδικήσει στα ίσια μια θαρραλέα πρόκριση στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54' με τον Ζέκα και λίγο έλειψε να πετύχει την ολική ανατροπή με τον Τοτσέ στο 70', σκορπώντας ελπίδες στον κόσμο του που έδωσε βροντερό «παρών» στο Λονδίνο. Ωστόσο, ο Καρνέζης στάθηκε άτυχος στο 2-1 των Άγγλων (η μπάλα χτύπησε δοκάρι και στην πλάτη του πριν μπει στα δίχτυα) και στη συνέχεια οι «Πετεινοί» ανέκτησαν την ψυχολογία των νικητών γράφοντας το 3-1 σφραγίζοντας τη δική τους πρόκριση στους «32» του Europa League και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε, όπως έπρεπε για να διεκδικήσει στα ίσια μια θαρραλέα πρόκριση στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54′ με τον Ζέκα και λίγο έλειψε να πετύχει την ολική ανατροπή με τον Τοτσέ στο 70′, σκορπώντας ελπίδες στον κόσμο του που έδωσε βροντερό «παρών» στο Λονδίνο.

Ωστόσο, ο Καρνέζης στάθηκε άτυχος στο 2-1 των Άγγλων (η μπάλα χτύπησε δοκάρι και στην πλάτη του πριν μπει στα δίχτυα) και στη συνέχεια οι «Πετεινοί» ανέκτησαν την ψυχολογία των νικητών γράφοντας το 3-1 σφραγίζοντας τη δική τους πρόκριση στους «32» του Europa League και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

Η τακτική του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Οι «πράσινοι» περίμεναν τους «πετεινούς» κάτω από τη μεσαία γραμμή με σκοπό να μην τους επιτρέψουν να μπουν απειλητικά στην περιοχή του Καρνέζη κι όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση.

Στο πρώτο σκέλος τα κατάφεραν μέχρι το 29ο λεπτό, ενώ επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι, με τον Τοτσέ…σε άλλο γήπεδο και τον Σισοκό σε κακή μέρα. Από μία στημένη φάση στο 22′ ο Ισπανός επιθετικός του «τριφυλλιού» έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη μεταβίβαση του Σεϊταρίδη.

Σα να μην έφτανε αυτό, στην πρώτη αδράνεια της ελληνικής άμυνας, επτά λεπτά αργότερα, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν. Ο Ντέμπσεϊ στη μεσαία γραμμή δεν πιέστηκε, «σέρβιρε» μισό γκολ στον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη (1-0). Καμία αντίδραση από την ελληνική ομάδα στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, που «πλήρωσε» το μοναδικό λάθος που υπέπεσε στο διάστημα αυτό.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος ήταν βγαλμένη από τα παλιά. Οι «πράσινοι» με ηγέτη το Ζέκα και σπουδαία δουλειά από τους Σπυρόπουλο και Μαυρία, κράτησαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν το σουτ του Ντεφόου στο 49′ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη.

Στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του ματς ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε, με την κεφαλιά του Ζέκα στο 54′ από τη σέντρα του Σπυρόπουλου (1-1). Ευκαιρία που δεν χάνεται για να προηγηθεί έχασε ο Παναθηναϊκός στο 70′ με τον Τοτσέ να στέλνει τη μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή!

Σα να μην έφτανε αυτό, η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη στο 76′, όταν μετά από κεφαλιά του Ντέμπσεϊ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά της χτύπησε στην πλάτη του Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα (2-1).

Το ματς τελείωσε στο 82′, με το πλασέ του Ντεφόου μετά την ασίστ του Λένον (3-1).

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Κίτρινες: Νόουτον – Σπυρόπουλος

ΤΟΤΕΝΑΜ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Φρίντελ, Βερτόνγχεν, Νόουτον, Γουόκερ Κόλκερ, Ντέμπσεϊ (80΄ Σίγκουρτσον), Λένον (88΄ Λίβερμορ), Σάντρο, Κάρολ (75΄ Ντέμπελε), Αντεμπαγιόρ, Ντεφόου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χουάν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60΄ Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας, Σισοκό, Τοτσέ (78΄ Πετρόπουλος).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024