Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ξάνθη τις εντυπώσεις, η Σταντάρ το «διπλό» στα «Πηγάδια»

Η Ξάνθη τις εντυπώσεις, η Σταντάρ το «διπλό» στα «Πηγάδια»

Σε αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Για την Βελγική ομάδα σκόραραν οι Μουζανγκί Μπιά (18') και Μπουλο (74'), ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέ (36’). Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ελληνική ομάδα λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 69' με δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 53' ο Κυριακίδης είχε αποκρούσει πέναλτι για την ακριτική ομάδα.

Σε αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Για την Βελγική ομάδα σκόραραν οι Μουζανγκί Μπιά (18′) και Μπουλο (74′), ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέ (36′). Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ελληνική ομάδα λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 69′ με δεύτερη κίτρινη.

Η Ξάνθη έδωσε χώρο στην αντίπαλο της στην αρχή του αγώνα αφήνοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλήρωσε αφού στο 18′ ο Μουζανγκί Μπία με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Μετά την επίτευξη του γκολ όμως η Βελγική ομάδα χαλάρωσε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που άρχισε να πιέζει και στο 36′ ο Σερζ Ντιέ με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πιο ανοικτός με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά η Σταντάρ έχασε την μεγαλύτερη όταν στο 53′ ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουζανγκί Μπιά.

Η αποβολή του Μπέρτου όμως με δεύτερη κίτρινή κάρτα στο 69′ άλλαξε τις ισορροπίες. Η Στάνταρ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 74′ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μπουλό μετά από κόρνερ.

Διαιτητής: Σάσα Κεβέρ (Ελβετία)
Κίτρινες: Βάλλας, Βασιλακάκης – Ντε Καμάρκγο, Σισέ
Κόκκινη: Μπέρτος (2η κίτρινη)

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε, Μπαξεβανιδης (56΄ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56΄ Ντε Γκούζμαν).

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Κουασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς , Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46΄ Μπουγιένς), Μουζανγκί Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62΄Μπατσουαγί).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο και τους στόχους που θέλει να πετύχει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024